Hlavní navigace

Názor k článku Prototyp stavebního spoření vznikl před více jak 200 lety od miki - Myslím, že SS už dávno ztratilo smysl. Ani ne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2016 21:05

    miki (neregistrovaný)

    Myslím, že SS už dávno ztratilo smysl.
    Ani ne tak proto, že se snížila státní podpora a navíc je to celé daněné, ale u mne skončilo jednouduše proto, že přestalo být důvěryhodné.

    Kdysi jste uzavřeli smlouvu a ta platila. Uvážete se na 6 let a oni Vám najednou začnou měnit podmínky. A co můžete? Vůbec nic, pokud nechcete přijít o podporu.

    Pak začaly SS měnit podmínky ohledně překlenováků. Když jste podepisovali, slibovaly hory doly jako předčasné splacení bez sankce apod. Realita?

    Co přijde příště?

    Postupně se bude snižovat počet lidí a co udělají SS?
    Zvednou radikálně poplatky (už dnes lidi s nevypověditelnými smlouvami mají 600-800 ročně za vedení). A klient s vázací lhůtou se opět nemůže bránit.

    Díky, už nechci.

    Stavební spořitelna (a stát) je naproto nepředvídatelná a nedůvěryhodná instituce. Máte jedinou jistotu. Kdykoliv to pro ni přestane být výhodné. tak Vám buď smlouvu vypoví, nebo zvedne radikálně poplatky, aby se zahojila.

    Neměl bych s tím problém, pokud by smlouva byla vyvážená. Tj. pokud SS nebo stát změni podmínky během vázací lhůty, máte možnost sbalit fidlátka a skončit s nimi bez ztráty podpory a sankčních poplatků. To se ale neděje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).