Hlavní navigace

Názory k článku Desetník: Do důchodu půjdeme později

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2003 11:31

    ppetr (neregistrovaný)

    kdyby poslanci meli platit 1 000kc ze sveho za kazdou prodrbanou miliardu,tak budou chodit cely rok domu bez penez.neustale rikam,ze zadarmo jsou tam drahy.dejte tam nejaky poradny hospodyne a ty uz vam ukazou jak se ma zacit setrit a ty zakony uz za vas taky udelaji.stejne jenom vyrabi jeden paskvil za druhym.

  • 6. 5. 2003 12:23

    All-in-one (neregistrovaný)

    Celý desetník je docela chmurný, ale bohužel pravdivý. Nedávno jsem měl tu možnost použít k přepravě z Prahy do Ústí n. L. EC Hungaria. Dojem? Hrůza. Šíleně drahé, pomalé, pokud si chcete během jízdy s někým popovídat, tak výhradně anglicky, protože na české cestující nenarazíte. Vrcholem všeho byla nabídka kávy asi za 100 Kč. Nejde o tu stovku, tu člověk vyhodí ani neví jak. Spíš mě zaráží ta drzost s jakou se nabízí zboží, které má cenu včetně nákladů nejvýš 10 korun s 900 % marží. No, k platu exprezidenta. Mám asi nějak divnou delší pamět a stále ho před sebou vidím jak v 90. letech prohlašoval, že mu nejde o majetek. Je pravda, že mu ho všechen jistě vnutili proti jeho vůli a jemu nezbylo než to příjmout, aby neurazil. Teď ještě odchodné a renty, prostě kdo umí ten umí - smekám. Budu muset také nastudovat nějaké ty nic neříkající fráze o humanitě, položit zbojní výrobu (která se snad konečně ze zásahů pana Havla opět vzpamatovává), případně dát spojencům přístroj směšné ceny sestavený důchodcem v garáži na koleně, který je však schopen zviditelnit neviditelné za mld. dolarů. Houby burza a všemožné investice - tady se přeme, co je lepší. Já už to vím! Tohle je způsob jak nahrabat, který nemá konkurenci a ještě si pojezdíte po světě. :-))
    No, s důchodem mám taky vystaráno. Tenhle týden jsem četl v tisku průměrný věk, kterého se lidé dožívají v různých státech a dokonce u nás to bylo rozděleno podle ročníků narození. Pravda jsme na tom líp než v Rusku, tam se chlapi dožívají v průměru 56 ti let. Mě to tu vychází na nějakých 68. Když půjdu do penze v 63, tak budu důchod dostávat 5 let. Slušný důchod bych viděl tak kolem 40 tisíc/měs. to je krát 12 krát 5 Kč 2 400 000. Bylo by to hezké, ale spočítám-li si co jsem již do důchodového odvodu nacpal a co ještě nacpu, tak se obávám, že na mě stát parádně vyrejžuje a to mi dá důchod tak kolem 8 mi tisícovek možná 10. Jo, vzhůru k lepším zítřkům nebo, že by to bylo jinak? Může ode mne chtít stát s tímto přítupem loajalitu?

  • 6. 5. 2003 22:47

    ppetr (neregistrovaný)

    do exprezideta bych se moc nenavazel,to ze neco zdedil je zasluhou jeho rodicu a kdyby tady nebyli kousi,tak by to stejne zdedil.vam by se taky urcite nelibylo,kdyby vasim rodicum komunisti vsechno sebrali.pokud je mi znamo tak ze sveho majetku daroval 100 000 000 na charitu.to se o nasich poslancich rici neda,ti zatim promrhavaji penize danovych poplatniku.

  • 7. 5. 2003 22:04

    All-in-one (neregistrovaný)

    Fakt? Tak to jsem nevěděl. Souhlasím, že poslanci se snad ani nedají komentovat. Nicméně VH vidím spíše negativně, ale je to jen můj osobní názor. Dík, že jste mě za něj nepoplival!

  • 13. 5. 2003 9:19

    Mikimaus (neregistrovaný)

    Do exprezidenta se klidně navezu. Neboť on to byl, kdo nejvíc brojil proti platům komunistických exprezidentů. Ti si to nezasloužili, ale on ano. Za co? A proč tedy ne ti komunističtí? Je jedno, jaký byl režim, ale byli to taky exprezidenti (nejsem komunista, ale ty kecy mne krkají. Druhému nic, ale já všechno?).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).