Hlavní navigace

Názor k článku Finančním poradcům hrozí vracení provizí od Poipop - Samozřejmě souhlasím se všemi harpunami, které jste napsal....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 12. 2016 10:19

    Poipop

    Samozřejmě souhlasím se všemi harpunami, které jste napsal. To jsou okolnosti, které nemůže nikdo z nás ovlivnit a mohou nastat. Proto jsem psal, že je to minimální pojistná částka. Pokud klient chce menší částku, tak buď ho přesvědčím, že potřebuje takovou, nebo do toho s ním nejdu a pošlu ho za nějakým pojišťovákem, který to rád sepíše aby měl obchod, a nebo si alepsoň do záznamu velkým písmem napíšu, že potřebuje něco, a klient z vlastní vůle chce něco jiného.

    A teď k výpočtu. je otázka s čím vším počítat.

    Nemůžu do pojištění zahrnout všechny eventuality, které mohou nastat. od ztráty zaměstnání manželky, přes zvýšení příjmu manželky, to že sice opustí kvůli manželovi zaměstnání, ale začne třeba podnikat, takže efekt nulový, až po rozvod. A stejně se dá uvažovat i u ostatních harpun. Mohou dopadnout tak, i onak. Pokud tedy nastavuju, jak má vypadat pojištění, vycházím ze současné situace. Pokud se nějaký vstupní parametr zásadně změní v průběhu, je třeba na to zareagovat a pojištění upravit. Ať zvýšit pojistné částky, nebo snížit, když už nejsou potřeba.

    Dále, když už by došlo k plnění, tak ty peníze, co pojišťovna jednorázově vyplatí pochopitelně neleží doma pod polštářem. Ale nechají se pracovat.. I kdyby jen na spořícícm účtu je to cca 1% p.a., kdyby nějaký konzervativní podílový fond, máme třeba 2-4%p.a. Když vezmeme průměr 3%p.a. a výplatu 3 000 000, tak za rok to vynese cca 90 000. To je nějakých 7 000 měsíčně. Kolik že jsme to vypočetli, že je potřeba? 8 000? Takže buď je to 7 000 v prvním roce navíc (později pochopitelně méně), nebo, pokud se vybere opravdu jen 8 000, tak se ta suma ve fondu skoro nesnižuje a tedy vydrží déle / nebo je možné později vybírat více.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).