Hlavní navigace

HomeEko

23. 4. 2001
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Platíte za elektřinu nebo za plyn více než obvykle? Jakou spotřebu má Váš automobil? Nejste si jisti? Otestovali jsme pro Vás program HomeEko, který Vám pomůže vnést světlo do Vašich domácích financí!

HomeEko je český program pro vedení ekonomiky domácnosti pracující na principu jednoduchého účetnictví. Umožní Vám snadnou evidenci plateb a příjmů Vaší domácnosti. Spravovat můžete dokonce více domácností najednou (dům, chata).

Jednotlivé položky jako jsou nákupy, poplatky, mzdy, apod. lze evidovat jak na hotovosti, tak na speciálních účtech. Pomocí trvalých příkazů je možno naplánovat pravidelně se opakující platby (např. školné) nebo příjmy (např. rodičovský příspěvek). Lze nastavit různé skupiny účtů (např. odívání nebo inkaso) a v této skupině pak odděleně evidovat výdaje na elektřinu, plyn, nájem, telefon, atd.

Oproti klasické tužce a papíru Vám HomeEko nabízí základní analytické nástroje. Zajímavá je funkce mezičasového srovnání jednotlivých účtů, či skupin účtů. Do grafu si pak můžete nechat vykreslit, jak se vyvíjela Vaše spotřeba elektřiny nebo třeba výdaje za potraviny. Výstupy z programu lze tisknout na tiskárně nebo do souboru.

Velmi dobře zpracované jsou evidence spotřeb. Standardně jsou dodávány evidence spotřeby elektřiny (denní a noční proud), plynu a vody (teplá a studená). Stačí zadat stav měřidla a vše ostatní se dopočte automaticky. Při zadané výši zálohy Vám HomeEko dopočte, zda očekávat přeplatek či nedoplatek. Lze si též založit vlastní evidenci spotřeby. Z dalších funkcí uveďme praktickou evidenci jízd a sledování spotřeby paliva automobilu (funkce „Tankování paliva“).

dan_z_prijmu

Integrován je i jednoduchý adresář. HomeEko se příjemně ovládá, členění do jednotlivých položek menu je logické a přehledné. Po bezproblémové instalaci programu máte k dispozici demonstrační data, a tak si výše popsané funkce můžete ihned vyzkoušet.

Tabulka č. 40
HomeEKO 1 SR6
Hodnocení na Slunečnici *****/5
Typ Shareware
Požadavky Windows 3.1× a vyšší
Velikost 2.76 MB
Autor P.P.L.SyS
Registrační poplatek 499 Kč
DOWNLOAD

Program je bez zaregistrování plně funkční po dobu 30 dnů od prvního spuštění. Po uplynutí této doby je vyžadována registrace. Registrační poplatek činí 499 Kč. Produkt je možné objednat on-line na stránkách společnosti P.P.L.SyS. HomeEko je obzvláště vhodný pro různé společně hospodařící domácnosti (studenti, druh a družka, apod.). HomeEko rozhodně stojí alespoň za vyzkoušení.

Zaujal vás program HomeEko?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).