Hlavní navigace

Názory k článku Renty za v práci poškozené zdraví se od 1. ledna 2017 zvyšují

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2016 20:27

    karlicek (neregistrovaný)

    K roku 2016 skutečna valorizace NEBYLA p. Marksova a jeji ministerstvo jednorazově dalo 40kč. všem důchodcum ale rentieři nedostali ani korunu. Jelikož zvyšeni rent je zavisle valorizaci düchodu a ty % nebyli navyšovane , ale jednorazově zvyšene o těch 40kč. a pak ješte jednorazově 1200kč. Vše mi ze strany detailně v došlem emailu bylo vysvětleno. Renty by se měly jinak vypočitavat rentier neni důchodce osobně jsem si co od r. 2008 pobiram rentu a vypočet ma přimy vliv na valorizaci duchodu je nespravedlive bo kdyby mi zamestnavatel vyplacel onu tentu tak dnes ji mám o hodně vyšší. Vrátil by se do doby kdy zamestnavatel nemusel byti pojišten. A až by totalně krachnul a ani by se nenasel kupec tak pak by vyplaceni rent prevzal stát. Poškozene zdravi jsem si sam nezavinil zavinil ho zamestnavaltel tak ať plnou odpovednost i k vyplaceni rent nese on . A ne jen se pojistit a tim to pro me konči . A nezajem o kolik mu renta bude zvednuta , z ciziho krev neteče. Jinak vyjadreno je tento system stratny pro rentiery. A dalsi priklad od noveho roku min. mzda 11 000 vydelek 12 000 - 11 000 = 1 000kc - 15% daň = 850kč. toť jen přiklad a skončit na socce. A ještě dosti vyrazne sdeleni jako zaklad pro vypocet duchodu je podstatne hruby prijem renty. Jsem presvedcen že jak se delal zakon o vypočtu rent tak v poslanecke snemovně hral svou roli lobismus k pojištovnam. A lituji lidi kde zaměstnavalel byl pojišten u Česke pojištovny viz. odecet
    min. mzdy porad ČT 1 Černe ovce nedavno ( kapitalisticka demokracie ). A co na to. ministerstvo prace a soc. věci klid po po pěšine my rentieři a duchodci nemůžeme stavkovat nebo jit pobirat rentu či duchod na zapad tak jsme až ti posledni kteri jsou odbyti almužnou. email : karl.karlicek@gma­il.com

  • 3. 1. 2017 10:43

    bez přezdívky

    pobírám náhradu mzdy za prc.úraz.ze 100procent zaviněný organizací.věřte mi že bych všechny peníze vyměnil za zdraví.na up jsem vzhlede ke svému věku a zdraví zcela neumístitelný­.přesto je mi strhávána minimální mzda.tu bych si jako měl vydělat....protože minimální mzda raketově roste nám se raketově snižuje jako jediným životní úroven. jako jediným ve státě.takto se stát chová k lide kteří ne vlastní vinou přišli o zdraví. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097429889-cerne-ovce/216452801081122

  • 9. 1. 2017 13:53

    ivkobi (neregistrovaný)

    Valorizace rent při vzniku choroby z povolání je jeden velký podvod. Vezmeme-li v úvahu, že renta je doplatek do průměrné mzdy, kterou by mohl poškozený pobírat neměl-li by tuto chorobu, pak by měla být valorizace v minulých létech vyšší. Průměrná mzda roste mnohem rychleji, než renty. Z toho plyne, že rentiéři jsou na tom stále hůře. V roce 2016 byla valorizace 40 Kč, plus 1 200 Kč jednorázově, tj. nárust v průměru o 140 Kč měsíčně. Srovnáme-li to s nárustem průměrné mzdy v roce 2015 ( který byl dle Českého statistického úřadu vyšší ), pak je jasné, že rentiéři přišli zkrátka. Tak tomu bylo i v posledních letech, Pokud jsou renty doplatek do průměrného výdělku, pak by měly být tyto renty valorizovány percentuálně tak, jak roste meziročně průměrná mzda. Samozřejmě, že zde hraje podstatnou roli lobismus pojišťoven, které renty vyplacejí, ty musí být ziskové stůj, co stůj. Jak by se také rentiéři mohli bránit ? Stávkovat ? K smíchu !! Hlavně, že platy státních úředníků rostou 3-5 %, i více. Konkrétně moje renta se v roce 2016 zvedla o výše uvedených 140 Kč měsíčně, tj o 0,05 %. O kolik se v témže období zvedla průměrná mzda a platy státních zaměstnanců ?

  • 30. 12. 2017 19:38

    P, (neregistrovaný)

    Chce to spojit se. Pojišťovny s tím nemají nic společného. Valorizaci schvaluje vláda ČR. A pravidelně nás okrádá. Naše předpokládané příjmy se propadly. Vláda uplácí své voliče - státní zaměstnance, nepřízpůsobivé dávkama, politici si schvalují tisícová zvýšení a lidi po pracovních úrazech okrádají. Kde je průměrný výdělek letos? Jaká je inflace? A nám zvýší příjem pouze o 2,2%? Vždyť to není ani inflace. Pobíráme stále méně a méně. Opravdu by to chtělo podnět k ombudsmanovi, nechat propočítat zpětně a vše požadovat doplatit. U soudu jako jednotlivec tomu nedávám šanci, smetli by to, že je to nařízení vlády, tohle by muselo k nejvyššímu soudu pro diskriminaci.

  • 11. 1. 2017 11:44

    Mates (neregistrovaný)

    Chci ze solidárnosti upozornit všechny rentisty co nepracují a jen chodí pro potvrzení x let na ÚP, že jim je hrazeno státem pouze zdravotní pojištění,to se týká i lidí 1. a 2. stupně ID.
    Jestli si sami neplatíte sociální pojištění a nebo nepracujete na HPP a nebo DPČ, kde vám zaměstnavatel odvádí sociální a zdravotní, tak na starobní důchod zapomeňte. Renta se vám bude počítat pouze k výdělku odpacovaných let a nebo, že jste si sami při pobírání renty a nebo ID platili minimální sociální!!!!!!!
    Kolega je na rentě 14let havíř , noooo a byl těžce na OSSZ překvapen, protože na co by dělal , když má ještě po odečtení minimalní mzdy asi 25000,- to je sice hezké, ale sociální za 14 let nebylo NIKDE HRAZENO!!!!
    Tak na to velký POZOR!!!

  • 19. 4. 2017 11:21

    Petr (neregistrovaný)

    Zdravím, může mi někdo poradit ohledně výplaty renty? V r.2013 jsem měl prac. úraz bez mého zavinění a prac.poměr byl ukončen 7/2014 z důvodu prac.úrazu a invalidity 3.stupně. Vyplaceno odstupné 12 platů + přiznána renta z titulu prac.úrazu. Pobíral jsem tedy rentu 11600,- + 11400,- invalidní důchod 3.stupně. Celkem 23 000,- Kč /měs. z průměrného výdělku před úrazem. Letos mi posudková lékařka snížila i přes zhoršující se zdravotní stav ID 3.stupně na ID 2.stupně a já se zaevidoval na ÚP, kde mi není ÚP schopen sehnat pracovní zařazení ohledně zdravotních problémů. Jak mi bude vyplácena renta? Bude mi pojišťovna odečítat min. mzdu z výplaty renty, nebo ne, když nejsem i přesto schopen práce dle lékař. zpráv?

  • 7. 5. 2017 19:16

    Martina (neregistrovaný)

    Ano bude odečítat, protože máte možnost si vydělat a socka vám na důchodovém řekne, že se máte rekvalifikovat, doporučuji podat námitku na snížení stupně invalidity, to musí posoudit jiný lékař a pokud i tak to nepomůže napsat správní žalobu k soudu, kde doložíte poslední lékařské zprávy jako důkazy, nemáte se čeho bát jděte do toho a perte se! Napsat žalobu zvládnete podle vzoru a nebo ať vám ji napíše advokát, zastoupení advokátem nepotřebujete, soud opět podstoupí prošetření pod jiným lékařem OSSZ, přeji hodně štěstí

  • 18. 2. 2018 21:56

    kiki (neregistrovaný)

    myslím si že ano zrovna ted to řeším ... jsem na UP ... pojištovna mi sdělila že mi náleží 4836 kc po odečtení min. mzdy -12200 kc s vypočítané renty cca 17500 kc. ... nechápu, nepochopím a jsem zla!!!

  • 11. 7. 2017 10:03

    vlko (neregistrovaný)

    Pred 20 lety byl prumerny vydelek cca 9500 dnes je asi 26 000, pobiral jsem rentu asi 2 a pull nasobek vyssi nez byla prumerna mzda a dnes jsem asi 4000 pod prumernou mzdou,tak jaka valorizace,jen okradani pojistovnou,Čim dal vic zvažuji žalobu a domahat se budu muset spravedlnosti soudne !!!

  • 16. 7. 2017 18:26

    Kytka (neregistrovaný)

    Dobrý den,zajímalo by mě proč nás musí kooperativa okrádat,když nám stát přidal na minimální mzdě a oni hned na to skočí a vyplácejí ještě méně renty, než na co mám nárok.Jak se mohu bránit?Prosím o radu jak postupovat,když s tím nesouhlasím.
    Děkuji.

  • 8. 12. 2017 18:17

    to jsem já (neregistrovaný)

    Dobrý den,
    já mám taky rentu a nesouhlasím s tím, že jsme bytí tím, že když se minimální mzda zvýší , tak mi máme o to míň.

    Nelíbí se mi více věcí ohledně renty měli bychom podat návrh na změnu v zákoně prosím kontaktujte mě a musíme spolu se proti tomu postavit oslovit více lidí kteří berou rentu.

    Můj email je postatibor@sez­nam.cz

  • 8. 12. 2017 18:30

    re info (neregistrovaný)

    Prosím všechny kteří pobírají rentu jako já aby se se mnou spojili aby jsme se mohli bránit a to hromadně mi za to nemůžeme, že jsme přišli k úrazům v práci nebo jsme nějak v práci onemocněli a nemůžeme být bití proto všichni se musíme spojit a začít jednat.

    Děkuji všem můj email postatibor@sez­nam.cz

    Příklad: Co se mi nelíbí je to, že když je člověk který je nemocný a nemoc z povolání a nenajde si práci, tak musí být evidovaný na úřadě práce , aby měl nárok na rentu , ale když je evidován jako uchazeč na UP, tak se mu renta zkrátí a minimální mzdu , tak to je nepochopitelné a diskriminační , protože kdyby k úrazu nepřišlo, tak by normálně pracoval a nic neřešil.
    Pak je druhý problém když si hledá práci dotyčný a nikde ho nezaměstnají když vidí že má nemoc z povolání , já třeba jsem byl se ptát o práci na několika místech a měl jsem taky důkazy , že si aktivně hledám práci, ale nikde mě s tím rizikem nevzali .
    Tak co mi zbylo jít na úřad práce jinak bych nedostal Rentu, podmínkou je k dostání renty evidence na UP, nebo HPP nebo DPČ atd.

    Kontaktujte mě spojíme se všichni a jen tak se domáháme změny.

  • 24. 8. 2018 13:08

    čučka (neregistrovaný)

    Pobírám rentu a pracoval jsem na zkrácený úvazek 6 hod za minimální mzdu. Přešel jsem na 7 hod úvazek taky za minimální mzdua pojištovna mě hned zkrátila o 600 kč. psali mi že mám nějaký stop výdělek a to byla valoryzace a mě se renta vůbec nezdvihla. člověk prakticky invalida chce pracovat a ještě je za to bytej, šel bych na UP ale nevím jestli nebudu krácenej i tam rentu mám 9500 hrubého a minimální mzdu 10800 hrubého.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).