Hlavní navigace

Názory k článku Jaká je nabídka firemních platebních karet?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 1. 2006 16:21

    T T (neregistrovaný)
    Ačkoliv vím, že se na mě sesype spousta lidí s kritikoumého zaměstnavatele, přiznávám, že jsem zaměstnanec KB a proto mohu prohlásit, že informace uvedené v tabulkách vč. poznámek pod čarou jsem prakticky všechny minimálně velmi neúplné.

    Upřesním: Elektronická karta "obyčejná" karta skutečně stojí 200kč ročně (Visa i EC/MC) a skutečně Visa Electron je jako druná karta k balíčku Excelent zdarma, ale k balíčku Efekt je zdarma jiná elektronická čistě podnikatelská karta Dynamic Electron (standardní cena mimo balíček 270/ročně vč. cestovního pojištění).

    Embosovaná karta na úrovní Classic má v KB název Prestige Card (Visa nebo EC/MC), standardně stojí 1190,-ročně vč rozšířeného cestovního pojištění. V balíčku Komfort je vydávána a vedena zdarma.

    Embosovaná karta Silver je zdarma a jako hlavní vydávána také k balíčku Excelent.

    Pokud jde o výběry z bankomatů KB, elektronické karty mají 1 výběr měsíčně zdarma, embosované 3 výběry v měsíci a karty Silver všechny výběry v bankomatech KB.

    Tolik na doplnění. A jsem velice zklamán úrovní informací na celkem známém ekonomickém serveru, protože takto si nemohu být jist ani přesností informací týkajících se produktů ostatních bank.
  • 27. 1. 2006 15:37

    JirkaZ (neregistrovaný)
    V článku jsou popsané ceníkové ceny a poplatky karet. Tyto ceny však nejsou skutečné, lze je považovat spíše za "ceny k jednání". Myslím, že každá jenom trochu větší firma si vyjedná individuální (rozuměj = nižší)poplatky. A potom : karty jsou jenom součástí (a nepříliš podstatnou)celého spektra bankovních služeb, které firma od banky nakupuje.

    Dalším poměrně významným aspektem, který v článku není zmíněn, je výpis kartových transakcí: zda-li jej klient dostane a kdy jej dostane či přesněji k jakému dni jej banka zúčtuje. Je určitě příjemnější a přehlednější mít zúčtovací období jeden kalendářní měsíc, tj. od prvního do posledního dne než např. od 15 dne do 14 dne dalšího měsíce. Toto ocení zejména účetní na konci fiskálního roku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).