Hlavní navigace

Názory k článku Jak uživit důchodce v Evropské unii?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2003 6:31

    Peca (neregistrovaný)
    Změnit penzijní systém u nás je naprostou nutností, není totiž možné, aby dnešní mladá produktivní generace platila celý život vysoké soc. pojištění a nakonec jim vláda v důchodovém věku řekla:"Na vás již peníze nezbyly, minulá garnitura špatně hospodařila" Proto si již nyní penzijně spořím na stáří.
  • 12. 8. 2003 9:54

    Miki (neregistrovaný)
    Dělají takové práce, na které stačí. Neznám osobně žádného důchodce, který by nepracoval a byl pouze čistým příjemcem sociálních dávek. Někteří podnikají (hlavně řemeslníci. Zacvičují mladší kolegy a předávají jim svoje zkušenosti, popř. pronajímají části svého majetku (pokoj v bytě, neobydlené patro rodinného domku)), ženy hlídají vnoučata a mnohdy vedou svým dětem domácnost, hlavně vaří, perou a žehlí. Touto prací uvolňují do pracovního procesu mladší pracovní síly, svoje dospělé děti. Jenom nejsou zahrnuti v žádných statistikách, protože tato práce se za práci nepovažuje.
  • 13. 8. 2003 11:34

    Peca (neregistrovaný)
    Přesně tak, stát má zaručovat jednotný minimální důchod pro všechny a zbytek má mít každý takový, jak si naspoří a kolik si pravidelně ukládá do soukromého penzijního fondu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).