Hlavní navigace

Názory k článku Jak na srážky ze mzdy v případě souběhu exekucí?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 5. 2010 17:37

    bobr (neregistrovaný)

    Článek je zajímavý a ještě by mě zajímalo- pokud jeden jediný exekutor vymáhá na dlužníku třeba deset exekucí vše od jednoho věřitele který to podal vše v jeden den,jak se domoci aby exekutor si neúčtoval několikrát odměnu a náklady,jak a kam se obrátit aby měl exekutor povinnost toto slučovat?.
    Dám příklad budete dlužit třeba za nájem 10 měsíců a pronajímatel -věřitel mazaně dá 10 žalob (za každý měsíc zvlášt ) tím dlužníku zvýší dluh a sám získá víc na úrocích pokud má známeho právníka tak dá pěkně 10× vydělat právníku.Po té čas počká a po nějaké době až úroky stoupnou dá všech 10 platebních rozkazů na výkon jednomu svému známému exekutorovi,tak dá zase vydělat 10× exekutoru.
    Neodporuje takové jednání dobrým mravům? Jak se může dlužník bránit,pochopím když 10 exekucí bude vymáhat 10 různých exekutorů nebo bude dlužit 10 různým věřitelům ale proč když zde je jeden dlužník ,jeden věřitel,jeden exekutor není povinnost slučovat.Přeci ten exekutor nemusí u jednoho a téhož dlužníka vše dělat 10×.
    Pozoruji že tato věc se zde rozmáhá a nikdo neví jak postupovat.
    Toto nedělají nejen majitelé domů,ale i splátkové společnosti a dopravní podniky o těch je zde článků na internetu…Každý se ptá co dělat jak donutit exekutora aby si neučtoval vícekrát ale nikdo neví .

  • 6. 5. 2010 23:56

    Méďa Béďa (neregistrovaný)

    Obávám se, že dobrým mravům to možná odporuje, ale právnímu řádu České Banánové Republiky bohužel ne.

  • 27. 1. 2017 14:23

    lujzi (neregistrovaný)

    prosim chci se zeptat pracuji ... s plstu mam exekucni srszky . nedavno byli u me doma exekutori a chteli pome 7000 na miste ... a zbytek splacet po 1000 kc. jeozne aby to vubec po me chtel. kdyz mam z platu srazky a zbyde mi zivotni minimim? s takovou bych opravdu uz neuzivila nic dekuji moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).