Hlavní navigace

Panda Money

8. 10. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Každý měsíc to samé. Přijde výpis z bankovního účtu, a vy se jenom divíte, kam všechny ty peníze zmizely. Přemýšlíte, co která položka na výpisu znamená, a pátráte v paměti, za co jste tu či onu částku utratili.

Sám jsem také chtěl zjistit, za co vlastně tolik utrácím, a tak jsem zapátral na webu, zda by se nějaký šikovný prográmek nenašel. A objevil jsem Pandu – jednoduchou aplikaci pro správu osobních financí. Nesnaží se nabídnout spoustu často zbytečných funkcí, ale pouze základ, který potřebujete k udržení přehledu.

Program Panda Money 3.0 je uživatelsky velmi přívětivý a snadný na ovládání. Po prvním spustění vás přivítá tabulka, kterou postupně budete doplňovat o příjmy a výdaje. To se děje pomocí tlačítek Deposit a Withdraw, z čehož plyne pro některé uživatele velké minus – celý program je pouze v angličtině a není možné zvolit si jiný komunikační jazyk.

Panda Money

Pokud nemáte vytvořený účet, s nímž hodláte pracovat (například nový účet v bance, kreditní karta apod.), lze jej definovat přímo při zadávání vkladu či výběru. Neustále pak vidíte, kolik prostředků máte. K přehlednosti jistě poslouží i snadno tvořené týdenní a celkové statistiky.

Jako velký klad hodnotím možnost vytváření uživatelských účtů s různými právy, jako je zápis nových položek či změna a mazání položek stávajících. Různá oprávnění lze přidělit též v oblasti tvorby a likvidace uživatelských účtů. Program není třeba využívat pouze u jednoho počítače – úspěšně zvládá práci v síti s jednou sadou dat.

Panda Money 2

Ale dost bylo chvály, i Panda má své mouchy. Například vytváření záloh. Službu, která patří mezi základní při práci s daty, nezvládá. Lze sice snadno nalézt a identifikovat soubor, kde jsou veškeré informace uloženy, přesto ruční zálohování nepatří mezi oblíbené způsoby.

Data z Pandy je možno exportovat do jakéhosi Panda výměnného formátu. Bohužel se mi nepodařilo soubor importovat zpět do Pandy.

Možnost jednoduchého tisku šeku v České republice nejspíš mnoho z nás nevyužije, ale umístění odtraněných záznamů před smazáním do koše přináší neskonalé pohodlí všem roztržitým uživatelům.

dan_z_prijmu

K pohodlí též slouží stabilita programu. V průběhu testování nespadl ani jednou a při ustřelení zachoval všechna data.

Panda Money 3.0
Autor Auspic Media Co.
Hodnocení na Slunečnici ****/5
Typ Freeware
OS Windows 95/98/NT/2000/ME
Velikost 3,30 MB
DOWNLOAD

Využíváte již starší verzi Pandy? Nevadí, nová verze je schopna přijmout data z předchozích bez jejich ztráty či poškození.

Zaujal vás program Panda Money?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).