Hlavní navigace

Internetové bankovnictví Raiffeisenbank im Stiftland (galerie)

13. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Vyzkoušeli jsme a nafotili internetové bankovnictví regionální banky Raiffeisenbank im Stiftland.

Raiffeisenbank im Stiftland je malou německou družstevní bankou se sídlem v Chebu. V Česku má jen 4 pobočky: v Chebu, Plzni, Plané u Mariánských Lázní a v Mariánských Lázních. Její služby jsou úzce spjaté s příhraničním regionem západních Čech a přímo napojené na její mateřskou centrálu Raiffeisenbank im Stiftland v německém Waldassenu.

Přestože služby Raiffeisenbank im Stiftland nejsou ohraničené hranicemi, služby této banky ocení pouze lidé žijící v její blízkosti a mající ať už osobní, či obchodní vazbu na Německo.

Základním transakčním účtem je běžný účet, jehož cenotvorba se zastavila na konci devadesátých let. Raiffeisenbank im Stiftland je totiž jedinou bankou působící v Česku, která si nechá platit 7 Kč za příchozí tuzemskou platbu a k tomu 2 Kč za každou transakci platební kartou u obchodníka. Tyto poplatky nazývá „poplatek za účetní položku“. Jde přesně o ten druh poplatku, který byl u ostatních bank již dávno vymýcen. Ale zpět k účtu.

Základní poplatky

  • 30 Kč měsíčně za vedení účtu
  • 0 Kč za internetové bankovnictví
  • 7 Kč za příchozí tuzemskou platbu, odchozí inkaso nebo SIPO
  • 2 Kč za odchozí tuzemskou platbu přes internetové bankovnictví
  • 2 Kč za každou transakci platební kartou
  • 25 Kč měsíčně za debetní kartu Maestro
  • 10 Kč za výběr z bankomatů ČSOB (8 Kč + 2 Kč)

Internetové bankovnictví

Internetové bankovnictví Raiffeisenbank im Stiftland je založeno hlavně na textové formě, textové je jak menu, tak i samotná transakční historie. Trošku nelogicky jsou zobrazovány zprávy z banky, ty se zobrazují jako součást obratové historie současně s transakcemi jako „okamžitá zpráva v rámci banky“, takže se stávají nepřehlednými.

Přes IB můžete provádět všechny běžné tuzemské platby, tj. příkazy k úhradě, trvalé platby, příkazy či povolení inkasa, zahraniční platby. Pro povolení, změny a rušení SIPO musíte na pobočku. Přes IB nevidíte správu platebních karet, ty pro RB Stiftland vydává ČSOB. Zpráva pro plátce a příjemce je oddělená.

Můžete si nastavit různé typy informačních oznámení o transakcích (e-mail, SMS). Z prostředí IB si můžete stahovat výpisy z účtu ve formátu PDF.

Internetové bankovnictví Raiffeisenbank im Stiftland pochází z dílny společnosti A && L soft, s.r.o. a jde o produkt s názvem OfficeLine.

dan_z_prijmu

Popis řešení OfficeLine od společnosti A && L soft, s.r.o
A && L soft, s.r.o

Popis řešení OfficeLine

Zabezpečení

Do IB RB Stiftland se přihlašujete pomocí vygenerovaného 4místného číselného uživatelského jména (nemůžete změnit) a alfanumerického hesla (můžete změnit). Následně ve druhém kroku přihlášení musíte potvrdit vygenerovaným jednorázovým kódem z autentizačního kalkulátoru.

Autentizační kalkulátor Vasco Digipass GO1, který používá Raiffeisenbank im Stiftland.
Autor: Dalibor Z. Chvátal

Autentizační kalkulátor Vasco Digipass GO1, který používá Raiffeisenbank im Stiftland.

Stejným způsobem se autorizují aktivní transakce, každou „podepíšete“ jednorázově vygenerovaným kódem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).