Hlavní navigace

Názory k článku V čem vám (ne)pomůže pojištění bankovních úvěrů?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 9. 2012 9:59

    Jerry001 (neregistrovaný)

    jak se rika pojistovna plni pouze z duvodu, ze ma spatne nastavene pojistne podminky. Tedy vsechny tyhle pojistky jsou jenom tahani penez z lidi, plnit bude pojistovna vyjimecne

  • 26. 9. 2012 11:00

    tlapy (neregistrovaný)

    Realita se od teorie jako vždycky liší. Např. u Cetelemu při pojištění schopnosti splácet úvěr není pojištěn ten, kdo si pojištění platí, ale jsou pojištěny peníze finanční společnosti. Pojišťovna po dodání patřičných dokladů dlužníkem potom komunikuje pouze s finanční společností.
    Konkrétně - přestože jsem byl 12 měsíců na nemocenské, neznamenalo to přerušení splátek, ale musel jsem splácet pořád. Po dodání patřičných lékařských zpráv smluvní popjišťovna Cetelemu po roce nemocenské vyplatila zaplacenou částku (z doby mé nemocenské) a pro mě to znamenalo, že jsem měl pouze snížen celkový dluh. Jelikož jsem po nemocenské skončil v invalidním důchodu, po dodání patřičných dokladů pojišťovně (a to jsem musel stále měsíčně platit původně dohodnutou částku měsíční splátky) tato znovu poslala všechny peníze Cetelemu, ti si ze zaslaných peněz umořili dluh a až to co zbylo, mi přeposlali na účet. Zbýt samozřejmě muselo cca 14 splátek, které v průběhu nemocenské a následné invalidity jsem platil Cetelemu. Za celou dobu se mnou pojišťovna vůbec nekomunikovala, pro ni byl partnerem pouze Cetelem, já jsem tu byl jen od toho, abych posílal doklady.
    V telefonických hovorech s Cetelemem jsem se snažil tvrdit, že mi zadržují moje peníze, protože jsem přece pojištěný proti neschopnosti splácet, ovšem paní z Cetelemu mě vyvedla z tohoto omylu (jistě také proto, že pojišťovna poslala peníze Cetelemu, já jsem vlastně nebyl pro pojišťovnu partnerem). Ba dokonce mi sdělila, že oni nemají žádnou povinnost mě informovat o tom, jestli pojišťovna jim něco uhradila (jednalo se o spotřebitelský úvěr s pevnými měsíčními splátlami bez pravidelných výpisů z účtu).
    Takže z toho mi logicky vyplývá, že pokud dlužník v průběhu dluhu (úvěru, hypotéky apod.) zemře, přestože byl pojištěn proti schopnosti splácet, stávají se dědicové automaticky dlužníky do té doby, než vše zlikviduje pojišťovna (tedy pokud dědicové nepokračují ve splátkách).
    Je fakt, že nakonec dopadlo všechno, jak mělo, pojistka byla v pořádku vyplacena, jenže v době, kdy dlužník má rapidní pokles příjmů, stejně musí svůj závazek dodržovat. Není divu, vždyť pravidla půjček nejenže vypisují finanční společnosti, ony si ta pravidla také vysvětlují po svém. A zkuste tvrdit, že nemají pravdu! O vás tady vůbec nejde, jde o vaše peníze. V prvé řadě.

  • 26. 9. 2012 22:03

    jezevec (neregistrovaný)

    vítej na zemi, potvůrko podivná - nebolelo to moc, spadnout na zemi až z mlhovin andromedy?
    smysl pojištovny přece je, poskytovat výnos akcionářům - nikoliv plnit škodu nějakým usopleným plátcům.

  • 29. 9. 2012 21:27

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Dost pochybuju o tom, že svedeš to, co ti doporučím, ale pokusím se:
    Najdi si výroční zprávy jakékoli pojišťovny a porovnej výši vyplaceného plnění a "výnosu akcionářům".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).