Hlavní navigace

Test: Zavolali jsme věštci. Za pár stovek řekne to, co chcete slyšet

2. 7. 2010
Doba čtení: 10 minut

Sdílet

Máte rádi výhled do budoucnosti? A co zdraví, jak to s ním bude? Co s penězi, prací, jak manželství a děti? Na vše vám odpoví věštec. Řekne přesně to, co potřebujete slyšet.

Televizní pořad na Primě Volejte věštce jsem včera naladil náhodou a se zaujetím novináře chvíli poslouchal. Po dvaceti minutách volající, dychtiví slyšet výhled do budoucna, se dozvěděli cenné informace, které v praxi neznamenaly nic jiného, než potvrzení stávajícího stavu, co o sobě volající řekl a sdělení neutrálních vět, které neublíží ani nezabijí.

Nevydržel jsem poslouchat ty nesmysly a na linku zpoplatněnou 70 Kč/min. jsem zavolal. Přivítal mě ženský automatový hlas a řekl mi, že mám na výběr z několika možností. Pokud si žádnou nevyberu, spojí mě co nejrychleji s věštcem (či spíše s věštkyní) a než ke spojení dojde, bude mi říkat cenné rady a informace do života.

Sekaná plná vášně se žížaly

Při čekání na věštkyni Reginu jsem asi 6 minut poslouchal recepty, při nichž se intenzivně používá bazalka. Bazalku z nějakého důvodu věštci mají opravdu rádi. Vyslechl jsem si i recept na sekanou plnou vášně se žížaly, jen mi prosím odpusťte, že jsem si již nestihl recept zapsat. Zaujala mě i ohnivá vodka, recept na erotické pití. Když se mi začínaly sbíhat chutě na kuře pro dobrou náladu, které rozveselí milence (pravděpodobně mě automat identifikoval jako ženu), tak mě přerušil další hlas jiného ženského automatu a sdělil mi, že nyní dojde k přepojení na věštce. Po slyšení receptů, které automatová žena přednášela velmi pomalým hlasem (pravděpodobně při tom ty pokrmy vařila), jsem byl vděčný a netrpělivě se těšil na rozhovor.

Zdroj a příkon síly

Dobrý večer, paní Reginko. Narodila jsem se 30.3.1961  a  chtěla bych se zeptat na jednu věc. Mám podstoupit operaci v červenci, tak jestli mám na ni jít, děkuju vám, začíná rozhovor divačka. No, tak, kdo by se nebál, že jo, začíná Regina. Ale vy tady máte opravdu, to je radost, štěstí, podstoupení zákroku, úplně výborně. Takže vod července vejš úplně pozitivní sestava. Jasně, že obava je přirozená, napětí, každej bysme měli strach, je to přirozené. Tady opravdu se dá říct, že kdyby to bylo na jaře, tak to není, jako teďkom. Máte hodně vysoké aspekty v červenci nebo srpnu, jsou tady hodně vysoké karty a je to vlastně vylepšení situace, navrácení zdraví, síly, to je jakoby nový začátek a je to v pořádku. Takže ničeho se nebojte, ještě se podívám na půl roku. Je to zdroj, začátek, síly, příkon síly, takže tady máte vlastně všechno, co přichází. Takže zaplaťpánbu za to a hlavně ať se dobře zregenerujete, takže hodně štěstí a děkuji za důvěru, uzavírá své rady Regina.

Komentář autora: Posluchačka potřebovala uklidnit před operací, a to přesně uslyšela.

Pozor, když blahodárná energie ustupuje

Dobrý večer, tady Martin, ročník 76. V poslední době se mi dost dařilo, bude to trvat i dál?

Regina: (Dlouho míchá karty.) Trošku vás zklamu, malinko přibrzděte, pokud máte z něčeho radost, je to úžasné, ale teďkom máte trošku nižší biorytmy, pozor od září, října malinko jdou biorytmy dolů, pane.

Martin: To znamená, že jdou biorytmy dolů? Regina: Ano. Martin: A co to znamená? Regina: To znamená, že energie, která vypadá dost blahodárně, ustupuje. Tady na to trošku pozor. Podíváme se do příštího roku, vydržte prosím. (Míchá karty.) Příští rok vy se vracíte zpátky, leden, únor, zase jdete nahoru. Takže tam to může jít dolů, tak ať vás to nevyplaší, ano?

Martin: Mám svoji dcerku, která se narodila loni na podzim, to znamená, bylo to v říjnu. Jak se jí bude dařit? Regina: V říjnu je děvčátko, ano? Martin: Ano. Regina: Řekněte mi její jméno, prosím. Martin: Veronika.

Regina: Děvčátko, které je narozené v říjnu a je jménem Veronika, je to, todlecto je dušička, která je hodně stará duše, když si ji teďko šoupnu sem do tohodle času, je to člověk, který bude vládnout jazykem a bude umět několik jazyků a vidím i spojitost, je to byznys, obchod a je to zahraničí. To znamená, že tady pokud jste se zeptal na toto dítě, tak tady má hodně velkou šanci dělat byznys s tvorbou peněz a být v pohybu ve světě v zahraničí.

Martin: Takže na podzim si dám dovolenou a od novýho roku to rozjedu. Regina: Ano.

Komentář autora: Úspěšný mladý divák se potřeboval ujistit, že bude úspěšný i nadále a že jeho profesní nebo obchodní cesta v životě je správná. Malé zakolísání jeho finanční stabilitu nijak neohrozí. On je nad věcí, a protože jablko nepadá daleko od stromu, lze očekávat, že podobně sebejistě povede i svoji dceru.

Dovětek Reginy: Takže i to se stává, že někdy se daří a najednou malinko se má přibrzdit. Možná že to dělá tělíčko samo, potřebuje si odpočinout, tak jako náš divák usoudil, že potřebuje na dovolenou, odpočine si a rozběhne se dál. Jsou to vlastně biorytmy, to znamená, že jednou je máme trošku nahoře, občas potom je máme dole. Někdy se stává, že někdy se nám opravdu nic nedaří, ať děláme, co děláme, prostě nám všechno padá z ruky. Ano, naše tělo potřebuje malinko víc odpočívat.

Věštkyně Regina

Foto: autor článku

Test věštkyně: vymyslel jsem si otázky, věštkyně mě neprohlédla

Gerard (alias autor článku): Dobrý den, jsem narodil jsem se 14. ledna 1975. Čeká mě velká nepříjemná operace a ta má proběhnout už v srpnu. Chtěl jsem se vás zeptat, jestli bych na ni měl zajít, jsem z toho trošku nervózní a nejsem si jistý.

Regina. Jestli byste měl jít v srpnu na operaci?

Gerard: Ano.

Regina: Kolik je vám let? Jste říkal ročník sedmdesát…

Gereard: Třicet pět.

Regina: Hm. Zákrok, na který se ptáte, toho by se bál každý, ať jde kamkoli. Tady, já to řeknu jinak – jak to dopadne. Pokud se rozhodnete jít na jakýkoli zákrok, není tady nic, to znamená, není tady varující karta. Já se podívám dál, celková fyzická kondice bude zachována v pohodě. Čili tady není pane žádná ohrožení, takže strach je logický, ale výsledek není špatný, takhle to řeknu, hm?

Komentář autora: Byl jsem nervózní, chtěl jsem ujistit, že vše je s operací v pořádku – a to jsem dostal.

Žádná operace mě nečeká a těším se naopak skvělému zdraví. 

Gerard: Ještě jsem se vás chtěl zeptat na takovou věc. Já už strašně dlouhou dobu žiji sám, tak jsem se chtěl zeptat, jestli se ta nějaká přítelkyně časem neobjeví, že třeba bych se mohl oženit už konečně.

Regina: Víte, vy teďkom nemáte vůbec aspekty k tomu, aby teďkom to byl partnerský vztah. Já teďkom vám radost neudělám, ty karty vás nechtějí pustit dál. Karty vám vzkazují: teďkom se dát do pořádku, to znamená začít u sebe, teď se musíte opravdu srovnat, psychicky, fyzicky, tak, abyste mohl vlastně vaší budoucí lásce něco nabídnout, a to vy sám a v těžké pohodě. Podíváme se dál. V citovém životě vám se rozbíhá vlastně aspekt v příštím roce, tady je rok 2011, březen, duben, tady už máte, to už je nahoru, tady už vlastně je začátek nového děje. Takže patrně, no, ten leden únor už jako byste se měl seznámit a rozbíháte se. Teďkom nás ty karty jakoby hrnou zpátky, to znamená nespěchat, dát se do pořádku, a potom přichází to, co vlastně sám hledáte. Půjde to pomalu po špičkách, nebude to vůbec nějakým raketovým … ne, bude to pomalinku, ale bude to s úctou, bude to s důvěrou a je to hlavně na stálo. Ano?

Komentář autora: Dostal jsem očekávanou odpověď, která mě měla nabádat k sebereflexi. Jinými slovy je na mě, abych zmobilizoval své síly, dal se do pořádku intelektuálně i fyzicky a pak se už přítelkyně najde snadno.

V současné době jsem téměř 13 let šťastně ženatý a mám (zatím) 3 děti.

Gerard: Ještě jsem se chtěl zeptat. V práci to mám takové trošku složitější. Tak jsem si nebyl jistý, jestli bych neměl radši dát výpověď, protože se u nás hodně propouští a vypadá to, že asi propustí teda i mně. A tak jsem se chtěl zeptat, jestli mě teda propustí a kdy bych našel novou práci.

Regina: Tak teď mě dobře poslouchejte. Výpověď v žádným případě nedávejte, je to chyba tazatele, mi říkají karty. To znamená, že pokud dáte sám výpověď, uděláte velikou chybu. Moc se vám teďkom nedaří ani na jedný straně, to je teda fakt, ale je to zase přechodná situace, takže vy to máte teďkom načasovaný všechno a dost špatně. Ale není tam průšvih tak, aby  to bylo napořád. Až vlastně skončíte a budete mít chvilinku pauzu, není to hned, že byste našel další  místo, ale ustojíte to finančně. Podíváme se zase do roku 2011, už vás vidím vlastně v profesní fázi, to znamená, že tady si možná chvilinku odpočinete, ale nebude tady újma co se týče ekonomickýho postavení, takže vy opravdu nic neprohráváte. Jako by vás ten osud chtěl na chvíli zastavit, to znamená dejte se opravdu do pořádku pro budoucí život, kdy už nebudete sám. Hm?

Komentář autora: Věštkyně mi správně poradila, abych nedával výpověď (samozřejmě, přišel bych o odstupné). V dalších větách jsem se však dozvěděl, že výpověď asi naopak dostanu já, takže mě to mělo na ni psychicky připravit. Zároveň přichází uklidnění, že to finančně zvládnu a v novém roce budu mít jinou práci. Mladý 35letý svobodný muž, hledající partnerku, určitě nebude čekat na spásu na úřadu práce, zvláště když se na podzim bude těšit pevnému zdraví po úspěšné operaci. A náklady na žití svobodného člověka nejsou tak vysoké, aby je nezvládl.

V nejbližších letech výpověď nečekám, ani nedávám, naopak jsem ve své práci u svého chlebodárce velmi spokojený a věřím, že je to vzájemné.

Gerard: A co zdraví, co myslíte?

Regina: Tady co se týče, my jsme už mlu…- se dívali na to, i když post ten zákrok, pak se zregenerujete. Není tady žádný průšvih, je to jenom na vás, jak vy sám budete chtít se dát brzy do pořádku. Je to vaše vnitřní síla, která dokáže o hodně rychle se zregenerovat úplně všechno, hm?

Gerard: Tak jo, děkuju mockrát.

Komentář autora: Je to jen na mně. Vnitřní přesvědčení dělá zázraky (a hlavně to opravdu funguje).

Síly mám dost a té vnitřní rovněž.

Účet za věštce: 770 Kč

Za rady, které jsem si vyslechl pod pseudonymem Gerard jsem zaplatil cca 770 Kč. To je cena volání z mobilního telefonu na linku zpoplatněnou vyšším tarifem. Zhruba polovinu částky tvoří poslech receptů, které jsem si neměl šanci ani opsat, druhou polovinu rady věštkyně Reginy. Dozvěděl jsem se to, co jsem sám věděl, ale potřeboval jsem ujištění cizího člověka, lidově „nakopnout“. A to samé se týkalo i všech diváků volajících přede mnou i po mně.

dan_z_prijmu

Že je o služby věštců a jím podobných klaunů zájem, potvrzuje téměř bez přestání zvonící telefon do studia. Znamená to, že nejsme ještě tak úplně ateistický národ, nenaplněná vnitřní hloubka člověka potřebuje něčemu či někomu věřit. Lidé hledají odpovědi na své otázky, chtějí být připraveni na budoucnost, ale přitom hledají spíše sami sebe. Jsou však efektivnější způsoby, jak najít tyto odpovědi, než platit stokoruny za klid v duši. Prvním je pevná kotva v křesťanských základech, která má řešení, na koho se obracet a kam směřovat. Druhým je navštívit psychologa či terapeuta (v Americe je to velmi moderní) a během konzultací získat jasno, co a jak chci udělat se svým životem, nebo jak se postavit či vyrovnat s životní situací. Třetím a posledním je zapnout selský rozum, vnímat své svědomí i okolí a nedat příležitost nikomu ovlivňovat můj život a moje rozhodnutí jen proto, aby on vydělal.

Poznámka: Autor nezpochybňuje existenci paranormálních jevů, možnosti proroctví, vidění, uzdravování atp. Pouze zpochybňuje formu působení některých osob, které si postavily byznys na lidském očekávání, naději a hledání nekonečna. Za cenu několika set korun je rozumnější koupit láhev kvalitního vína a tu vypít s blízkým člověkem, který vám řekne to samé – a zadarmo.

Věříte věštcům, senzibilům, kartářkám a dalším podobným služebníkům?

  • Ano.
    10 %
  • Ne.
    69 %
  • Nevím, něco na tom asi je.
    21 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).