Hlavní navigace

Názor k článku Chcete prodat byt: Sám, nebo s realitní kanceláří? od JH - Tak tento článek mě dost nazdvihl. Před nedávnem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2006 20:12

    JH (neregistrovaný)
    Tak tento článek mě dost nazdvihl. Před nedávnem jsme se ženou nejprve byt kupovali a pak ten starý prodávali. I když jsme inzerovali jasně "KR nevolat" tak ti otravové volali pořád - a to je asi jediná věc, která je na článku pravdivá - volali znovu a znovu. Po 14 dnech, kdy jsme na nic vhodného nenarazili, žena začla ztrácet nervy a tak jsme zkusili pár realitek. Hrůza - předražené byty u kterých bagatelizovali nedostatky a vyzdvihovali běžné věci jako - byt se skvěle hodí k úpravám - a který ne? výborně dispozičně uspořádán = měl naprosto neyužitelnou chodbu přes celý byt, utulná koupelna = cca 1,5m2 volné plochy, krásná parketová podlahas 3mm spárami. Vrchol byl 90m2 byt, který po přeměření měl 72m2. Když jsme na to poukázali, tak odvětili, že to je uvedeno v dekretu k bytu.
    Všichni ti tzv. odborníci nás měli za naprosté pitomce. Nakonec jsme byt našli, smlouvu jsem stáhli z inetu, mírně ji upravili peníze jsme uhradili přes notáře (vázaný účet)=bez rizika (nepočítám osobní bankrot prodávajícího).
    Prodej bytu jsme nechali na RK. Nejprve jsme podepsali smlouvu - s exluzivitou znamenající pokutu i v případě, že si byt prodáme sami. Když nám za cca 6 týdnů poslali pouze 2 zájemce tak žena smouvu vypověděla. Pak se teprve něco začalo dít. Nepůjdu moc do detailů - smlouva s mnoha nedořešenými místy (např vady, doplatky a nedoplatky, ...). Vrchol tzv. "jistoty přes realitku" byl že připravili smlouvu, kterou jsem podepisoval já ačkoliv jediným majitelem byla manželka. Odborníky zmátl fakt, že na inkasu bylo uvedeno moje jméno - hradil jsem nájem. Chtěli jsme je se ženou trochu zmáčnout a vzít si byt zpět (peníze už byly na kontě) jenže to by odnesl pouze nový vlastník - dle smouvy realitka nenesla za nic zodpovědnost.
    Ponaučení - nikdy více s RK.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).