Hlavní navigace

ING rozdávala peníze

15. 5. 2003
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

ING, která včera dopoledne uvedla do svých řad bývalého ministra financí Jiřího Rusnoka, odpoledne v Oranžovém domě v Praze na Smíchově rozdávala peníze. Deset tisíc korun na ING Kontě mohl získal student s nejlepší esejí na téma "Finanční dům budoucnosti". Jak vidí budoucnost mladá generace studentů?

Soutěž, organizovaná ve spolupráci ING a finančního serveru Měšec, přinesla řadu zajímavých pohledů na budoucnost finančních domů. Nejčastěji se pracemi vinulo téma virtuálních finančních služeb poskytovaných technologiemi na hraně dnešních možností vědy a techniky, z nichž pro příklad mohu uvést čip implantovaný pod kůži s veškerými informacemi o nositeli, včetně finančních produktů, vstupů do budov apod.

Jiné práce se zaměřovaly spíše na fyzický finanční dům, jeho uspořádání a služby nabízené pomocí terminálů, virtuálních holografických bankéřů i osobním kontaktem. Vesměs všechny práce podmiňovaly úspěch domu osobním a vstřícným přístupem a snahou vyhovět individuálním potřebám klienta.

K předání cen se soutěžící sešli ze všech koutů České republiky v 16:00 v konferenčním sálu prvního patra Oranžového domu na Smíchově. Aby měli šanci i případní opozdilci a včasně příchozí se nenudili, krátil čas dokument o mateřské zemi finanční skupiny ING. (Víte, která to je? Hlasujte v anketě!)

Napětí vrcholilo a slova se ujal Ron van Oijen, předseda výkonné rady ING v České a Slovenské republice. Krátce zavzpomínal na rychlost rozvoje technologií, kdy před sedmi lety na školení obchodních zástupců ING nadnesl vizi kanceláře na pláži (notebooky již v České republice rozšířeny byly, mobilní telefony nikoli) a v loňském roce vzdušným prostorem středoevropské kotliny prolétlo více než 2 miliardy SMS zpráv.

Rozvoj technologií je patrný ve všech oblastech lidského života, od hypermarketů a kina po Oranžový dům. Podle pana van Oijena se sice mohou zdát některé technologie filmu Matrix, jehož druhý díl příští středu obsadí plátna českých kin, neuvěřitelné, ale kdo ví, čím nás věda a technika ještě překvapí.

Ron van Oijen vyzdvihl práci, která se v konečném hodnocení umístila na druhém místě a která srovnává finanční dům s rodinným domem. Řadu vlastností má totožných s Oranžovým domem a obsahuje nové možnosti – jen ložnici nebude prý ING přistavovat.

A jak soutěž dopadla? Výsledky shrnuje následující tabulka.

Ocenění soutěžící

Tabulka č. 986
Pořadí Jméno Cena
1 Ondřej Kulhánek 10 000 Kč na ING Kontě
2 Sylva Ossosová 5 000 Kč na ING Kontě
3 Vladimír Kutálek 2 500 Kč na ING Kontě
4 Rut Prokopová Taška PUMA
5 Tomáš Václavík Taška PUMA
6 Radovan Khol Taška PUMA
7 Jan Horčík Poukázka do restaurace 350 Kč
8 Jan Krejsa Poukázka do restaurace 350 Kč
9 Lenka Kovářová Poukázka do restaurace 350 Kč
10 Iva Barešová Poukázka do restaurace 350 Kč
11 Zdeněk Turek Poukázka do restaurace 350 Kč

„Poukázku do restaurace“ lze uplatnit v restauracích Jarmark nebo Coloseum. Přejeme dobrou chuť.

Po předání cen došlo na dotazy přítomných studentů a prohlídku „Finančního domu současnosti“ a uzavření smluv ING Kont pro dva ze tří nejúspěšnějších (třetí v pořadí uzavře smlouvu v Brně).

dan_z_prijmu

Na závěr ještě malá kuriozitka: cenu nejmladší výherkyně, Lenky Kovářové, přebírala nejstarší přítomná, její babička.

Všem vítězům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů nejen studijních, pracovních a tvůrčích, ale též v soukromém životě.

Která země je domovinou ING?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).