Hlavní navigace

Nový Měšec nabitý informacemi

30. 6. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Finanční server Měšec se s přicházejícím létem oblékl do letních barev a svěží design doplnily i nové služby - od vylepšení a doplnění uživatelsky příjemných funkcí po investiční zpravodajství renomovaných finančních domů. Co nového na Měšci potkáte?

Měšec prošel celkovou úpravou make-upu a oděl se do přívětivých světlých barev, které zdárně ladí k okolnímu parnému létu. To ale není zdaleka vše, co finanční server Měšec v uplynulých hodinách, dnech a týdnech potkalo. Rozšíření se dostalo především uživatelským funkcím, které zpříjemňují práci s informacemi, názory a anketami. Ale pěkně popořádku.

Měšec s novou tváří…

Změna nejen tváře se na Měšci děje pravidelně. Poslední úpravou prošla v loňském roce titulní strana, jak ukazují níže screenshoty.

Mesec - starsi
Mesec - soucasny

Vlevo: Předminulá podoba titulní strany Měšce.
Vpravo: Minulá podoba titulní strany Měšce.

Od svého vzniku 9. 1. 2001 si Měšec zachovával své barvy. Nyní se mu dostává zásahu radikálního, kdy tmavě hnědou nahradilo světlé barevné ladění. Sice si můžete barvy prohlédnout i v tomto článku, nemůže ale chybět ani screenshot. Změnou prošla též šířka stránky, která přibrala několik (set) pixelů.

Designová úprava potkala též grafy, které jsou díky změně zřetelnější.

Měšec od 29. 6. 2006

… a novými službami

Finanční server ale nečiní finančním serverem jeho tvář, nýbrž obsah. Proto i ten prošel nejednou inovací. Zcela novými službami jsou diskuse a investiční zpravodajství.

Diskusní fóra může zakládat kterýkoli registrovaný uživatel na libovolná ekonomická témata. Stačí, když si zvolí oblast, v níž chce diskusi rozpoutat, a nadnese téma, které ho zajímá. Ostatní čtenáři mohou do diskuse vkládat své příspěvky a reagovat na názory jiných již bez registrace či přihlášení.

Investiční zpravodajství doplňuje aktuální zprávy a shrnuje analýzy, zprávy a doporučení renomovaných investičních domů. Čtenáři tak budou mít doporučení analytiků na jednom místě pro lepší investiční rozhodování.

Vážíme si stálých čtenářů…

… a proto jsme zejména pro ně připravili několik nových služeb a vylepšení – hodnocení názorů a uživatelský profil.

V uživatelském profilu každý registrovaný čtenář může zveřejnit informace o své osobě, které považuje za důležité a užitečné ke zveřejnění. Aktivace a tvorba uživatelského profilu je snadná. Stačí, když např. přidáte pod svým jménem po přihlášení názor k článku (aktualitě, produktu, subjektu…), kliknete na své uživatelské jméno u aktuality a svůj profil aktivujete. Doplnit můžete libovolné informace (samozřejmě pokud neodporují zákonům).

dan_z_prijmu

Hodnocení názorů je komplexní služba, v rámci níž můžete ohodnotit názory ostatních uživatelů. Ohodnocení se určitým algoritmem kumulují a vyhodnocují a každý uživatel získává na základě ocenění svých názorů ostatními čtenáři určité renomé. Čím lépe je čtenář hodnocen, tím vyšší váhu má jeho ohodnocení ostatních čtenářů. Na základě hodnocení jsou pak zviditelňovány názory – a špatně hodnocené názory (špatně hodnocených čtenářů) pak neruší při čtení lépe hodnocených.

A něco navíc

Vždy se snažíme přinést něco navíc. Letním benefitem je načítání názorů a diskusních příspěvků bez znovunačtení stránky a totéž nově platí i u hlasování v anketách. Celkovým výsledkem úprav je zrychlení načítání jednotlivých stránek.

Líbí se vám nová tvář Měšce?

  • Ano.
    83 %
  • Ne.
    17 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).