Hlavní navigace

Názory k článku Chcete půjčit?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2002 6:16

    Zdeněk (neregistrovaný)

    !!!
    Máte mylnou informaci.
    Vedení spotřebitelského a hotovostního úvěru u ČS stojí 500 Kč ročně a ne 25 Kč měsíčně!!!

  • 20. 6. 2002 11:14

    autor (neregistrovaný)

    Díky za upozornění. Informace byla ověřována na zelené lince ČS (na internetu banka tyto informace neposkytuje), kde operátorka tvrdila, že cena za správu je 300 Kč za rok, tedy 25 Kč měsíčně. Na základě vašeho upozornění byla informace znovu ověřena, potvrzena a opravena.

  • 19. 6. 2002 9:34

    Zbyněk (neregistrovaný)

    Nemůžu si pomoci, ale v době, kdy inflace je kolem 4% a úroky v bankách kolem 2%, mi úrokové míry na spotřebitelské úroky kolem 15% připadají nehorázné. I kdybych potřeboval úvěr, tak za takovýchto podmínek do banky žádat nepůjdu. Chápu, že i banky musí z něčeho žít a musí započítat riziko, ale co je moc, to je moc.

  • 20. 6. 2002 9:57

    Ibex (neregistrovaný)

    Mám bohužel špatné zkušenosti s půjčkami. Živnostenská nám nedala spotřebitelský úvěr 200.000,- protože nemáme děti a hypotéku 300.000,- zase kvůli dlouhé době splatnosti. Teď s manželem nevíme co udělat. Pořídit si děti a doufat, že to nebude někomu vadit, nebo radši 5 let šetřit. Mně je 30 a manžel je o 3 roky starší, ale celé manželství akorát budujeme bydlení. Nejsme sociální případ tak jsme si museli koupit na stavební úvěr malý domeček. Potřebuje opravy. Rozhodli jsme se tedy pro expres půjčku u GE. Zase problém. Stačilo by nám 150.000,- na nejnutnější opravy , ale protože tam nemáme účet, můžeme dostat pouze 75.000,-. Na rekonstrukci domku to nestačí a dalším problémem je , že nemáme pevnou telefonní linku ( nemají banky nějakou tajnou dohodu s Telecomem ? Já tobě a ty mně? ). Hypotéku nám u GE nedoporučili, protože máme dle propočtů přebytečné finanční prostředky. No možná by to šlo, ale další podmínka mě dostala. Nutno předem míti odhad nemovitosti. To už jsem byla brunátná. Já zaplatím 10.000,- za odhab a oni mi pak řeknou , že nic nedostanu. To pak budu mít na WC luxusní papír na utírání.
    Ano, máme slušné platy, ale na opravu domu to nestačí. Když jsme chtěli před 4 lety novomanželskou půjčku 10.000,-, dopadlo to stejně. Na to aby jsme ji dostali, musel by být náš měsíční příjem 3000,- na osobu. Tak nevím, zbláznila jsem se já, nebo ostatní. Ale existuje řešení.
    Musí Vám být asi 28 let, nejlépe ženaty/vdaná. Pořiďte si 1 dítě a k němu ještě půlku. Dvě už jsou moc. Příjem by neměl být zas moc vysoký, to pak budí u pracovníků bank závist. Doporučuji cca 10.000,-. Pořiďte si pevnou telefonní linku za cca 3.000,- kterou vůbec nepotřebujete, ale banka ji považuje za životně důležitou.
    Ovšem nejlepší bude, když se na to vykašlete a půjdete pod most. Možná to vidím černě, ale když slyším a vidím reklamy na snadno dostupné půjčky a hypotéky, chce se mi řvát. Vše je akorát nechutná klamavá reklama. Fakt už jsem znechucena. Doufám, že ostatní žadatelé mají lepší zkušenosti. Pa pa pa

  • 21. 6. 2002 19:57

    mojda (neregistrovaný)

    Staci se prestehovat do MOstu tam mate byt za 180000 3+1 do OV. Podle hesla, kdyz na to nemam tak si to nekupuju !!! Banky nejsou zadna dobrocinna organizace a nemaji povinnost vam neco pujcovat. Pravidla si maji pravo urcit.

  • 20. 5. 2003 15:44

    analytic (neregistrovaný)

    Mohu potvrdit z vlastní zkusenosti, ze chovani bank je nehorazne. Pred vice nez 2-ma lety jsem usiloval u CS o hypoteku. Zaplatil jsem spoustu ruznych poplatku v uhrnne vysi pres 20000,- , jen za zadost o hypoteku chteli hned 5000,-. Kdyz jsem zaplatil, vyrukovali s dalsimi pozadavky a pri kazde dalsi navsteve pozadavky stupnovali(mimo pozadavky uvedene v tistenych podminkach), az jsem zcela od tohoto zameru ustoupil. Dnes se bez nich zcela obejdu, jsou zbytecni. Bohuzel stoji to spoustu prace navic, odrikani, casu, driny me i rodiny, terminy se prodluzuji, ale nevisi nade mnou "damokluv mec" . Radeji budovat 10 let bez bank, nez bydlet ihned s 30 letym bankovnim zavazim kolem krku. Pritom se domnivam, ze pro banky nejsem spatnym klientem. Uroky pri pujcovani jsou obecne vysoke, podminky nejednoznacne, nepruhledne. Je jen skoda, ze prisnost, kterou banky pouzivaji vuci beznym klientum, neaplikovali pri pujcovani miliardovych pujcek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).