Hlavní navigace

Credit Card Manager 2001

30. 9. 2002
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Na stránkách Slunečnice jsem objevil program se zajímavým názvem - Credit Card Manager 2001. Při čtení tohoto názvu mi vytanuly na mysl programy s názvy FIFA Manager 2001, NHL Manager 2000 a podobně. Neuměl jsem si představit, co tenhle program umí. A ejhle, po stažení a nainstalování jsem zjistil, že podobnost názvů není náhodná.

Ve FIFA Manager 2001 spravujete tým fotbalistů, v Credit Card Manageru provádíte správu kreditních karet a účtů k nim připojených. Program umožňuje plnou kontrolu nad firemními účty včetně na nich prováděných transakcí.

Aplikace je vytvořena tak, aby každý zaměstnanec měl své uživatelské jméno, heslo a určitá práva. Podřízený po provedené transakci vše vypíše do formuláře a zaměstnavatel má možnost okamžitého přehledu o účtu. Na konci měsíce je samozřejmě možnost vše zkontrolovat podle došlého výpisu z účtu (někdy je to třeba).

Credit card Manager vypadá na první pohled jako běžná starší aplikace pro Windows. Grafické prostředí není hezké ani ošklivé. Takový šedý průměr (doslova).

K důkladné správě nabízí manager několik ne příliš přehledných a jasných oken. První slouží jako obecný přehled o účtech, druhé nabízí seznam jednotlivých změn na účtu. Uživatel má díky tomu okamžitě přehled o tom, kolik na účtu zbývá či co již utratil. K jednotlivým položkám se dá psát, za co byly peníze vydány. Číslo účtů, sídlo banky, platnost i typ karty a jiné nezbytnosti se dají zobrazit buď v dalším okně nebo ve formě přehledu připraveného pro tisk.

Manager nabízí několik nejvýznamnějších předdefinovaných kreditních karet. U čísel účtů je možnost také vložit telefonní číslo na zelenou linku a na informace o stavu účtů u jednotlivých bank. Ale pozor, telefonní čísla lze zadávat pouze v americkém formátu, tudíž s českými devítimístnými čísly se nyní nechytneme. Aplikace umožňuje pomocí tlačítka „dial“ rovnou volat na některé ze zadaných čísel. Zkoušel jsem tak zavolat volnou linku jedné banky, ale program se nějak nedohodl s mým modemem. Výsledek byl, že jsem musel restartovat počítač, jelikož se nepřekonatelně kousl.

Vytváření nových uživatelů, tedy věc bez které se tento program neobejde, moc nefungovalo. Zkoušel jsem vytvořit několik nových uživatelů s různými přístupovými právy, správcovská práva se mi nepodařilo udělit nikomu. Jako správce zůstalo jen předem definované uživatelské jméno. Nepřišel jsem, jak jej změnit. V nápovědě sice o takové možnosti hovoří, ale nějak to nejde. Snad je k tomu určený nějaký patch.

Z dalších funkcí nabízí program kalkulačku a kalendář. Obojí není nic převratného. Obsahuje i funkci „tisk“. Opravdu jsem ale nepochopil, k čemu má právě zde sloužit.

Jazyk, kterým s vámi aplikace hovoří, je bohužel pouze anglický. K pochopení manageru je potřeba se poměrně dobře orientovat v anglických výrazech pro pokročilé bankovníky. Já sám jsem v prvních chvíli musel často hledat ve slovníku.

Ovládání není moc příjemné. Řekl bych, že se snaží odradit běžného uživatele. Chudák člověk, který není v počítačích zběhlý, nemá šanci se tu vyznat. Nemluvím ani o případu, kdy neumí moc dobře anglicky.

Programu chybí možnost přijímat výpisy z účtů v některém z elektronických formátů.

skoleni_15_4

Výsledný verdikt? Credit Card Manager 2001 má sice pěkný nápad, ale měl by být dotaženější. V dnešní době mohou být programy tohoto typu uživatelsky příjemné. Přehlednost by vůbec neškodila.

Do firmy tuto aplikaci nedoporučuji. Nepomůže a přidělá akorát práci. Koho by bavilo neustále dohlížet na zaměstnance, jestli nezapomněli transakci zapsat? Program, pokud ho přece jenom chcete zkusit, je ke stažení na Slunečnici.

Tabulka č. 528
Credit Card Manager 2001
Autor TurboSystemsCo
Hodnocení na Slunečnici ***/5
Typ Trial
Operační systém Windows 95/NT/2000/ME
Velikost 1,67 MB
DOWNLOAD

Kolika hvězdičkami byste ocenil/a program Credit Card Manager?

  • */5
    23 %
  • **/5
    26 %
  • ***/5
    17 %
  • ****/5
    17 %
  • *****/5
    17 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Člen skupiny historického šermu Heraldicus...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).