Hlavní navigace

Jak finanční společnosti reagují na digitální svět?

23. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Mobilní technologie nám vstupují do života čím dál tím víc. Komunikace mezi lidmi začíná být okrajovou funkcí mobilního telefonu a platit přes mobil se stává samozřejmostí.

Toto je PR sdělení.

Digitální technologie čím dál více zasahují i do našich soukromých životů, a co víc, s mobilem v ruce jsme dobrovolně neustále online. Můžeme okamžitě reagovat, okamžitě provést platbu nebo okamžitě uzavřít smlouvu. Na digitální svět musejí reagovat i finanční společnosti. Vznikají nové fintech startupy, které sázejí výhradně na mobilní technologie a web je pro ně jen doplňkem. I velké banky se mění. Už není potřeba soutěžit v technologických novinkách, ale je potřeba udržet klienta.

Technologické vychytávky osloví jen jednu skupinu klientů, té druhé je potřeba nabídnout víc: empatii, pomoc, vstřícnost, poradenství, tedy lidský prvek. Přesně to, co mobil úplně nedokáže. Jak žít v těchto dvou odlišných světech? Odpovědi budeme hledat na odborné konferenci Digitální peníze, kterou server Měšec.cz organizuje. Koná se ve čtvrtek 27. dubna 2017 na pražském Pankráci.


Autor: Internet Info, s.r.o.

Koho na konferenci můžete vidět?

Mezi řečníky se objeví například Martin VurmPwC Česká republika. Představí
technologické inovace měnící trh s finančními službami. Ukáže přehled regulací, které zjednoduší platební styk a vytvoří prostor pro nové typy služeb. A chybět nebudou ani příklady úspěšných FinTech v Evropě.

Jsou lidé, kteří si zapisují každou vydanou korunu, a jsou jiní, kteří si své peníze hlídají intuitivně. Obě tyto skupiny mohou mít užitek z moderních nástrojů na správu osobních financí. O sledování výdajů a příjmů v digitálním světě bude mluvit Tomáš ZdražilBudgetBakers.

Ani banka, ani kreditka. Utrácíte, platíte a nakonec útratu zaplatíte. Ale bez účtu v bance. Jak je to možné, o tom bude mluvit Lukáš HurychTwisto Payments.

Na podvody v digitálním světě se podívá zblízka Jan KolouchPolicejní akademie ČR. Ukáže nejčastější případy i jak se jim lze bránit z pozice zákazníka, finanční instituce, ale hlavně z pohledu trestního práva a policejní praxe.

Celou konferencí provede Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Měšec.cz.

Do středy 8. března 2017 se můžete registrovat za zvýhodněnou cenu. Více informací o konferenci, programu a registrační formulář najdete na webových stránkách konference Digitální peníze.

skoleni_15_4

Partnery konference jsou MasterCard Europe, PwC Česká republika a Visa. Mediálními partnery jsou Bankovnictví a CardMag.

Akce se koná za podpory České bankovní asociace a Sdružení pro bankovní karty. Pořadatelem akce je server Měšec.cz. Produkčně akci zajišťuje vydavatelství Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).