Hlavní navigace

Názory k článku Nájemce změnami poškodil byt? Než budete chtít peníze, dejte mu šanci vše napravit

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2015 0:15

    Daniel z Horní Loučky (neregistrovaný)

    Jsou případy, kdy nájemník byt zničí. Ale nechápu, proč někdo dělá v pronajatém bytě stavební úpravy bez vědomí a souhlasu majitele (pochopitelně ne zadarmo a něco stojí práce i materiál). Přece musí předpokládat, že se majitel bytu nebude usmívat. Kdybych bydlel v pronájmu a byt mi neříkal pane, určitě bych neboural zdi, měnil okna, sekal do obkladů atd. Kdybych byt svými úpravami zničil, majitel bude požadovat škodu. Pokud bych ze starého bytu udělal bez vědomí majitele nový byt po rekonstrukci (např. za 500000), po ukončení nájmu přece nemohu po majiteli chtít tyto peníze. Docela by mě zajímalo, co toho nájemníka k tomu vedlo, jde to proti logice.

  • 31. 3. 2015 15:17

    Pronajímatel (neregistrovaný)

    Pronajímám a nevěřil byste, co dokážou lidi vymyslet. Člověku do hlavy nevidíte. Jeden nájemník mi vydlabal do zdí po celém obýváku 4 hluboké díry, do kterých dal květináče. Zdi po celé dolní ploše obložil drobnými korálky, trvalo mi pak po večerech celý týden, než jsem je vysekal. Vyrval vanu, ale už jí nestihl namontovat zpět. Po třech měsících jsem ho vyhodil, protože mi neplatil nájem, kauce pokryla jen jeden nájem, bohužel v mé lokalitě na vyšší kauci nájemníci nemají, jedna kauce je standard. Vysoudil jsem žalobu o zbytek dluhu a náhradu škody, zatím ještě nevím, jestli ho dám do exekuce, předpokládám, že z něj stejně nic nedostanu.
    Udělal jsem někde chybu? Myslím, že ne. Před podpisem smlouvy mi ukázal pracovní smlouvu, vzal jsem si jednu kauci, vypadal rozumně. Málokdo má vrozený cit pro poznání druhého člověka.

  • 31. 3. 2015 21:03

    VlK (neregistrovaný)

    Berem kauci ve výši 3 měsíců. Hledání nájemníka déle trvá, naposledy jsme se nechali obměkčit a kauce byla na splátkách. No moc se nevyplatilo, v současné době dluží cca 5 nájmů (-3 kauce). Nájem je nyní prodlužován po měsíci dvou, místo u nás obvyklém roce. Nájemné platí obden. Bohužel nájemník není nyní schopen zaplatit celý měsíční nájem, zatím funguje placení po dnech/dvou/tří/čtyř funguje, sice neklesá dlužné nájemné, ale aspon neroste a roste "průměrné denní skutečně vybrané nájemné".

    No není to ideální, je to pracné, ale když se člověk snaží, lze najít řešení. Předpokládám, že je to levnější řešení než žaloba, když už člověk neměl až tak štastnou ruku.

  • 27. 8. 2018 18:43

    Miloslav (neregistrovaný)

    Stačí na prokázání že jsem dal té ženské možnost odstranit závady e-mail přes facebook s vylistováním všeho co je špatně anebo to zase musí mít nějakou formu předžalobní výzvy? Ušlý zisk, děláte si legraci? Nic z ní nedostanu jde mi čistě o to aby byla v exekuci a už více neškodila ostatním slušným lidem. = závady potřebuji odstranit ihned po vyklizení bytu abych ho mohl pronajmout někomu slušnému, nemohu si dovolit zase posílat nějaký extrapapír.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).