Hlavní navigace

Názory k článku Nebudeme zavaleni kreditními kartami?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2007 7:43

    Jakub (neregistrovaný)
    Když počet kreditních karet byl téměř 2,5 miliónu, jaktože na 1 dospělého obyvatele vychází 0,15 kreditní karty? Pokud je v ČR asi tak 9 miliónů dospělých, mělo by být na jednoho 0,28 kreditní karty.
    "Kreditních karet bylo v roce 2002 pouhých 330 tisíc, ke konci třetího čtvrtletí minulého roku jejich počet narostl až na téměř dva a půl miliónu. Na jednoho dospělého obyvatele tak vychází 0,7 debetní a 0,15 kreditní karty"
  • 25. 1. 2007 23:25

    Bugi (neregistrovaný)
    9 milionů dospělých? Podle ČSÚ bylo 30.9.2006 v ČR 10 280 968 obyvatel. Jen stěží budeme mít 90% veškeré populace dospělých, ne?
  • 28. 1. 2007 17:23

    Karel (neregistrovaný)
    „Lidé , dost málo svobody máte a ještě ten zbytek do rukou pseudotvůrcům dáte ?!Strašnou budoucnost vám připravují,každého z vás si očipují !Nejprve vám hotové peníze z rukou vzali a kreditní kartu na všechno dali.Každý člověk své číslo a čip bude mít a družice ho budou z vesmíru sledovat vlnami.Jsou už známé indicie, že se to tak stane.Pod záminkou výhody, i vám je pod kůži posléze dají.Pseudotvůrce ( potažmo mocenské struktury ) nic jiné nebude zajímat,než jak lidi co nejlépe manipulovat, ovládat a kontrolovat. Čipy v těle lidí budou mít také funkci propracovaného OVLÁDÁNÍ MYSLI a SE ZAVŘENÝM SRDCEM SE DÁLE NECHAJÍ VÍCE A VÍCE ZOTROČOVAT A OVLÁDAT SMĚREM DO TEMNOT.
    Šelma Apokalypsy se nenápadně Zemí plíží,jestliže ji lidstvo nerozpozná, pod její úroveň se sníží !Lidé vzpamatujte se a jinou budoucnost VOLBOU SVOJÍ vybírejte. Více na našem webu (www.andele-svetla.cz ) –Petice proti čipové totalitě - sdělení 1622(najdete na přední straně našeho webu), a 2759.
  • 7. 2. 2007 19:07

    Jirka (neregistrovaný)
    Proč místo kreditních karet banky nenabízejí povolený záporný zůstatek?
    To je mnohem pohodlnější produkt. Potřebuje-li klient peníze, může jít "do mínusu". Přijde-li mu výplata, automaticky se mu dluh splatí pouhým připsáním peněz na jeho běžný účet. Nemusí nosit další kus plastu. Banka ani klient nemusí platit náklady na výrobu karty.

    Banka může klidně zavést měsíční poplatek za tuto službu, která bude ekvivalentem ročního vedení kreditní karty, ale i tak klient ušetří za náklady na výrobu toho plastu a bude mít větší pohodlí. Tento měsíční poplatek by se samozřejmě nemusel vybírat vůbec - už tak je úrok dost velký.

    Důvodem je nejspíš to, že banky chtějí vybírat poplatek za pouhou možnost jít do mínusu, a také marketing - klient radši zaplatí jednou za rok za výrobu karty než každý měsíc za "nic".
  • 8. 2. 2007 8:45

    anonymní
    Ta výroba karty se cení na haléře, maximálně na koruny. Proto poplatek vyšší než 5 CZK by se dal označit jako nemravný.

    Faktem je, že banky potřebují hrabat a hrabat a tak je pro ně skutečně výhodnější vám nacpat karty než udělat kontokorent na účtu.

    Když jsem ještě měl sporožiro u České spořitelny, tak mi taky nabídli KTK. Schválení zdarma, vedení též. Celou dobu vedení sporožira jsem jej nepotřeboval. Pak v tichosti zavedli poplatek za vedení kontokorentu. Ještě bych tak chápal, když bych čerpal do záporného zůstatku, že bych platil vedle úroku i jakýsi poplatek, i když u klienta by to logiku nemělo, u spořitelny ano. Ale při nevyužívání služby? Jako kdybych měl platit mýtné při nevyužívání dálnice...
    No při rušení sporožira mi ještě drze nabízeli další ze superproduktů: kreditní platební kartu. To byl vrchol ... Copak jsem nějaká socka?

    dnes jsem již jinde a zatím to tam s tím vnucováním superproduktů není tak hrozné. Spíš se občas musím poptávat já>
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).