Hlavní navigace

Názory k článku Povinné ručení se změní!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 10. 2002 11:36

    pemato (neregistrovaný)

    Jsem velice zvědavý, zda pojišťovny budou dělit vozy dále podle kubatury nebo třeba podle výkonu. Tak by už přestaly být znevýhodňováni majitelé dieselů. A taky škodovkáři. Přeci jen když mám Škodu 105, výkon žádný a kvůli tomu, že jsem 5ccm nad limit 1000 kubíků, platím stejně jako majitelé "třináctistovkových" felicií.
    Petr M.

  • 22. 10. 2002 13:28

    Lubor Kolář (neregistrovaný)

    Aby to bylo spravedlive, tak by take museli zohlednit "skodnost" jednotlivych kategorii. Je statisticky prokazano, ze auta s motory 1.8-2.5l zdaleka nezpusobi tolik skod, kolikrat je vyssi jejich ruceni oproti vozum 1.0-1.3 (2,5x drazsi).
    Protoze u nas ma stejne nejvic lidi stare skodovky z motorem 1.0-1.3, tak aby lidi moc nenadavali, tak se povinne ruceni pro tuto kategorii stanovilo tak, ze na ne doplaci lide s auty s vyssimi vykony (kterych je samozrejme radove mene, cili ti at klidne nadavaji, jako treba ted ja :-). Dle tech statistik, ktere jsem videl, by ruceni u aut 1.8-2.5l melo stat zhruba polovinu, zatimco ruceni u aut 1.0-1.3 by melo byt vyssi asi o 50%.

  • 23. 10. 2002 19:47

    Bohuš (neregistrovaný)

    Souhlasím s předešlými příspěvky, že nynější stanovení cen je špatné/ resp. na hov../. Jenom že, kdo za to může? Problém je v tom, že jsme lezli 40 let do pr.. Rusúm, a teď pro změnu lezeme do pr.. západu. Ti naši ..fofoni..přebírají jen to co se jim hodí. ..Oni na to přece z našich daní mají... Ještě jsem nepostřehl, že by dělali něco pro obyčejné lidi. A tak bych mohl pokračovat. Zbytečně se rozčilovat!!! Nebo zase budeme muset vzík klíče a jít si zauvonit...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).