Hlavní navigace

Jaké výhody a úspory vám můžou přinést kreditní karty?

25. 9. 2014
Doba čtení: 16 minut

Sdílet

Kreditní karty nemusí znamenat jen bezplatný úvěr nebo rezervu pro nenadálé situace. Některé vám díky bonusům a výhodám mohou uspořit značné částky.

Tento článek vznikl vlastně náhodou. Byl jsem požádán o doporučení vhodné kreditní karty a jak jsem tak sepisoval odpověď, začal mi text doslova explodovat pod rukama. Nemám rád „ultimátní“ doporučení typu „tahle karta je nejlepší“, snažil jsem se vypíchnout výhody a nevýhody, protože pro každého se hodí něco jiného. Někdo dá přednost kartě zdarma, jiný chce bonusy a odměny, další potřebuje cestovní pojištění. Jak přibývaly informace, řekl jsem si, že by byla škoda, kdyby si ho přečetl jen ten jeden člověk. V článku se zaměřuji na karty, které jejich držiteli přináší různé výhody, zejména pak odměny, vratky a bonusy za používání.

Citibank

Tato banka má celou řadu různých kreditních karet poskytujících bonusy. V diskusních fórech jsou nejčastěji zmiňovány dvě:

Citi Life

Kreditní karta Citi Life připisuje 2% bonus z objemu transakcí formou tzv. Citi prémií (maximálně však 1000 prémií měsíčně, tj. 1000 Kč). Ty je pak možné využít několika způsoby, nejčastěji je využíváno připsání zpět na kartu ve formě částečné úhrady dluhu. Převod probíhá v poměru 1:1. Čerpání ve formě bonusových mil do programu OK plus od ČSA se nevyplatí, na fórech zabývajících se letenkami je můžete s tamními tipy koupit výrazně levněji. Ještě stojí za úvahu úhrada poplatku za vedení karty, kdy místo 50 Kč měsíčně uhradíte poplatek na celý rok pěti sty prémiemi (a máte tak dva měsíce bez poplatků), ale můžete se pokusit s bankou trochu smlouvat. Pokud požádáte o zrušení karty, Citibank často nabídne další rok vedení opět bez poplatků. Případně kartu opravdu zrušíte a v rámci nějaké akce znovu založíte.

A zde začíná to zajímavé – do konce září 2014 zrovna taková akce běží (původně byla do konce srpna, ale byla prodloužena). Pro nově založené karty je po první platbě v libovolné výši poskytován bonus 2000 prémií a rok vedení zdarma. Tato akce je pořádána častěji, někteří aktivnější uživatelé již získali prémii po několikáté. Drobnou vadou na kráse je, že prémie je možné vybírat jen po celých násobcích 500 Kč, je tedy třeba s tím počítat v případě rušení nebo převádění karty na jiný typ, kde se nevybrané prémie bez náhrady ruší. 

Citi Mall

Kreditní karta Citi MALL.CZ je tak trochu ve stínu Citi Life, je prakticky stejná jako její „úspěšnější“ kolegyně. Bonus za založení, první rok vedení bez poplatku, poplatek 50 Kč měsíčně v dalších letech i procento vratky je stejné, ale není možné Prémie čerpat „na kartu“ jako u Citi Life, ale pouze v bonusových poukázkách do internetového obchodu Mall.cz.

Přesto má karta své kouzlo – dle informací na diskusních fórech se tuto kartu některým klientům (já mezi ně, bohužel, nepatřím) podařilo získat zároveň s Citi Life. Inkasovali tak dvakrát bonus za založení a omezení maximálního měsíčního bonusu 1000 Kč posunuli o další tisícikorunu dále.

Ostatní karty Citibank

Kreditka Citi MALL.CZ není jediná co-brandová karta fungující na podobném principu jako Citi Life. Další v řadě jsou Citi Opus Card (funguje zároveň jako předplatní jízdenka v Libereckém kraji) a Citi Broker Consulting. Zajímavé jsou tyto karty zejména v případě, že se vám je podaří získat v kombinaci s Citi Life, a tím obejít omezení na maximální měsíční bonus.

Citibank vydává i jiné karty, které mají zvýšené odměny za nákupy u vybraných partnerů, ovšem jsou znevýhodněny nižšími odměnami u ostatních plateb. Např. Citi BILLA kreditní karta (3 % v obchodech Billa, 1 % v ostatních obchodech; výhodou karty je ale odpuštění měsíčního poplatku při alespoň 1 transakci v měsíci), Shell MasterCard od Citibank (5 % z ceny paliv Shell, ovšem pouze 0,5 % z ostatních nákupů).

Samostatnou kapitolou jsou karty, které mají jiný systém bonusů. Nepřipisují Citi prémie, které by se daly proměnit na úhradu dluhu nebo nákupní poukázky, ale jiné bonusy. Např. karta Citi ČSA MasterCard World připisuje 4 míle za každých utracených 100 Kč do programu OK plus od ČSA (navíc dává 20 tisíc mil do začátku), nebo O2 Citi karta, která poskytuje až 30 % slevu (skutečná výše slevy se odvíjí od velikosti obratu na kartě) na služby společnosti O2.

V minulosti byly zvýšené bonusy za aktivaci těchto karet, např. za aktivaci Citi ČSA jsem získal bonus 50 000 mil (což tehdy stačilo na bonusovou letenku kamkoliv na americký kontinent, od té doby došlo, bohužel, k určité „inflaci“ bezplatných letenek a jejich ceny v mílích v některých případech vzrostly i na více než dvojnásobek), za aktivaci Citi O2 jsem dostal slevu 4000 Kč na jakýkoliv mobil z nabídky O2. Je ale možné, že v budoucnu se tyto nebo obdobné bonusy objeví znovu.

Karty zmíněné v posledních dvou odstavcích je možné bez problémů získat v kombinaci s „rodinou“ karet kolem Citi Life (osobně vyzkoušeno). Snad jen, abych nic nevynechal, uvedu ještě Citi Classic. Tato karta není nijak zvlášť zajímavá, neposkytuje žádné bonusy, její výhodou ovšem je, že je bez poplatků za vedení. A protože je možné limity mezi kartami v rámci Citi bank různě převádět, dělit a slučovat, může se vyplatit pro dočasné „zaparkování“ již získaných limitů po dobu, kdy budete některou z karet rušit a čekat na další akce. Kdykoliv v budoucnu můžete požádat o změnu typu karty na typ, který vám aktuálně bude vyhovovat, aniž byste museli znovu podstupovat schvalovací kolečko. Pozor ovšem na to, že v případě změny typu karty nemáte nárok na bonusy za zřízení a také odpuštění poplatku za první rok vedení karty. Druhou možností je převedení již získaného limitu z této karty a použití na kartu novou.

Všechny karty Citibank jsou zařazeny do věrnostního programu Citi Club, kdy při předložení karty je poskytnuta sleva, nárok na 2 % vratku tím není nijak dotčen. Je třeba ale upozornit na to, že sleva není poskytnuta automaticky, pokladní ji musí zadat, proto je někdy třeba na tuto skutečnost zvlášť upozornit. Sleva je pak poskytnuta jako přímá, tedy částka na účtence bude o tuto slevu nižší.

Většina (netýká se např. Citi Classic) karet Citibank je vedena jako prémiová (MasterCard World a vyšší) a umožňuje tak vstup do letištního salonku MasterCard v Praze (osobně vyzkoušeno s kartou Citi ČSA a Citi Life) a údajně i ve Vídni. Na pražském letišti je salonek umístěn na terminálu 1, odkud směřují letadla mimo schengenský prostor. Pokud tedy cestujete v rámci EU nebo s přestupem v některém z evropských letišť, máte smůlu, protože s palubní vstupenkou na lety v rámci schengenského prostoru vás celníci na terminál 1 nepustí.

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank má dvě „vracecí“ karty. STYLE kartaDE LUXE karta. Obě vrací 1 % při měsíčním obratu do 10 000 Kč a 2 % při obratu vyšším. .Pokud za měsíc utratíte více než 10 000 Kč, dostáváte zvýšený dvouprocentní bonus z celé částky. O bonusy není nutné speciálně žádat, jsou připisovány automaticky a dlužná částka na výpise je o tuto sumu automaticky snížena. Karty se navzájem liší hlavně maximální horní hranicí bonusu, která u STYLE karty je 500 Kč měsíčně, kdežto u DE LUXE karty je dvojnásobný. Kreditní karta DE LUXE karty stojí 129 Kč měsíčně (poplatek je snížen na 59 Kč, pokud v daném měsíci utratíte více než 10 000 Kč), kreditní karta STYLE stojí měsíčně 59 Kč.

Poplatku u karty Style je možné se vyhnout. Pokud o ni požádáte prostřednictvím formuláře webu Bankovnipoplarky.com máte ji na 2 roky bez poplatků. Po tomto období můžete vyzkoušet a kartu zrušit, je vysoká pravděpodobnost, že vám banka nabídne odpuštění poplatku na další rok.

Doplňkem k těmto dvěma kartám je karta Easy. Tato karta neposkytuje žádné bonusy (na druhou stranu je vedena bez poplatků), ovšem pokud o její zřízení požádáte prostřednictvím prodejce stavebního spoření, dostanete bonus 500 Kč.

Všechny kreditní karty od Raiffeisenbank jsou zařazeny do slevového systému Sphere, karta De Luxe navíc jako Sphere VIP. Součástí všech karet je prodloužená záruka za zboží. Karty Style a De Luxe jsou vedeny jako prémiové, tedy i s nimi se můžete podívat do letištních salonků MasterCard (u karty Style osobně vyzkoušeno).

GE Money Bank

GE MoneyCard Plus 

Kreditní karta MoneyCard Plus je zajímavá zejména kvůli probíhající akci, která končí posledního září 2014. Karta MoneyCard Plus ke standardní 1% vratce dává prvních 6 měsíců ještě speciální 4% bonus za nákupy potravin a paliv. Výše bonusu se navíc neodvíjí dle skutečně zakoupeného zboží, ale dle identifikace platebního terminálu. Takže i když si na benzínce koupíte voňavý stromeček do auta, nebo v hypermarketu pračku, v obou případech dostanete celkem 5 % vratku (1 + 4 %). U vybraných partnerů jsou poskytovány další bonusy, např. za nákup v Globusu je to další procento /tedy celkem v době akce 6 % (1 + 4 + 1)/, při čerpání pohonných hmot u Agipu dostanete 7 % (1 + 4 + 2). Maximální výše speciálního bonusu je 500 Kč za měsíc (tedy 3 000 Kč za 6 měsíců), maximální výše základní (1 %, případně další procenta u zvýhodněných partnerů) vratky není, na rozdíl od jiných karet, omezena.

Karta je první rok po vydání vedena zdarma, poplatek v dalších letech je 49 Kč za měsíc. Pokud však požádáte o zrušení karty, bude vám nejspíše nabídnuto odpuštění poplatku na další rok. Seznam partnerů programu Bene+, u kterých jsou poskytovány zvýšené bonusy ke kartám GE, naleznete na webu věrnostního programu.

Cetelem 

Nejzajímavější na Kreditní kartě Cetelem jsou konverzní kurzy při platbě v cizích měnách, karta totiž používá neupravované kurzy karetní asociace, což ji řadí k tomu nejlepšímu na trhu, viz nedávný test: Velký reality test kurzů platebních karet 2014

 K této hlavní výhodě je možné zvolit jeden ze tří bonusů: 

  • Odměna 2 % ze všech nákupů v ČR i v zahraničí, maximálně 400 Kč
  • Odměna 3 % ze všech nákupů na internetu v ČR i v zahraničí, maximálně 600 Kč.
  • Odměna 4 % ze všech nákupů na jakékoli čerpací stanici v ČR i v zahraničí maximálně 800 Kč.

Kreditní karta Cetelem je ale (i první rok) zpoplatněna a na rozdíl od jiných bank běžně nenabízí zrušení poplatku. Dle ceníku se měsíční poplatek pohybuje mezi 49 a 89 Kč měsíčně. Dle informací na diskusních fórech je typický poplatek 69 Kč měsíčně, při odmítnutí papírového výpisu je o 10 Kč levnější. V rámci retence (při nepoužívání) je možné dostat se až na 49 Kč za měsíc. I tuto částku je možné snížit o dalších 10 Kč při odmítnutí papírového výpisu. Poplatek je účtován pouze v měsících, kdy je karta použita (oficiálně). Neoficiálně se v diskusním fóru objevila zpráva, že když se karta „přebije“ (pošle se tam do plusu, bude se vlastně používat jako „prepaid“), tak není poplatek účtován, ale není možné se na to spoléhat (Cetelem nic takového neuvádí).

Místo procentních odměn je možné zvolit bezplatné výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí, pokud vybíraná částka překročí 1000 Kč. Pozor však na to, že výběr nespadá do bezúročného období, tedy vybraná částka je okamžitě úročena (netýká se případů, kdy kartu „přebijete“).

Česká spořitelna + Kooperativa

Ještě stále novinkou na karetním trhu je co-brandová kreditní karta Kooperativa/KapitolČeské spořitelny a Kooperativy. Karta vrací 2 %, maximálně 2000 Kč za měsíc (což je opravdu nadstandard na trhu) a to přímou vratkou, tedy není třeba čekat na nastřádání nějaké minimální částky bonusu. Vratky je možné čerpat na různé produkty, nebo (nejjednodušší varianta) přímo na kartový účet a splácet s nimi dluh na kartě. Při alespoň jedné transakci měsíčně je vedena zdarma, jinak 69 Kč za měsíc. Karta je navíc zahrnuta do věrnostního programu České spořitelny iBod.

Kartu je možné vydat pouze na vybraných pobočkách (např. v Praze jsou to pravděpodobně pouze tři a to V Pobřežní ulici, na Náměstí Jiřího z Poděbrad a na Budějovické) pojišťovny Kooperativa. Bohužel, zatím je vydávání celkem v plenkách. Kamarád se pokoušel založit kartu v pátek (19. září 2014) ráno na pobočce v Pobřežní ulici, ale neuspěl. Jediná paní, která je oprávněna kartu zakládat, mu sdělila, že tento den vůbec nemá čas (založit kartu prý trvá 1 až 1,5 hodiny) a že v Praze jsou celkem pouze tři lidé, co jsou schopni tuto kartu založit. Dostal kontakt na osobu, která má na starosti zakládání kreditek na pobočce na Budějovické. Pokoušel se objednat přes mail, ale během pátku odpověď neobdržel. Podobnou zkušenost učinil i jeden diskutující na fóru, snad tedy tato karta nebude něco jako UFO – zajímavá, ale dostat se k ní bude oříšek.

Diners Club

Kreditní karta Diners Club je zajímavá především doplňkovými službami, které jsou natolik zajímavé, že je lze považovat za hlavní. Poskytuje velmi dobré cestovní pojištění a gv případě volby i bezplatné vstupy do letištních salonků, i když proti minulosti došlo k podstatnému zpřísnění. Zatímco dříve jste mohli salonek navštívit, kolikrát jste chtěli, v současné době pouze 5krát do roka.

Ani jedno však není bez podmínek. Návštěva letištního salonku je bez poplatku pouze v případě, že váš celkový obrat na kartě za poslední 2 měsíce převýšil částku 7000 Kč. A cestovní pojištění je nutné tzv. aktivovat – u majitele karty stačí alespoň jedenkrát za posledních 60 dní zaplatit za libovolné zboží či služby, ovšem u spolucestujících osob musí jít o úhradu alespoň části nákladů na cestu (letenky, ubytování, pohonné hmoty, půjčovné apod.).

Podrobněji se o kartě Diners Club můžete ve velmi podrobně napsané recenzi.

Karta Diners Club je často vydávána jako tzv. co-brandová, tedy ve spolupráci s různými partnery. Např. v minulosti to byl letenkový server Letuska.cz, nyní Hervis sport, případě přímo server Měšec. Co-brandové karty jsou zpravidla výhodnější, než ty vyžádané přímo u společnosti Diners.

Dříve bylo placení v cizích měnách kartami Diners Club velmi nevýhodné, ale dle posledního testu serveru Měšec došlo k výraznému zlepšení a nyní patří mezi průměr, viz Velký reality test kurzů platebních karet 2014/ . Karta poskytuje bonusy do programu Diners Club eLounge.

ČSOB

ČSOB vydává ČSOB Kreditní kartu MasterCard World která vrací 1 % z transakcí, maximálně 1000 Kč měsíčně. Měsíční poplatek 50 Kč (při měsíčním obratu nad 5000 Kč je poplatek odpuštěn), a protože jde o prémiovou kartu, opět vás s ní pustí do salonků MasterCard v Praze a Vídni. Tato karta prodlužuje záruku o 1 rok u vybraného zboží. Za co ale musím ČSOB rozhodně pochválit, je velmi přehledně zpracovaný přehled kreditních karet, kde je přímo uvedena i cena a klient ji nemusí hledat v hlubinách stránek v sazebnících, jak je obvyklé u většiny bank.

Pod ČSOB patří i ERA (dříve Poštovní spořitelna). I ta nabízí kreditní kartu Era kreditka, ani ta však není příliš zajímavá. První rok je vedena zdarma, v dalších letech zaplatíte 280 Kč. Kromě prodloužené záruky na vybrané zboží do nedávna neposkytovala žádné zvláštní výhody či slevy. V polovině září 2014 však Era spustila vlastní věrnosní program Svět odměn, který nabízí odměny za používání produktů Era, tedy např. jednorázové a trvalé příkazy na běžném účtu, ale i platby debetními či kreditními kartami. Při platbě kreditní kartou vám je připsáno 1 % z utracené částky do bonusového programu. Bonusové body je pak možné využít na nákup zboží u partnerů.

UniCredit Bank

V diskusních fórech jsou zmiňovány hlavně karty MC Miles & More StandardMC Miles & More GoldMasterCard Agip. Jejich hlavní devizovu ovšem nejsou bonusy, ale kurzy. Karty MasterCard této banky totiž používají kurzy společnosti MasterCard bez jakýchkoliv příplatků a tím patří v oblasti cizoměnových plateb k tomu nejlepšímu, co náš trh nabízí (obdobně jako Cetelem). Za Miles & More Standard zaplatíte měsíčně 70 Kč, za Gold je to 170 Kč. Obě ovšem obsahují základní cestovní pojištění. Kartu Gold navíc můžete mít zdarma, pokud si ji necháte přiřadit ke svému Premium kontu (které zase budete mít zdarma, pokud na něm uděláte měsíční obrat 50 000 Kč). Za kartu Agip zaplatíte měsíčně 40 Kč (opět obsahuje základní cestovní pojištění), případně nic, pokud přes ni utratíte měsíčně více než 3000 Kč. Jak již názvy karet napovídají, u Miles & More sbíráte míle do bonusového programu letecké společnosti (zde Lufthansa), které pak můžete vyměnit za bonusové letenky, u AGIP zase body do bonusového programu čerpací stanice Agip.

Přímou vratku dává Visa AXA CLUB, a to 1 % z obratu na kartě, ovšem pouze na produkty společnosti Axa (pojištění, penzijko a investice). U vybraných partnerů jsou bonusy vyšší. Karta VISA ovšem má horší kurzy než karty MasterCard (ke kurzům karetní společnosti si dle informací v diskusních fórech připočítává přibližně 1,1 %).

Komerční banka

A karta vám přispěje 1 % z objemu nákupů na penzijní spoření (tedy III. pilíř). Při obratu nad 3000 Kč za měsíc je vedena zdarma, jinak vás bude stát 59 Kč měsíčně (pro studenty jsou podmínky mírnější). Karta je součástí slevové sítě Sphere, a protože jde o MasterCard World, tak vás na ní pravděpodobně pustí i do letištního salonku MasterCard, i když banka to na svých stránkách neuvádí. Na stejném principu funguje i Lady karta, na kterou navíc dostanete slevy v různých obchodech – jak už z názvu karty vyplývá, jedná se zejména o obchody s módou, ale nikoliv výlučně.

Česká spořitelna

Je otázkou, jestli zde uvádět i kreditní kartu Odměna České spořitelny, když jejich co-brandová karta s Kooperativou ji ve všech ohledech překonává, ale snad pro úplnost, aby nic nechybělo. Karta vrací 1 % z objemu transakcí, maximálně však pouze 350 Kč. Navíc stojí 39 Kč měsíčně a tento poplatek není při splnění nějakého limitu obratu odpuštěn. Samozřejmě je možné sbírat body do programu iBod.

mBank

Kreditní karty mBank nic nevrací. Pro nové klienty ale do 14. 10. 2014 (poslední den podání žádosti, karta musí být aktivována do 14. 11. 2014) běží akce, kdy karta prvních šest měsíců od vydání vrací 1 % z objemu nákupů, maximálně však 2000 Kč za měsíc. Karta je vydávána ve 3 tarifech, které se liší úrokovou sazbou, přičemž ta s nejvyšším úrokem je vedena vždy zdarma, není tedy nutné splňovat jakékoliv podmínky.

Zuno Bank

Tato karta by se zde správně neměla vůbec objevit. Nic nevrací, neprobíhá žádná akce. Nicméně karta umožňuje z kreditní karty bezplatně poslat peníze na jiný účet. Dokud byly zajímavé úroky na spořicích účtech, našli se jedinci, kteří vždy na začátku období vybrali veškerý limit z karty, dali ho na spořicí účet a poslední den bezúročného období celou částku na kartu vrátili, aby ji opět znovu vyčerpali. Bylo možné si takto přijít měsíčně i na více než 100 korun, bohužel v současné době minimálních úrokových sazeb tato praxe už celkem postrádá smysl.

Napsal jsem, že ke kartě Zuno neprobíhá žádná akce. Ale není to tak docela pravda. Na stránkách Zuno může stávající klient doporučit jiného klienta. Při splnění podmínek získá doporučitel 300 – 500 Kč a doporučený stejnou částku. Věřím, že v diskusním fóru se jistě najde dostatek ochotných dárců. Můžete podpořit i autora článku, stačí mi poslat e-mail, doporučení rád zašlu.

Závěrem

Pozor na to, že bonusy u kreditních karet mají různá omezení. Nemusí být poskytovány ze všech transakcí (např. Raiffeisenbank neposkytuje bonusy z internetových plateb, GE Money Bank zase ze zahraničních transakcí), nikdy nejsou poskytovány bonusy za výběry z bankomatů a velmi často ani z tzv. quasi cash transakcí. Jde o platby za sortiment směnitelný za hotovost – tedy nákup valut, cestovních šeků, sázky do loterií a her, nákup žetonů nebo dobíjení kreditů do kasin, převody do sázkových kanceláří, převody do mikroplatebních systémů, atd. Některé banky mohou mít v podmínkách, že quasi cash transakce jsou okamžitě úročeny, případně může být taková transakce zamítnuta – v diskusních fórech se např. objevila informace, že není možné u sázkových kanceláří platit kartou Citibank.

dan_z_prijmu

V článku zmiňuji karty poskytující body do bonusových programů leteckých společností. Tyto bonusové letenky nemusí vždy vyjít výhodně, zpravidla lze totiž mílemi uhradit pouze cenu letenky, ale nikoliv už poplatky (palivové, letištní, rezervační). U krátkých letů, kde tyto poplatky tvoří hlavní součást ceny letenky, jde tak o docela nevýhodný obchod. Vyplatí se proto vybírat letecké společnosti, které mají co největší část nákladů v základní ceně letenky (mezi lidmi, kteří bonusové programy využívají, je tak obzvláště atraktivní letecká společnost Korean Air) a létat na co největší vzdálenosti. Jednu velkou výhodu ale bonusové letenky mají – jsou velmi flexibilní. Za malý poplatek, či zcela bez poplatku je možné letenku změnit (čas, ale i místo příletu/odletu), vrátit (bonusové body jsou připsány zpět), případně si různě poskládat tzv. stopovery (tedy mezipřistání s možností vystoupit z letadla a pokračovat o pár dní později). To vám běžná letenka koupená v nejnižší bookovací třídě neumožní a plánujete-li např. cestu kolem světa, jsou bonusové letenky doslova k nezaplacení. Také se snáze dostanete do business třídy, v bonusových bodech nestojí business letenka zpravidla ani dvojnásobek a příplatky jsou stejné jako v turistické třídě.

Kreditní karta je dobrý sluha, ale zlý pán. Pokud ji budete využívat tak, aby přinesla peníze vám, místo bance, můžete si kombinací různých akcí přijít na pěkných pár tisíc. Ale stačí jednou zapomenout včas zaplatit a veškerý výnos je pryč. Dále bych kreditní karty nedoporučil těm, kdo mají problém udržet na uzdě svůj domácí rozpočet a nevidí dále, než do nejbližší výplaty. Pro ty je pořízení kreditní karty obrovským rizikem a cestou k osobnímu bankrotu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Neúnavný přispěvatel do diskuzních fór na českém internetu je zároveň moderátorem diskusí na serverech Měšec.cz a FinExpert.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).