Hlavní navigace

Spokojení zaměstnanci - základ úspěchu

12. 2. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Chcete-li být úspěšní, musíte si udržet kvalifikované pracovníky. S touto tezí přináší společnost ING Group nový koncept zaměstnaneckých výhod ING Employee Benefits. Jedná se prý o bezkonkurenční projekt.

Společnost ING Group působí na českém trhu od roku 1992 a zastřešuje pojišťovnu ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING InterInvest, ING Investment Management, ING Real Estate a ING Lease. Díky svému širokému záběru činnosti a změně legislativy, umožňující daňové úlevy zaměstnavatelům, přispívajícím zaměstnancům na penzijní připojištění či životní pojištění přináší na trh komplex produktů a služeb ING Employee Benefits.

ING Employee Benefits je systém zaměstnaneckých výhod pro všechny druhy zaměstnavatelů. Nabízí produkty finanční skupiny ING Group zaměstnavatelům, kteří chtějí odměnit své pracovníky jinou formou, než zvýšením finanční odměny, a zároveň zvýšit jejich loajalitu k firmě.

Jaká může být motivace zaměstnavatele k zapojení do projektu? Zejména snaha u užší sepnutí zaměstnanců s firmou. Pracovník, kterému zaměstnavatel přispívá nebo zcela hradí penzijní připojištění, zdravotní připojištění, životní pojištění či jiné požitky, je mnohem více zainteresován na prosperitě společnosti a cítí (zpravidla; nikdy nelze ohledně pocitů zcela generalizovat) větší sounáležitost s firmou. Vzhledem k daňovým úlevám a nákladům na mzdu v podobě odvodů sociálního a zdravotního pojištění se také může jednat o levnější formu odměny než prosté zvýšení platu.

skoleni_15_4

Ani zaměstnanec není nemotivován pro přistoupení k projektu. Ostatně, kdo by odmítl zaměstnanecké výhody? Navíc díky administračnímu systému Benefit, vyvinutého firmou IBM, může každý k projektu přihlášený zaměstnanec kontrolovat a spravovat svůj účet, kdykoli je připojen na Internet.

Projekt ING Employee Benefit je prvním svého druhu v České republice a čerpá zkušenosti z celého světa. Podle slov představitelů společnosti se nemusí v nejbližší době obávat konkurence, neboť je jen málo firem, které by byly schopny poskytnout tak širokou nabídku služeb. Je sice pravda, že komplexní sadu výhod pro zaměstnance nabízí (a možná dlouho ještě bude) jediná společnost, avšak jednotlivé produkty lze sjednat i u jiných ústavů. Nechme se tedy překvapit, zda se zatím jedinečný projekt ujme a bude mít následovníky z řad konkurence.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šefredaktor odbormných komutních webů Poradci-sobě.cz a Realiťáci-sobě.cz. Šéf obsahu EMA data.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).