Hlavní navigace

Poštovní spořitelna jde do sebe

16. 5. 2003
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Poštovní spořitelna je často zavalována kritickými hlasy na kvalitu služeb. Dnes však můžeme prezentovat zkušenost opačnou - korespondenční banka s obchodními místy nejen na každé poště začíná se svými klienty komunikovat.

Čtenářská zkušenost:

Dovoluji si napsat kladnou zkušenost s Poštovní spořitelnou. Přestože se denně setkávám spíše s negativními ohlasy na bankovní služby, poslední jednání bylo i pro mne, který její služby využívá dosti dlouho, příjemným překvapením.

Začal jsem podnikat a rozhodl jsem se zřídit Postkonto u Poštovní spořitelny. Navštívil jsem proto pobočku ve Spálené ulici a na druhý pokus (poprvé jim špatně psala tužka, a přestože jsem upozornil pracovnici na přepážce, že podpisový vzor není v pořádku, nechalo ji to zcela chladnou) se mi podařilo účet založit. Protože mám sjednanou již od začátku službu Homebanking na Postžiro a jsem s ním kromě maličkostí spokojen, v žádosti jsem zakřížkoval program Elektron.

Upozornil jsem na to, že se mi jedná pouze o homebanking, ostatní služby nabízené v tomto balíčku už mám od postžira a nebudu je tedy zdvojovat. Potom přišlo několik událostí najednou.

Dostal jsem poštou obálku s šeky, příkazy apod. Říkal jsem si sice, na co mi budou, když mám homebanking, ale potom jsem usoudil, že je to univerzální praxe a že posílají tento „startovací balíček“ všem. Další překvapení bylo, když se mi na výpisu z účtu objevily položky za zřízení služby Homebanking 400 Kč, další nespecifikované poplatky 160 Kč a 150 Kč.

Dne 10. 4. jsem poslal emailem reklamaci na tento postup s tím, že jsem si zřídil Elektron, v němž je homebanking obsažen, a chtěl jsem vysvětlit i další stržené poplatky. Proběhl upřesňující email dne 15. 4. a světe div se, při kontrole 22. 4. bylo na účtu zpět připsáno jak 400 Kč, tak i 150 Kč.

Navrhuji udělit Zlatý dukát nejen protože uznali chybu svých pracovnic na přepážce či při následném zpracování na centrále, ale především proto, že se zákazníkem konečně někdo komunikuje. A to je právě ten problém, který mne při dřívějších drobných nesrovnalostech, kdy jsem žádal o vysvětlení některých pohybů na účtu, strašně chyběl. Neberte to jako propagaci výše uvedené banky, ale u mne emailovou korespondencí odpovědných pracovníků se mnou jako jejich klientem nasbírali kladné body na hodně dlouho.

JUDr. Zdeněk Jára
(text prošel redakční úpravou)

Reakce Poštovní spořitelny:

Vyjádření:

Jsme rádi, že pan doktor Jára je spokojen se službami Poštovní spořitelny a věříme a budeme se snažit, aby tomu tak bylo i nadále.

Pavel Hejzlar

Redakce

Tabulka č. 982
Poštovní spořitelna nabízí své služby na všech poštách, čímž je klientům blíže, ale na druhé straně musí dobře vyškolit velké množství pracovníků jednajících s klienty.

Při řešení reklamace postupovala banka k plné spokojenosti pana Járy, proto Poštovní spořitelně udělujeme Zlatý dukát.

Zajímá vás, kdo již získal naše ocenění? Podívejte se na Zlámaná grešle / Zlatý dukát.

Máte také nějakou špatnou zkušenost? Nebo chcete naopak někoho pochválit? Příspěvek do nové rubriky Měšce můžete zasílat i vy! Tešíme se na ně na adrese redakce@mesec.cz, autor každého zveřejněného zážitku od nás navíc obdrží tričko s logem Měšce. Ti z vás, kteří do konce roku pošlou nejvíce zkušeností, případně nejzajímavější příspěvek, se kromě toho mohou těšit na zajímavé dárky.

skoleni_15_4

Pro finanční instituci, jíž se ohlas týká, bude mít vaše zkušenost trvalé následky. Za kladný ohlas jí totiž redakce jménem čtenářů udělí „zlatý dukát“, záporný ohlas bude oceněn „zlámanou grešlí“.

Každá instituce, které se čtenářská zkušenost týká, přitom přímo v článku dostane prostor pro vyjádření. Jakým způsobem jej využije – zda k omluvě, poděkování, osvětlení situace či jinak – je plně na jejím uvážení. Takže – vzhůru do toho!

Zlepšila se komunikace vaší banky s vámi?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).