Hlavní navigace

Názory k článku Špatně hlídáte své dítě? Náklady na jeho léčení můžete platit vy

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2017 9:20

    * (neregistrovaný)

    Rozhodně bych z toho ale nevyvozoval, že za zranění dítěte bude (skoro) vždy platit dozor. Tohle považuji za výjimečný případ. (Aby někdo posadil 9-ti leté dítě na motorku, a nechal ho jezdit bez dozoru po ulicích, to není normální.)
    Oproti tomu loni padl jiný rozsudek, kdy hlídané dítě na parkovišti u OC se najednou "splašilo" a vběhlo pod couvající auto, a soud rozhodl že úplně vše ohlídat nejde. Tedy že se nešťastné náhodě nelze vždy vyhnout. Netrestal tedy "dozor", ani řidiče.

  • 18. 1. 2017 9:53

    VlK

    Předem díky autorovi za zajímavý případ.
    Zaujalo mě:

    "vezme přitom zřetel zejména na to, [...]k osobním a majetkovým poměrům člověka, který škodu způsobil a odpovídá za ni, jakož i k poměrům poškozeného"
    Nelíbí se mi, že se tahají majetkové poměry do výše odškodnění, protože zdravotní pojišťovna tím pádem je částečně sociální ústav. Dle mě správná cesta je přiznat odškodnění nezávisle na majetkových poměrech a případně dle majetkových poměrů mu přiznat částečně proplacení s příslušné kapitoly státního rozpočtu. Ale proč to dělat jednoduše a systémově, když to jde dělat složitě...

    Dále mě štve, že zdravotní pojištění už dávno není volitelné. Na zdravotní pojištění každý (řekněme pracující) platí minimálně 2000Kč. Všude se píše, jak je zdravotní péče zdarma. Nicméně už se stejnou intenzitou nevaruje před podobnými věcmi jako jsou regresy zdravotních pojišťoven. A to že za už cca 400Kč ročně (tedy od 30 Kč měsíčně) lze tyto regresy pojistit v rámci pojištění občanské odpovědnosti vztahující se na všechny členy domácnosti.

    No jo rodiče jsou jednou nohou v kriminále, zvláště pokud dítě dle zvyklostí nedávají do školky/školy a jinak ho nezavřou pokud možno v bytě a do "bezpečných" koníčků jako videohry, tv apod.

  • 18. 1. 2017 11:12

    AAA (neregistrovaný)

    A že se majetkové poměry tahají do výše pojištění, to vám nevadí? Ano, verejné zdravotní pojištění je z velké části sociální ústav.

  • 18. 1. 2017 11:15

    Autor článku (neregistrovaný)

    Dobrý den, pane Kutálku, děkuji za pochvalu, tu čtu málokdy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).