Hlavní navigace

Názory k článku Soudní přísedící, přežitek minulosti?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2008 7:58

    Martin Fišer (neregistrovaný)
    Váš článek obsahuje poměrně zásadní faktickou chybu v otázce, na jakých kauzách se při rozhodování podílejí laičtí přísedící. Laičtí přísedící u okresních soudů rozhodují v občanskoprávním řízení jen ve věcech pracovního práva a v trestním řízení ve všech věcech, kde obviněnému hrozí trest odnětí svobody převyšující pět let (v článku to máte přesně naopak). U krajských soudů pak v občanskoprávních věcech laičtí přísedící nefigurují vůbec, v trestních věcech naopak působí ve všech věcech, kde krajský soud rozhoduje jako soud prvního stupně (v odvolacích řízeních rozhoduje sice také tříčlenný senát, ale ten je složen celý z profesionálních soudců). K tomu viz např. článek na http://trestnirizeni.mujblog.info/dokumenty/kdo-a-jak-se-podili-na-vykonu-spravedlnosti-v-ceske-republice
  • 3. 11. 2008 9:54

    Petr (neregistrovaný)
    Jsem přesvědčen, že systém s porotou význam má. Mezi stranami sporu (v případně tresního řízení o vině obviněného) rozhoduje porota, soudce působí jen jako právní expert a jako "moderátor" řízení. Na základě verdiktu poroty pak soudce vynese rozsudek. Porota určuje vinu, soudce určuje trest.

    Až na některé excesy porotní systém v podstatě funguje. (Hollywoodské filmy nám sugerují něco jiného - ale ony nám sugerují něco jiného i o mezilidských vztazích, o mimozemšťanech a o násilí, že?) Přitom plní literu ústavy, že každý má právo být souzen sobě rovnými (tj. nikoliv aristokratem, nebo třeba pražskou právnickou elitou). Podle Alexise de Tocquevilla jde o významný demokratizační prvek.

    Nejsem si ovšem jist, nakolik institut přísedícího soudce působí podobně jako porota. Vzhledem k tomu, že soudce na své přísedící přímo působí a že zároveň s nimi hlasuje, jde jen o povrchní legitimizaci jeho nadřazenosti v celém řízení. A také o takový ten projev toho, že "soudce musí na laiky dohlédnout, aby náhodou nerozhodli špatně", což je jednoznačný atribut vlády elit nad laickou masou.

    Takže podle mě anglosaský princip porot význam má, přísedící soudce nikoliv.
  • 3. 11. 2008 10:27

    Michal Kára (neregistrovaný)
    No, kdyz vidim, jak jednoduse jsou lidi manipulovatelni (= jak se daji jednoduse presvedcit aby misto logiky pouzili pocit), tak mne princip poroty neprijde az tak dobry.
  • 3. 11. 2008 13:00

    anonymní
    U nás bohužel také.
    Jsem zvědav , jak dopadne chlapec, který po sražení autem prolítl asi zadním sklem do kufru a viník nehody jej pak zahrabal někde v lese, domnívaje se, že oběť nehody exne. Ten chlapec je obviněn, že svým pádem způsobil majiteli auta škodu!
  • 3. 11. 2008 14:33

    řidič (neregistrovaný)
    Chlapec byl opilý a nehodu zavinil on. Kdyby ho ten řidič nezatáhnul do lesa, tak by byl nyní bez starostí.
  • 3. 11. 2008 18:44

    Pavel (neregistrovaný)
    Tady je vec prava zcela jasna. Opily chodec zpusobil na voze skodu. Ten chlapec sel z nejake zabavy po silnici a byl pod vlivem. To dokonce nekde i padlo. Takze v tomto bode je zcela jasno. A nebo neni problem jasno udelat. Ale s cim se treba osobne nemuzu smirit a byt prisedicim, tak bych to napadl, je zcela nesmyslne tvrzeni o propadnuti hocha do vozu. To je nemozne minimalne z duvodu fyziky. Zajimalo by mne, zda-li testovali nejake zkousky a podobne. Nemam sice lidove vozitko Skoda, ale jsem presvedcen o tom, ze pri letmem posunu tela pres kabinu by se neco vubec stalo, natoz rozbiti zadniho okna a vpadnuti hocha dovnitr. Ale i tak budiz, ale co je uz zcela nesmyslne je tvrzeni, ze si toho ridic nevsiml. Ja slysim kazdy kaminek, kazdou hroudu a bezmala metrakoveho kluka by neslysel? Tohle je hodne zmanipulovany proces.
  • 3. 11. 2008 19:09

    Petr (neregistrovaný)
    Ach ano, hollywodské filmy to přeci dokazují, že? Člověk někoho zavraždí - a šup ho, ďáblův advokát, pracující pro samotného satana, ho z toho vyseká.
  • 3. 11. 2008 19:06

    Petr (neregistrovaný)
    1. V čem je jednotlivý soudce (případně jeden soudce a dva laici) méně manipulovatelný nežli porota?

    2. Jak chcete zabránit pseudo-aristokratické a nesymetrické moci soudce nad člověkem?
  • 3. 11. 2008 19:28

    Michal Kára (neregistrovaný)
    1. Protoze u soudce lze alespon doufat v to, ze si jeste pamatuje z pravnicke fakulty zaklady logiky a nenecha se zblbnout primitivnimi psychologickymi triky.

    2. Jak chcete zabránit pseudo-aristokratické a nesymetrické moci poroty nad člověkem?
  • 3. 11. 2008 23:04

    anonymní
    Soudce a základy logiky? Dobrej fór... Soudci v této zemi už dávno nehledají, kde je právo a spravedlnost, ale posuzují papíry, které jim advokáti předhodí jako "důkazy"... Jediné lejstro, které si vyžádá sám soudce, je maximálně potvrzení o příjmu otce žalovaného o alimenty...
  • 5. 11. 2008 9:21

    Petr (neregistrovaný)
    Ad 1: Převlečený argument o tupé manipulovatelné lúze a moudrých a nestranných elitách.

    Ad 2: Tím, že porota je pokaždé složená z jiných lidí. Průměrný člověk se za život do poroty dostane jednou. A navíc ví, že dost možná před ní bude stát sám.

    Myslím, že jste smysl demokracie buď nepochopil, anebo jej z principu odmítáte. To nijak nekrizituji, jen na to upozorňuji. A souhlasím, že za toho východiska samozřejmě potora ani laický přísedící nemá smysl a je na škodu.
  • 5. 11. 2008 9:51

    Michal Kára (neregistrovaný)
    Ad 1: Pokud zmenite "moudrych a nestrannych elitach" na "mene manipulovatelnych odbornicich" tak plne souhlasim. Je to smutne, ale je to pravda. Vzdyt se podivejte na minule volby. Staci napsat "Zrusime poplatky u lekare" a "Zastavime zdrazovani" a uspech je zarucen. A ze krajska vlada nic z toho zaridit nemuze? To je evidentne pro vetsinu volicu prilis vysoka logika...

    Ad 2: Nechapu. To jako kdyz mne soudi porota, tak muzu odsoudit ja je??? V ramci procesu nade mnou ma porota asymetrickou a "aristokratickou" moc, to proste nepoprete. To ze mozna nekdy budu v porote ja je mi v tu chvili na pendrek (a pokud mne odsoudi, tak nejspis ani nebudu, protoze nebudu bezuhonny).

    Ve vetsine pripadu je vina objektivni, nebo alespon objektivne vymezitelna do urciteho rozsahu. To nema s demokracii nic spolecneho. To je jako kdybyste tvrdil, ze popiram demokracii kdyz odmitam uznat kdyz nekdo odhlasuje, ze zelena koule je ve vlastne cerveny ctverec.

    A ano, za spoustu problemu muze soucasna podoba demokracie kde vetsina rozhoduje o penezich mensiny.
  • 3. 11. 2008 21:37

    Petr 2 (neregistrovaný)
    Nejsem si zcela jistý, jak dokáže laik správně posoudit, jestli došlo k naplnění skutkové podstaty daného činu či nikoliv, a tím tedy posoudit vinu či nevinu obžalovaného. Toto posouzení vyžaduje znalosti aplikovatelných zákonných norem, které skutečně nemá žádný laik (rozuměj ne-právník) v malíčku. Podle mne toto nemůže v kontinentálním právním systému fungovat.
  • 5. 11. 2008 9:27

    Petr (neregistrovaný)
    Tohle je hluboce dvousečná argumentace. Pokud "laik nedokáže posoudit, zda ... [je chování v souladu se zákony]", takže nemůže rozhodovat v porotě, pak stejně tak tentýž laik nemůže vědět, zda se tak chovat smí ve skutečnosti. Takže postulujete systém nesrozumitelných zákonů, u nichž si nikdo nemůže být jist, zda je v jakémkoliv okamžiku neporušujete. Tohle je sen každé moci; pokud je každý občan kdykoliv odsouditelný, pak je tento občan poslušný.

    Jako právní specialista u porotních soudů vystupuje soudce. Ten dává porotě právní expertizy. Ten je instruuje v tom smyslu "pokud usoudíte, že ..., pak musíte obviněného uznat vinným; v opačném případě jej musíte osvobodit".

    Porota soudce nenahrazuje.
  • 16. 8. 2014 15:35

    montecristo (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    pokud máte tak dobré názory, jste zajisté pro obnovení porot. Více o tom na www.shibboleth.cz

    Budu rád, když mi napíšete.

    S pozdravem
    O. Ševčík

  • 4. 11. 2008 11:50

    anonymní
    Když je mi 30, potřebuju taky lustrační osvědčení? :)

    Kam se podávají přihlášky?
  • 7. 2. 2012 6:48

    marie300 (neregistrovaný)

    Funkce přísedících u soudu rozhodně význam má. Měli by však být lépe ohodnoceni. V dnešní době je 150,- Kč hrubého (118,-Kč čistého) za celý den opravdu málo. Pokud by měli přísedídí ještě jezdit pročítat spisy mimo soudní jednání nestačila by jim tato odměna ani na jízdné.

  • 23. 4. 2012 22:14

    vlk (neregistrovaný)

    Zákon, o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů:
    Oddíl 6
    Některá ustanovení o postavení přísedícího
    § 93
    Náhrady za vykonávání funkce přísedícího-
    (1) Přísedícím, kteří jsou v pracovním poměru nebo v obdobném vztahu, přísluší za dobu, po kterou vykonávají funkci přísedícího nebo plní jiné povinnosti spojené s touto funkcí, náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Náhradu mzdy je povinen poskytovat stát.
    A proč zastupitelům diktuje kandidáty soud?

  • 23. 4. 2012 22:16

    vlk (neregistrovaný)

    Zákon, o soudech, soudcích, přísedících a státní správě soudů:
    Oddíl 6
    Některá ustanovení o postavení přísedícího
    § 93
    Náhrady za vykonávání funkce přísedícího-
    (1) Přísedícím, kteří jsou v pracovním poměru nebo v obdobném vztahu, přísluší za dobu, po kterou vykonávají funkci přísedícího nebo plní jiné povinnosti spojené s touto funkcí, náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Náhradu mzdy je povinen poskytovat stát.
    A proč zastupitelům diktuje kandidáty soud?

  • 25. 4. 2015 7:22

    marie2 (neregistrovaný)

    Směšné.Myslíte,že nějaký zaměstnavatel bude trvale pouštět svého zaměstnance k vykonávání funkce přísedícího.?Takže jen málo přísedících je trvale zaměstnáno.
    To co psal předcházející je pravda.150Kč a čistého 118Kč,dále zaplacené jízdné autobusem nebo vlakem.To opravdu není moc.Ani pro důchodce.Protože přísedící jsou převážně mladší důchodci.

  • 24. 5. 2014 10:00

    Jirka (neregistrovaný)

    Osobně si myslím, že soudce by neměl rozhodnutí přísedících přímo ovlivňovat. Jelikož však není zaručeno, že přísedící jsou zběhlí ve všech právních otázkách, měl by soudce tuto stránku věci vysvětlit. Nebo by měl být alespoň jeden z přísedících v této oblasti znalý. Na základě všech informací by mělo dojít k rozhodnutí. A samozřejmě by neměl o vině rozhodovat jen jeden člověk/soudce. Nevím, jak to funguje v reálu. Zda se přísedící radí mezi sebou. nebo věc konzultují i se soudcem.

  • 23. 9. 2014 21:40

    Nezávislý Soudní Znalec paranormalit a faktu (neregistrovaný)

    Nesvéprávný stát Česká Republika

    Datum: 18 Sep 2014 23:11
    Komentář: Jsem:,,Nikdo Nikde" = mé pravé současné jméno
    Autor: Jaroslav Kvasnička

    Jaroslav Kvasnička
    Předmět příspěvku: ČESKÝ STÁTNÍ ORGANIZOVANÝ BRUTÁLNÍ PŘEČIN
    PříspěvekNapsal: 18.09.14, 22:17
    Online

    Mafiánský
    ( PROFESIONÁLNÍ PODVODNICE PANÍ LENKA KLUSÁKOVÁ JAMOLICE 182 JEHO
    KLIENTKA ) advokát Mgr. PhDr. Petr Fojtíček ( drzý zlodějíček přes
    mrtvoly )!§

    Vložil Jaroslav Kvasnička (bez ověření), 18. Září 2014 - 18:14

    Jméno: Já oběť Datum:
    čtvrtek 18.9.2014 16:29 Předmět: Re: Co dělat, když chcete přerušit
    studium Jaroslav Kvasnička

    VYVRAŤTE,ŽE NEMÁM PRAVDU A JSTE-LI TAK CHYTŘÍ TAK MĚ ZACHRAŇTE.PŘECE
    SE UČÍTE PRÁVA PRO KLIENTY A NE PROTI KLIENTŮM COŽ JÁ TVRDÍM COBY RYZÍ
    PRAVDU TU SKUTEČNOST,ŽE TO BYL,JE A BUDE VÁŠ MRZSKÝ KRVAVÝ BYZNIS OKRÁST
    A ZABÍT NÁS VAŠE OBĚTI ( MACHINACE S OBČANY Č.R. ) PRO VÁŠ PODJATÝ
    ZISK A VAŠE PÁNY KŘIVÁKY PREZIDENTY,KTEŘÍ SI VÁS SAMI PRO SEBE A KŘIVOU VLÁDU Č.R. A KŘIVÝ ČESKÝ STÁTNÍ SYSTÉM JMENOVALI,TAK KDYŽ BY JSTE TO SVINSTVO PRO NĚ
    NEDĚLALI TAK O SVÁ VEPŘOSVIŇSKÁ KORYTA NA HODINU PŘIJDETE A PROTO CHCE
    BÝT
    KAŽDÝ/Á ( hajzl ) LICHVÁŘ,EXEKU­TOR,REVIZOR,DRA­ŽEBNÍ
    LICITÁTOR,POLI­CAJT,PSYCHIAT­R/IČKA,SOUDCE,PO­LITIK,ENERGETIK,PLY­NAŘ,VODAŘ
    ANEBO ADVOKÁT = ČESKÝ STÁTNÍ ORGANIZOVANÝ ZLOČIN

    Jaroslav Kvasnička

    VEŠKERÉ SOUDY,SOUDCI A ADVOKÁTI SE UČÍ NIKOLIV PRAVOU ÚSTAVU
    Č.R.,KTEROU ZNÁM JÁ,ALE ONI JSOU ( JEDINÍ PRAVÍ BLÁZNI ) NAUČENÍ BLUDŮM ZOTROČOVACÍHO MARKETINKU
    KANIBALSKÉ SEKTY VLÁDY Č.R.,PROSÍM O POMOC OKRADLI MĚ A ZABILI
    ZAŽIVA:,,PSYC­HIATRIE = ÚSTŘEDNÍ MAFIE LŮZY VLÁDY Č.R. TZV. JATEČNÍ NUCENÝ VÝSEK NEPOHODLNÝCH OBČANŮ Č.R.,KTEŘÍ NAPŘ. JAKO JÁ MAJÍ PRAVDU A NEBOJÍ SE JI ŠÍŘIT DÁL A OSOB OSAMĚLÝCH ČI PŘESTÁRLÝCH ČINNÝCH V MAJETKOPRÁVNÍCH SOUDNÍCH ŘÍZENÍCH VČETNĚ KŘIVÝCH ZNALECKÝCH POSUDKŮ V ODVĚTVÍ PSYCHIATRIE JAKO JEJICH JIMI KŘIVÝMI SOUDY PLACENÉ A JEJICH OBĚTMI NEOPRÁVNĚNĚ PŘEPLÁCENÉ MULTIMAFIÁNKY PSYCHIATRIČKY STARÉ BRYČKY MUDR. ZLATA PERNICOVÁ ( P.L. ČERNOVICE BRNO ) A MUDR. MARTA HOLANOVÁ ( BRNO ŽIDENICE TAUSSIGOVA ULICE ) A ONI PSYCHIATŘI ČEKAJÍ VYLOŽENĚ NA OD ZLOČINECKÉ ORGANIZACE VLÁDY Č.R. DODÁVANÝ JIM MATERIÁL JIMI OŽEBRAČENÉ OBČANY Č.R.,ZE KTERÝCH SI PO TÉ ONI PSYCHIATŘI VYTVÁŘÍ TZV. PSEUDOPACIENTY TÍM,ŽE Z NÁS ZAKÁZANÝMI PSYCHOFARMAKY VYTVÁŘÍ ONI PRO SEBE DLOUHODOBÉ PACIENTY ZE ZDRAVÝCH LIDÍ OTROKŮ KŘIVÉ VLÁDY Č.R. ( OBLUZENÝCH JEJICH LŽIVÝMI PODVRHY A ZÁKONY ROZKAZUJÍCÍMI,ŽE MY NESMÍME NIC MÍT A JEN NA NĚ DŘÍT A VŠE JIM POKORNĚ ODEVZDAT A PRO NĚ HRDĚ I ZEMŘÍT ) K TOMU ÚČELU,ABY ONI PSYCHIATŘI DÁLE TYTO OSOBY ( NÁS IHNED PRO NĚ A KŘIVÁCKÉ ČESKÉ SOUDY ZAVRAŽDILI ZAKÁZANÝMI DEPOTNÍMI INJEKCEMI,ANEBO TÉŽE DLOUHODOBĚ PODVÁDĚLI NAŠE ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY,MĚLI ŠPINAVÉ PROPRANÉ PENÍZE NA CHOD A PROVOZ LUXUSNÍCH SOUKROMÝCH ORDINACÍ,AUTO­PARK,ZAHRANIČ­NÍ DOVOLENÉ 4 KRÁT ZA ROK A PSYCHIATRICKÝCH LÉČEBEN,KTERÉ JSOU ZE VNIŘ I Z VENKU JAKO HRADY A ZÁMKY NADSTANDARDTNÍ PALÁCE NA ŮKOR NÁS BEZDOMOVCŮ I TY BUDOVY SOUDNÍ!!!!!!!!!!­!!!!!!!!! ). A TAK JE TO VÁŽENÝ PANE PREZIDENTE Č.R. ING. MILOŠI ZEMANE:,,PROSÍM PANÍ VANOVÁ PŘEDAT KANCELÁŘI VÁŽENÉHO PANA PREZIDENTA ČESKÉ REPUBLIKY.DĚKUJI

    Datum: 17. 9. 2014 23:28:05 Předmět: PROSÍM VÁS ZACHRAŇTE MNE ABYCH NEBYL
    DALŠÍ VAŠÍ OBĚTÍ JAKO PANÍ IVETA BARTOŠOVÁ RYCHTÁŘOVÁ NEJEN NÁSLEDKEM
    VAŠÍ 26TI LETÉ ZDRAŽOVACÍ GENOCIDY A TORTURY VÁCLAVA KLAUSE PROTOŽE ANI
    PAN VÁCLAV HAVEL A ANI PAN ING. MILOŠ ZEMAN NIKDY NEBYLI A NEJSOU
    PREZIDENTY!!!!§ Stránka 1 Sestaveno dne 17.09.2014 13:19 Náhled podání
    Podání k Nejvyšší soud Druh podání Stížnost Podává fyzická osoba
    Jaroslav Kvasnička Judr. Vlasta Bruknerová samosoudkyně je mafiánská
    úplatná VELEZRŮDA s balíkem peněz od podvodníků manželů Klusákových
    z Jamolice 182 Ulice, č.p.: Josefa Vávry, 26/1 Město, PSČ: Ivančice,
    66491 Stát: Česká republika E-mail: Telefon, fax:
    +420720166491, — Věc Stížnost Důvod stížnosti Chování soudních osob
    Předmět stížnosti Krajský Soud v Brně Husova 15 okrádá a vraždí
    občany Č.R. ve svůj vlastní prospěch a maká coby mafie pro
    podvodníky,kteří mě okradli a zavraždili mého strýce aby získali jeho
    majetek a následně zavinili ti podvodníci mou insolvenci a tak těm
    podvodníkům soud dal můj podíl domu když už loupežnou vraždou získali
    většinu mého domu když jsem po strýci jediným dědicem z práva atd. a
    dále pro křivou vládu Č.R.,která je loupežnězabíjáckým
    zákonozrádným orgánem a to co předvádí jejich proti nám obětem
    obyčejným
    lidem podplácený Krajský Soud v Brně Husova 15 a Krajský Soud v Brně
    Rooseveltova 16,který zase kryje zločiny příživnické ( nikdy nic
    nevyrábějící ) vlády Č.R. je hrdelní přečin vůči nám občanům Č.R. poněvadž oni si neuvědomují následky svých svévolných rozsudků jménem republiky když si pak jejich oběti neviní čistí bezúhonní jimi zničení v jejich prospěch aby měli naše peníze občanů Č.R. na luxusní fungl nové soudní budovy a na jejich provoz a chod si lidi berou sami po té své životy,začnou kvůli nim krást a vraždit se mezi sebou navzájem = to je vizitka Českého Křivého Soudnictví A TO JE JEN A JEN LICOMĚRNĚPODVOD­NICKÁ VLÁDA Č.R.,KTERÁ MŮŽE ZA VEŠKERÉ TOVÁRNÍ PRACOVNÍ ÚRAZY A
    DOPRAVNÍ TRAGICKOBRUTÁLNÍ DEVASTUJÍCÍ NESLUČITELNÁ SE ŽIVOTY NA MÍSTĚ
    MRTVÝCH OBĚTÍ KŘIVÉ VLÁDY Č.R. NEHODY KDYŽ VŠE PŘEDRAŽUJE A FIRMY NEMAJÍ
    PENÍZE NA OPRAVY STROJŮ A NÁKLADNÍCH VOZŮ AŽ ÚPLNĚ ZKRACHUJÍ VE
    PROSPĚCH ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY JEJÍMŽ KOMPLETNÍM MAJITELEM BUDOVY PLUS
    PŘÍSLUŠENSTVÍ A NAŠICH PENĚZ,NAŠEHO ZLATA,NAŠÍ PLATINY A NAŠICH DIAMANTŮ
    Z NAŠÍ POCTIVÉ PRÁCE,POTU A KRVE OBČANŮ Č.R. JE NIKDO JINÝ NEŽ NEJLEPŠÍ EKONOM NA SVĚTĚ KTERÝ SE POZNÁ DLE TOHO ŽE VŠECHNY A VŠE OKOLO SEBE O VŠECKO VČETNĚ PRÁV A SVOBOD OKRADE PAN PINOČET KIM ČONG UN Č.R. VÁCLAV KLAUS,TO ON A ONI ( VLÁDA Č.R. PLUS JEJICH ČESKÝ STÁTNÍ KŘIVÁCKÝ KANIBALSKÝ APARÁT - NÁSTROJE ČESKÉ NESVÉPRÁVNÉ POLITIKY KTERÝŽTO JE ZDE POPSÁN ) VEŘEJNĚ BEZTRESTNĚ
    26 LET VRAŽDÍ,KRADOU A LŽOU NÁM SVÝMI PODVRHY O NEEXISTUJÍCÍ FINANČNÍ
    KRIZI A NIKDY NEEXISTUJÍCÍM ČESKÉM STÁTNÍM DLUHU A VRAŽDÍ NA NAŠICH
    SILNICÍCH VÝŠE POPSANÝM ZPŮSOBEM A TÍM,ŽE NEDAJÍ LAKOMCI ANI KREJCAR NA
    OPRAVY TĚCHTO SILNIC A NATOŽ NĚJAKÝ HALÉŘ NÁM A ZAVINILI VŠECHNY
    SEBEVRAŽDY OBČANŮ Č.R. a tento soud Rooseveltova 16 se mi pomstil za
    to,že jsem se zde zastal svého neviného synovce tím,že pohrdal mou
    žalobou o můj dům což zašlo tak daleko až k mému Osobnímu Bankrotu,který
    plně zavinila pochybná osoba paní Lenka Klusáková jejími nesvéprávnými
    excesy zničila můj dům,zametla dvě mrtvoly,mou snoubenku,mého strýce a
    mne chce zabít se svým nájemným vrahem panem Petrem Geyerem již
    dlouhodobými pokusy o vraždu mé osoby strategickými fintami jejího
    manžela,kterým je pan Antonín Klusák a toto vše je nyní ( pravý krvavý
    majestát ) pana prezidenta Č.R. ing. Miloše
    Zemana.OBĚŤ KRAJSKÉHO SOUDU V BRNĚ HUSOVA 15 a KRAJSKÉHO SOUDU V BRNĚ ROOSEVELTOVA 16 Jaroslav Kvasnička díky
    těmto mafiánským bestiím a nikoliv řádným soudům jsem teď bezdomovec když mi ukradli
    můj
    domov a místo mého podnikání v lukratívní lokalitě města Ivančice
    protože je v zájmu státu Česká Republika,aby v mém domě v centru města
    Ivančice byla přemístěna místní služebna OOPČR IVANČICE,která je nyní
    někde na konci slepé ulice a platí tam vysoký nájem a můj dům na
    výhradně lepším místě by měla od PROFESIONÁLNÍCH PODVODNÍKŮ MANŽELŮ
    KLUSÁKOVÝCH Z JAMOLICE 182 jen pro sebe a proto se mnou zahrála
    nesvéprávná Judikatura Brno-Venkov a Třebíč tuto sprostou průhlednou
    habaďůru jako je náš hlad všech občanů Č.R.!SVINĚ POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHÁ ZLOČINCŮM VLÁDĚ Č.R. A CHRÁNÍ PODVODNÍKY ČERNÉ KONĚ!POMÁHAT A
    CHRÁNIT?NIKOLIV,ALE OKRÁDAT NÁS OBČANY Č.R. PRO NĚ ( NAPŘ. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY VYKRÁDAJÍ KOMPLETNĚ CELÉ CIZINECKÉ TRŽNICE A PAK TO NAKRADENÉ ZBOŽÍ ONI POLICAJTI SAMI,NEBO CELÉ POLICAJTSKÉ RODINY A JIMI NAJATÍ ČERNOPRODEJCI KAMARÁDÍČKOVÉ A PODOBNĚ PRODÁVAJÍ V CIVILU NA BURZÁCH NA ČERNO ),pak Policie České Republiky hromadně okrádá podvodem veškeré pěstitele marihuany ( trávy ),prože si to sami vypěstovat neumí a pak to policajti sami dealerují po cassínech,her­nabarech a po restauracích hotelech a hospodách vybavených hracími automaty čímž i podporují přečin hazardu s následkem krachu gamblerů včetně po té domácího násilí s rozpadem jejich rodin a musí pak krást nebo i pro dluhy vraždit a hazardu se životy co drogy od nich koupí,anebo když tyto černé podniky nemají peníze k vyplácení náhodných výher,nechť tedy Policie České Republiky hromadně zabaví i ve všech lékárnách v Česku všechny léky až po masti z konopí vyrobeného tzv. cannabis!!!!NO A VRAŽDIT PRO NĚ ( NAPŘ. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY ZAVRAŽDILA PANÍ IVETU BARTOŠOVOU RYCHTÁŘOVOU ATD. ) TO JE PRAVÉ MOTTO POLICIE ČESKÉ
    REPUBLIKY:,,OKRÁDAT A VRAŽDIT",KTERÁ MÁ Z ROZKAZU DIKTÁTORA Č.R. VÁCLAVA KLAUSE 26 LET ROZKAZ
    NEPŘEDCHÁZET TRAGÉDIÍM,ALE VŽDY ČEKAT AŽ SE NÁM OBČANŮM Č.R. NĚCO ZLÉHO
    STANE ABY SE ÚCHYLNÁ POSTIŽENÁ RODINA KLAUSOVÁ SEXUÁLNĚ NA NÁS
    UKÁJELA......­.............­............§Ja­roslav Kvasnička Josefa
    Vávry?§ Data nejsou závazná, jsou sestavena před odesláním, mohou být
    uživatelem ještě změněna. reagovat prosím zde:

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).