Hlavní navigace

Digitální peníze pronikají do mobilů. A lákají i podvodníky

6. 3. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

21. století můžeme směle nazvat dobou digitální. Vše se kolem nás zrychluje a zvláště ve finančním světě je vidět čím dál silnější propojení technologie a peněz. Má to ale i odvrácenou tvář.

Toto je PR sdělení.

Na nové technologie reagují i finanční startupy, které vznikají napříč celým světem. Strategie „mobile first“ znamená soustředit maximální komfort ovládání přes mobil. Web samozřejmě musí dál existovat, ale ne každému se chce pro pár transakcí hned otevírat počítač, pouštět prohlížeč a klikat na obsah. Jako příklady můžeme uvést dva startupy: německý projekt N26 chce být volbou pro každého klienta eurozóny, který chce mít jeden účet a jednu spolehlivou banku. Celý váš finanční život může být jen ve vašem mobilu.

Britský startup Revolut zase cílí na každého, koho už nebaví platit vysoké spready za používání karty v cizí měně. Účet pro globální životní styl ve vašem mobilu, bez obav, že by vás vydavatel karty obral na poplatcích. Tak nějak by se dala nazvat jejich myšlenka.

I velké banky se mění. Už není potřeba soutěžit v technologických novinkách, ale je potřeba udržet klienta.

Technologie umí sloužit perfektně a s dobrým marketingem se z technologické značky může stát i tzv. lovebrand. Jenže technologie vždy osloví jen jednu skupinu klientů. Zbývá ta druhá, které je potřeba nabídnout víc: empatii, pomoc, vstřícnost, poradenství, tedy lidský prvek. Přesně to, co technologie ani mobil úplně nedokáže. I když – co takový videohovor? Jak žít v těchto dvou odlišných světech?

Na otázky a příběhy o nových finančních technologiích, finančních startupech bude hledat odpovědi konference serveru Měšec.cz s názvem Digitální peníze, která proběhne v Praze 27. dubna 2017 od 9:00 do 16:30 hod. v konferenčních prostorách City Green Court (Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4).

Máme pro vás malou ochutnávku z programu konference.

Revoluce ve finančních službách

Příklady úspěšných FinTech v Evropě vám ukáže Martin Vurm z PwC Česká republika. Seznámí vás s technologickými inovacemi, které mění trh s finančními službami. Prozradí i přehled regulací, které zjednoduší platební styk a vytvoří prostor pro nové typy služeb.


Mohou nové technologie a nárůst počtu akceptačních míst vytlačit v nejbližších letech hotovost?

ČR je na špici v bezkontaktních platbách, ale stále na mnoha místech kartou anebo mobilem nezaplatíme. Jak se změní prostředí platebních systémů v nejbližších letech z pohledu držitelů karet a obchodníků? Problematiku vám přiblíží Marcel Gajdoš ze společnosti Visa.


Slevy bez plastiku a bez kupónů

Miroslav Lukeš ze společnosti MasterCard Europe je přesvědčen, že budoucnost slevových programů je bez kartiček. Spotřebitelé nechtějí hledat, se kterou kartou kde ušetří, chtějí prostě ušetřit. Žádné vouchery, žádné papírové kupóny, žádné plastové karty. Slevy a bonusy se připíšou automaticky – digitálně. A o tom vám bude povídat.


Bez účtu a bez karet

Všechny každodenní platby na jedno kliknutí i bez banky – od nákupů v e-shopech až po platbu vyúčtování od operátora. Je možné provozovat jednoduché online služby, které šetří čas a stres i přes náročné požadavky regulací a legislativy? A jak se bude dále vyvíjet FinTech trh u nás i v zahraničí? Tím vším vás provede Lukáš Hurych ze společnosti Twisto Payments.


Jak si ne(na)dělat starosti – sledování výdajů a příjmů v digitálním světě

Jsou lidé, kteří si zapisují každou vydanou korunu, a jsou jiní, kteří si své peníze hlídají intuitivně. Obě tyto skupiny mohou mít užitek z moderních nástrojů na správu osobních financí, jako je Wallet. To důležité je, jak se získanými informacemi naloží, aby mohli žít bohatý a bezstarostný život. Přesvědčí vás o tom Tomáš Zdražil ze společnosti BudgetBakers.

dan_z_prijmu


Podvody v digitálním světě

Elektronické peníze také lákají k trestné činnosti, protože na jejím konci jsou peníze reálné. Anebo na konci můžete najít život za mřížemi. O hře na kočku a myš vám bude povídat Jan Kolouch z Policejní akademie. Dozvíte se, jaké metody používají pachatelé trestné činnosti v digitálním světě. Jak se dělají podvody s platebními kartami na internetu i ukázky nejčastějších případů. A to nejen z pozice zákazníka nebo finanční instituce, ale hlavně z pohledu trestního práva a policejní praxe.

Chceme mít naši konferenci nabitou informacemi a zkušenostmi z praxe. Proto program není konečný, stále na něm usilovně pracujeme a oslovujeme další řečníky. Registrovat se můžete již dnes.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).