Hlavní navigace

Není banka jako banka aneb vrána k bráně šedá

1. 4. 2003
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Která banka obírá nejvíc klientů? Kam uložit peníze, aby vydělaly a vy jste se o tom nedozvěděli? Je výhodnější stavební spoření nebo podpora v nezaměstnanosti? A proč se vyplatí pojistit křečka?

Dnes si něco povíme, kam se dá vyhnout, jak se stále zvyšují poplatky. České banky totiž jako vrána k bráně šedá a bez dvou za dvacet jsou za osmnáct. Na základě výzkumu, provedenému Českým sadistickým úřadem, se dozvědělo, že míra masochismu českých bankových poplatníků je vysoká, kam ani okno nedohlédne – a nechají si brát peníze, za co banky napadne.

Poplatky se zdražují každý rok, ba když sudý měsíc. A poplatek ku oplatku postaví na nohy banku. A položí na lopatky lidské odpadky. Aspoň tak se na to dívají kompetentní odporníci, jestliže je banky za to dobře platí, což potřebují obrat o zákazníky.

Situace je na tento ohled tak neutěšená, jako tristní až pod podmínkou nebezpečná. Zatímco za hranicemi banky vydělávají a nikomu to nepálí, u nás si toho všimne, na koho to slovo padne. Přitom kdo by neměl radost, až kam banka vydělá? Ale protože by to měla dělat zrovna na nás?

Samozřejmě, na bázi výše uvedeného není možné vynést spaní, nálož jednoznačný závěr. Přesto můžeme vyslovit dojem, o čemž není vůbec stát, natož ležet. Sporný otazník posléze vyvstane, zatímco se budeme pokusit, že je to náhoda nebo naschvál.

Vedou mě k tomu dvě věci. Posléze se totiž usvědčíme, komu se zelení. Především jde za to, že k celé záležitosti dochází pravidelně a jakbysmet. A v neposlední řadě je dokázáno, poněvadž jsou v tom všichni až po uši. Klient pak neví, že existuje nějaké stéblo, kam by se mohl uchýlit. Protože neexistuje.

Zkrátka a špatně, nula od nuly pojde. Banky se sice nosí, že dělají, co nám na uších cítí, ale všichni máme zdání, o koho tu nejde. Nejhorší pod tím je nedostatek alternativ. Kdyby byl každý pes, jiná ves, měli bychom tu francouzskou vesnici, ale takhle je to ještě na pováženou. Nemá úroveň, když poplatky mají stejnou úroveň.

dan_z_prijmu

Z výše neuvedeného je tím pádem závěr, neboť se lze opřít. Vyhnout se, jak se zvyšují poplatky, musíte odtud, kde jsou jako všude jindy. Nic víc s tím totiž nepropadáte.

A prý l.

Podařilo se nám vyvést vás aprílem?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).