Hlavní navigace

Názor k článku Provize v pojištění pod pokličkou od anonym - Dobře, tak zůstaneme u aut. Nemusím o autech...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2009 12:19

    anonymní
    Dobře, tak zůstaneme u aut. Nemusím o autech vědět vůbec, ale vůbec nic a když přijdu do autosalonu, třeba bych nedokázal přesně říct "chtěl bych hatchback s automatickou klimatizací, stabilizací, kufrem kolem 350 litrů a benzínovým motorem do 1795 ccm". Přesto, když se bude dobrý prodejce dobře ptát na mé potřeby a představy a já mu budu odpovídat, tak ze mě podobné informace dostane. Nápodobně by to mělo být i v jiných oblastech.

    Samozřejmě, pokud je člověk hajzl a chce druhého hlavně oškubat (a nikoliv udělat obchod, kde budou spokojeny *obě* strany), může mu toho nakecat hafo a zblbnout ho do něčeho, co je pro klienta nevýhodné. V kterémkoliv oboru.

    Nicméně mezi auty a pojištěním je poměrně zásadní rozdíl. Zatímco u aut je to víceméně o technických parametrech, případně spolehlivosti, tak u pojištění je milion situací, které nejsou z nějakých tabulek či podkladů vyzjistitelné, na všechno je spousta výjimek, dodatků apod. a nezřídka dochází k tomu, co tu Patrik Chrz popisoval, že pojišťovací hajzl pak hází nesmyslnými čísly, které _nelze_ nijak ověřit. Když vám prodejce aut bude tvrdit, že ta super Fabie HTP jede bez problémů 200 a žere maximálně 5 litrů, tak stačí kouknout do tabulek a vidíte, že lže, jako když tiskne.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).