Hlavní navigace

Sporotel SMS

28. 1. 2002
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Před časem jsme vám přinesli recenzi programu SMS Sporotel, který však již není distribuován. Jeho místo obsadil produkt Sporotel SMS, sloužící též k usnadnění přístupu do České spořitelny. Česká spořitelna však varuje, že žádný program není vytvořen s jejím vědomím a jeho použití může být nebezpečné.

Sporotel SMS – stejně jako jeho předchůdce – generuje kód pro Sporotel České spořitelny. Na základě vámi zadaných údajů sestaví příkaz, který byste jinak museli pracně odvozovat z návodu Sporotelu. V čem spočívají výhody Sporotel SMS?

Program sestaví kód veškerých operací podporovaných Sporotelem v uživatelsky příjemném prostředí. Můžete tak snadno zadávat, rušit či měnit jednorázové i trvalé příkazy k úhradě, inkaso a vkladový účet, zažádat o zaslání výpisu z účtu nebo změnu nastavení jeho zasílání (frekvence, adresa, fax…). Samozřejmostí je žádost o podání informací o zůstatku na účtu a kursech měn a nechybí ani změna PINu či možnost definice přednastavených účtů.

Zadáte-li svůj požadavek, Sporotel SMS překontroluje vložené údaje. Upozorní vás na chybně zadané kódy bank, neexistující čísla účtů či špatné konstantní symboly. Provede též změnu konstantního symbolu podle doporučení České spořitelny (např. v případě platby složenkou).

Narozdíl od programu SMS Sprotel umí jeho nástupce vygenerovaný kód odeslat na váš mobilní telefon, odkud je jen krůček k zaslání příkazu bance. To lze provést jednak e-mailem a jednak modemem podporujícím rozšířenou sadu AT příkazů. Odpadá tak nepříjemné přepisování do mobilního telefonu, kterým může snadno vzniknout celá řada překlepů.

Tabulka č. 225
Sporotel 1.4.3.18
Autor VX
Hodnocení na Slunečnici *****/5
Typ Freeware
OS Windows 95/98/NT/2000/ME
Velikost 290 kB
Již není nabízen

Veškeré příkazy, které prostřednictvím programu SMS Sporotel zadáte, jsou uloženy do souboru. V případě pozdějších reklamací tedy můžete snadno a rychle dohledat sporné platby.

Program, který se neinstaluje, v registru zasahuje pouze do jedné větve a operační systém Windows 2000 neshazuje, přináší usnadnění k produktu České spořitelny stejného jména.

skoleni_15_4

Varování České spořitelny hovoří jasně: pokud budete využívat jakýkoli produkt usnadňující Sporotel SMS, který není spořitelnou zaštítěn (a takový dle vyjádření žádný není), vystavujete se nebezpečí zneužití dat a v zápětí zneužití účtu. Zda takové riziko podstoupíte, záleží jen na vás.

Relativně bezpečné je však využití tohoto či jiného podobného programu pouze jako generátoru kódu bez posílání zpráv na mobilní telefon a bez zadávání PIN kódu do aplikace.

Zaujal vás program Sporotel SMS?

  • Ano, již si jej stahuji.
    15 %
  • Ano, budu o něm uvažovat.
    15 %
  • Již jej mám a jsem s ním spokojen/a.
    14 %
  • Již jej mám, ale nejsem s ním spokojen/a.
    13 %
  • Ne, nejsem klientem České spořitelny.
    14 %
  • Ne, přestože jsem klientem České spořitelny.
    15 %
  • Zaujal mne, ale nejsem klientem České spořitelny.
    14 %

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).