Hlavní navigace

Názory k článku Friedrich Strasser, Bank Gutmann: Nerovnost v příjmech roste kvůli daním a investování

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 11. 2014 2:26

    Wokurka (neregistrovaný)

    Lazareviči, Lazareviči, jesli je v Bělehradu P/E (zisk vůči tržbám), tak všude jinde je to kurz / čistý zisk.

  • 21. 11. 2014 3:17

    arsen.lazarevic

    Děkuji za upozornění a omlouvám se za chybu při přepisování. Jen bych si vás dovolil mírně upravit, nejedná se v tomto případě o kurz, ale o tržní cenu nebo hodnotu na akcii.

  • 21. 11. 2014 2:40

    Wokurka (neregistrovaný)

    ""Není možné si vzít například celoživotní úspory ve výši 100 000 euro a přesunout je například do Švýcarska, objem vkladů na seriózní zhodnocování je příliš malý. To je jeden ze zásadních důvodů, proč příjmová nerovnost narůstá.""
    Ten člověk mluví z cesty. Seriozní zhodnocování neni u milionu euro ve Švýcarsku k dostání, ale naopak se ukazuje, že švýcarští žongléři snadno během roku milion euro prospekulují a nezbyde klintovi nic. Jak to stojí v knihách. Seriozní zhodnocení si každý musí dělat sám a bez placeného poradce. A roční výnos s malým kapitálem může být vyšší než s velkým kapitálem, jak povídal sám strejda Gutmann z Rakouska - milionářům stačí překonat inflaci, tedy trochu vyšší výnos než 2% ročně. Zatimco chudí lidé potřebují 4% dividendy a 10% růst kapitálu ročně. A to nedokáže jejich draze zaplacený poradce ve Švýcarsku, ale jejich vlastní portfolio u Brokerjetu a rozumný výběr akcií z indexu DAX.

  • 21. 11. 2014 20:04

    polygon (neregistrovaný)

    Tak za prvé pan Strasser hovořil o přesunu financí kvůli daním. Se 100k EUR v tomto ohledu moc smysluplných investicí nevymyslíte.
    Zadruhé brokerjet jako příklad rozumného investování? Vážně? Díval jste se taky na ceník? https://cz.brokerjet.com/viewbin.phtml?eref=Cenik_brokerjet_2014_07
    Platební pokyn na dax 10,95EUR, měnová konverze 0,25CZK za každé EUR, kdovíjaký kurz. Za data 995CZK měsíčně, z dividendy 0,25%. Dál už se mi to nechce číst.
    Samotné investování do akcií v EU a v německu zvlášť je na zvážení. Německá vláda ukrade z dividendy 25% srážkovou daní, (pro srovnání usa ukrade "jen" 15%).

    Mějme například nějakého lojzu pravidelného investora, který každý měsíc hodí 5000 kaček na investice ať nežeru. Je účasten investičního plánu pro ostatní fondy, protože peníze se musejí otáčet.
    poplatky:
    vedení účtu: ZDARMA!!!
    konverze: 46CZK + 110CZK (0,25CZK/EUR poplatek + 2,2% spread)
    realizace pokynu: 87,50CZK + 10,95EUR
    data: 995CZK
    Celkem ztraceno jen na poplatcích: 1535CZK (30% z investice)

    S příkladem je možné pochopitelně laborovat, rozporovat jej a napadat jej. Ano, data je asi možné zrušit a ušetřit, na druhou stranu lojza zřejmě každý měsíc nedá dohromady celých pět táců. Existuje asi ale jen málo scénářů pro lojzu, kde by poplatky tvořily méně než 2% a mělo by vůbec smysl hovořit zde o investování, ne jen o "investování".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).