Hlavní navigace

Internetové a mobilní bankovnictví Waldviertler Sparkasse (galerie)

6. 6. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Regionální banka působící převážně v jižních Čechách nemůže zapřít příslušnost k rakouské skupině Erste. S Českou spořitelnou však nemá nic společného.

Není to ještě ani 10 let, kdy banka s názvem Waldviertler Sparkasse von 1842 tvrdošíjně setrvávala v používání internetového bankovnictví, které fungovalo výhradně v Internet Exploreru, za nutnosti používání doplňku ActiveX. Změnil se název banky, změnilo se i internetové bankovnictví. Stávající Waldviertler Sparkasse Bank (WSPK) patří do skupiny Erste a rovněž design nového internetového bankovnictví je velmi podobný bankám skupiny Erste.

Za grafickým návrhem nového internetového bankovnictví stojí lidé z Aitomu a Ness Technologies.

Původní internetové bankovnictví WSPK pro IE.
Autor: Dalibor Z. Chvátal

Původní internetové bankovnictví WSPK pro IE.

Základní poplatky

Z transakčních účtů má v nabídce pět běžných účtů

Bankovní poplatky WSPK jsou v některých bodech bankovním skanzenem, ale banka se učí a umí jít v rámci možností s dobou. Základní osobní účet má levnější poplatky za transakce přes přímé bankovnictví, za jeho vedení se platí 20 Kč měsíčně. Účet Populár stojí 66 Kč měsíčně a v ceně je 10 tuzemských plateb, včetně inkas. Účet pro mladé a studenty s názvem S-club účet nabízí tuzemské transakční služby bez poplatků. Účet Populár VIP vyjde na 210 Kč měsíčně, má v ceně tuzemské platby, 10 výběrů z bankomatů WSPK a ČSOB a ještě pár dalších služeb navíc.

  • 0–50 Kč – vedení platebního účtu měsíčně
  • 0 Kč – příchozí tuzemská platba
  • 0–3 Kč – odchozí tuzemská platba
  • 0 Kč – vklad hotovosti
  • 20 Kč – výběr hotovosti
  • 6 Kč – výběr z bankomatů WSPK

Internetové bankovnictví

Internetové bankovnictví WSPK má kompletní transakční řešení bez nutnosti návštěvy banky, pokud nepotřebujete disponovat s hotovostí. Můžete zadávat jakékoliv tuzemské a zahraniční platby, požádat o úvěr či cokoli jiného. Silným nástrojem je zpráva bance, kterou z prostředí IB můžete odeslat. Tímto kanálem totiž můžete zabezpečeně komunikovat přímo s osobním bankéřem a řešit své potřeby a požadavky, třeba i zrušení účtu, bez jakéhokoli chození na poštu nebo pobočku. Pomocí IB můžete požádat o platební kartu a průběžně měnit její parametry, byť ne tak, jak jste zvyklí u novějších online bank.

Zpráva pro příjemce v platebním příkazu se zobrazuje plátci i příjemci.

dan_z_prijmu

Mobilní bankovnictví WSPK pro Android, iOS a Windows Phone.
Autor: Waldviertler Sparkasse Bank

Mobilní bankovnictví WSPK pro Android, iOS a Windows Phone.

Do IB se přihlašujete pomocí bankou vygenerovaného uživatelského jména a volitelného hesla. Před samotným přihlášením však obdržíte autorizační SMS s klíčem, který rovněž zadáte do prohlížeče. Samotné přihlášení vám tak zabere trochu času, ale je bezpečné. Transakce vždy podepisujete kódem ze SMS.

WSPK jde s dobou a pro své klienty má i mobilní bankovnictví. To je dostupné pro Android, iOS, a dokonce i Windows Phone, za což bance patří upřímný dík.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).