Hlavní navigace

Názory k článku Český Telecom: Po včerejším zlevnění čekejme zdražení!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 4. 2006 7:25

    neuvedu (neregistrovaný)
    jak nechutné tohle hrabání ... nestačí, když kape, musí téci proudem ... Kdyby ty obrovské zisky zůstaly aspoň v republice a mohly se z nich odstraňovat povodňové škody, potáhnout nově zničené silnice, opravit nemocnice, zlepšit lékařskou péči, vylepšit bezpečnost v této zemi ... je toho zkrátka hodně, na co kdysi bývalo a nyní není ...
  • 6. 4. 2006 8:31

    Petr (neregistrovaný)
    "kdysi bývalo a nyní není"? To jako za Komančů? Nedělejte si legraci! Byl jste někdy tehdy v nemocnici? Jel jste tehdy autem po silnici? - Tedy, pokud se to, co u nás bylo dostupný, dalo nazývat autem...
  • 6. 4. 2006 9:07

    Jarmila (neregistrovaný)
    A ani ty povodně nebyly, protože se poručilo větru dešti. Teď máme demokracii, tak i to počasí si dělá co chce.
  • 7. 4. 2006 8:14

    neuvedu (neregistrovaný)
    Napsal jsem: "je toho zkrátka hodně, na co kdysi bývalo a nyní není ..." ------------------ musím na tom trvat a pokud nejste hluchý a slepý, tak musíte i vy uznat, že ani dnes není všechno tak dobré, jak bývalo v minulosti.
    Po silnicích již jezdím přes 25 let, ale tak rozbité nebývaly. Bylo sice méně dálnic a rychlostních komunikací, ale taky nebyl takový provoz. Doprava byla více efektivní. Náklady se převážely po vodě, po železnici. Muselo se plánovat, a tak taky více přemýšlet. Zboží se vozilo do prodejen méně často (protože ho tolik nebylo - tzn. negativum minulého režimu), ale ve velkých autech. Je jistě rozdíl, pokud do prodejny přijede přes den 30 dodávek / pickupů nebo 1 náklaďák. A pokud to auto jede přes půl republiky nebo 20 km z nejbližšího velkoskladu, je to taky rozdíl! Dnes, pokud obchodník něco zapomene objednat, tak zkrátka pro něj extra jede nebo si jej nechá extra dovézt. Vždyť o nic nejde, zákazník to přece zaplatí. Ale jednou ropa dojde, co bude dál? V autech se sice dá nahradit alternativními zdroji, ale z čeho se budou vyrábět plasty, léky ?
    V nemocnici jsem já osobně jako pacoš naštěstí ještě nebyl, ale od známých a z rodiny vím, že pokud jste šel kdysi na nějakou banální operaci, objednali vás a odoperovali. Nyní vám udělají předoperační vyšetření, pozvou vás, ale neoperují. Buď je málo sester, pokojů, mají vyčerpaný limit od pojišťovny nebo se stane někde nějaká bouračka a jeden lehce zraněný rozhodí chod celé nemocnice. Tak vás přeobjednají a opět proděláte znova všechny vyšetření atd. atd. Kolegyňka z práce už takto šla 3 x na banální operaci a minulý měsíc ji sdělili další, teoretický termín: v červnu. Tak uvidíme. Jedná se o krajské stotisícové město s jedinou nemocnicí s tendecí ji převést na obchodní společnost. Asi pak budou dělat jen lukrativní zákroky a s těmti banálními, nevýnosnými, si jeď občane třeba na Slovensko ...
    A k těm povodním: přehrady tenkrát nemusely být napuštěny na maximum, aby pražáci v létě měli optimální stav vody. Švagr bydlí u menší řeky, a r. 2002 byl vytopen, sice jen pár centimetry, ale byl. Jak zjistil, povodí řeky začalo s vypouštěním přehrady pozdě, takže pak bylo vody moc. Kdyby začli odpouštět dřívejc, nedošlo by k zatopení. Ale to by musel někde přemýšlet a plánovat ... Navíc vždy problematické úseky byla prohrnovány buldozery nebo vybagrovány. Od r. 1989 tam už nikdo takvouto techniku neviděl, že prý nejsou peníze. Jak to, že před 89. na to peníze byly?
  • 7. 4. 2006 9:17

    Petr (neregistrovaný)
    "Bylo sice méně dálnic a rychlostních komunikací, ale taky nebyl takový provoz." - ano, nebyl takový provoz. Lidé
    1) neměli čím jezdit (byla tu jen škodovka a to ještě pěkně předražená - oproti současným poměrům cena/mzda)
    2) neměli kam jezdit (jen jednou týdně na chaty a chalupy)
    3) nikdo sem nejezdil (co by tu taky dělal, že?)

    Když jsem se vracel v neděli odpoledne do Prahy, téměř vždycky jsem uvízl - a to bylo dvakrát méně aut.

    Náklady... ano, převážně produkce těžkého průmyslu. Zásobování krámů tak jednou týdně, pokud vůbec bylo čím zásobovat (naštěstí jsme to nedotáhly tak hluboko jako v jiných státech s "vyspělým socialismem"). V tom vidím velmi závažný nedostatek, nikoli jen jak vy tvrdíte "nedostatek".

    "Ale jednou ropa dojde, co bude dál?" - ropa nedojde. Jakmile bude objektivně ubývat, její cena poroste a automobilový a energetický průmysl bude hledat (a najde, už jsou, jenže zatím relativně dražší) alternativy. Krom toho se při vyšší ceně vyplatí těžit i ve více nákladných nalezištích. Bude jí tedy dost pro lékařský průmysl. A pokud se lidstvo vrátí od plastů k obnovitelným zdrojům nebo recyklaci, tak nebude chybět ani plast.

    "objednali vás a odoperovali" - tak snadné to nebylo. Pokud jste neměl známé, musel jste doktorovi dát bakšiš. Navíc nebyla nejmenší kontrola doktorů - a když někdo něco zkur*il, tak si vesele operoval dál. Nemluvě o přístrojovém vybavení, které je dnes nesrovnatelně lepší - a rozhodně to není jen vědecko-technickým pokrokem za uplynulých 15 let. Škoda jen, že nedochází k žádnému vývoji - současná vláda (rozumějte vláda pod SocDem) zakonzervovala zdravotnictví na roky neustálým měněním ministrů a koncepcí.

    "Jedná se o krajské stotisícové město s jedinou nemocnicí s tendecí ji převést na obchodní společnost. Asi pak budou dělat jen lukrativní zákroky" - nemyslím si. Obchodní společnost obecně bývá efektivnější, a co jsem se seznámil s nemocnicemi, tak tomu tak skutečně je. "Lukrativní zakázka" by měla být pro nemocnici ale jakákoli a mělo by platit, čím více nemocnice výkonů (kvalitně, samozřejmě) provádí, tím více peněz dostane. V současnosti platí stropy, přes které nemocnice nedostane zaplaceno, a pak se samozřejmě čeká a neoperuje. Jediná možnost je dát volnost zdravotním pojišťovnám, aby se s nemocnicemi na podmínkách pro své pojištěnce dohodly. Pokud to bude stát, kdo bude říkat, že za operaci žlučníku nemocnice dostane (nevím, čísla jen pro ilustraci) 30 tisíc a za operaci ledvinových kamenů 45 tisíc, přičemž náklady na žlučník budou 25 tisíc a na ledvinové kameny 15 tisíc, pak bude pro nemocnici lukrativní stahovat pacienty s ledvinovými kameny a operace žlučníků odkládat. Zvláště když další regulace řekne, že za operace nesmí dostat víc než (opět pro ilustraci) 20 mil. Kč za rok.

    S plánování vodohospodářství mohu jen souhlasit. Nedokážu pochopit, jak je možné, že vodohospodáři byli překvapeni tím, že sníh, který v zimě napadl, na jaře roztál. Jestli jste slyšel Ladovskou zimu od Nohavici, je to jako se silničáři :-).
    http://www.nohavica.cz/cz/tvorba/texty/ladovska_zima.htm

    "Jak to, že před 89. na to peníze byly?" - ono když se rozkrade soukromý majetek, tak z toho jde čas vyžít.
  • 10. 4. 2006 5:57

    MM (neregistrovaný)
    S tou velkou vodou možná máte pravdu, ale jinak bych ten socáš až zas tak nechválil. Jsem z menší vesnice - cca 1100 obyvatel. Zásobování bylo jak říkáte optimalizováno - chleba v pondělí, pivo ve čtvrtek, uzeniny (jen velmi málo) v úterý a tak podobně. Ten pitomej krám zavíral v 16:00. Pokud jste pracoval v nedalekém větším městě, jako velká většina místních, tak jste měl na nákup ve všední den tak 30 minut. Pokud jste si ovšem nevzal dovolenou.
    Pokud by socáč pokračoval, tak nejen že by časem došlo k přídělům potravin, ale ta ropa by také jaksi nepřibývala. Co se týče nemocnic, tak tady bych byl ve vychvalování soc. zdravotnictví také opatrný. Pravda, hodně je v lidech,ale co je to platný, když prostě vybavení a léky nejsou. Pokud si myslíte, že tehdy nebyly nutné známosti a úplatky, tak buď jste totální naivka a nemocnici jste viděl tak maximálně dalekohledem z vlaku, nebo jste měl tak velkou kliku a do nemocnice a ani k obvoĎákovi jste nechodil (...) Tehdy se uplácelo sice asi v menších částkách, ale rozhodně častěji než dnes. JEště jedna poznámka na konec - zjistěte si, kolik stojí vlak, když pojedete dvě osoby na vzdálenost cca 20 - 25 km vlakem a osobním autem. Asi se nebudete stačit divit. Jinak přeji hezký den.
  • 10. 4. 2006 9:14

    neuvedu (neregistrovaný)
    K zásobování: můj švagr, co byl vytopen, žije také na vesnici, tak mohu uvést: za socialismu tam byla Jednota, ve středu obce, i blízko vlaku, poměrně velká samoobsluha, kde vše základní bylo. Není pravda, že by se chléb dovážel v pondělí a uzeniny jen ve čtvrtek. To převracíte minulost asi tak jako ODS upírá sovětskému svazu osvobození části naší republiky a snaží se vpád ruských vojsk v 68. vetřít i do 2. světové války, že k nám vpadli, zatímco němci se tu snažili nastolit tržní hospodářství. A že celou republiku osvobodili Američané. Něco v tom smyslu se učil můj syn loni na základní škole. Pěkné, že? Ale abych se vrátil k zásobování na vesnici: Jednota coby socialistický pozůstatek musela býti zlikvidována a místo obchodu je tam výrobna svíček. Soukromníci tam sice otevřeli dva obchůdky, kde se s košíkem (ne s vozíkem - pro ty, co netuší, že existuje i něco jiného než hyper nebo supermarket) nemůžete ani otočit, jak je to malé. Navíc jsou na kraji obce, takže musíte jít pro nákup přes celou obec z jednoho konce na druhý. Cenově dražší než v Delvitě a pokud máte o víkendu řemeslníky a chcete jim k svačině koupit pečivo, tak si ho musíte předem objednat. Jinak vám prodají maximálně 1 chleba nebo 5 rohlíků. Vše opět jen základní, o nějakém výběru nemůže být ani řeči. Pokud chcete jet jinam, tak 20 km do nejbližšího většího (v tomto případě opět okresního města). A pokud jsem pracoval jinde, tak jsem si nakoupil tam. Výhodou bylo, že kdysi nebyly obchody tak velké, ale bylo jich více, byly lépe rozmístěny. Po revoluci přišla euforie, kdy se z větších sámošek, kde se dalo i zaparkovat s autem, nebo garáží začaly dělat "velkoobchody" nebo to začalo sloužit zcela jiným účelům a zákazník se vrátil o mnoho desítek let nazpět, aby kupoval u soukromíků, mnohdy u pultu, a kde se nedá ani autem zastavit. Mluvím stále o menších městech a vesnicích, Praha a velká města jsou na tom podstatně lépe právě díky super a hyper marketům.
    K vámi zmiňovanému blížicímu se přídělovému systému: nevím, kde jste před 89. žil, a jestli jste nebyl nějak nemocný. I když nebylo tolik zboží na výběr, to základní bylo. Levné, všude a dostatek. Nesehnal jste třeba běžně jogurty z Francie či Německa plné éček s 2měsíční dobou trvanlivosti (ty byly k dostání jen v Praze v Domě potravin na Václaváku), ale sehnal jste ty ve sklenici čerstvé, s živými kulturami. Nesehnal jste vyjma Esa Uherák (i když maďaři i rumuni byli taky v RVHP), ale sehnal jste Vysočinu bez éček, která byla mnohem levnější, ale stejně chutná a trvanlivá jako ten Uherák. A nepodělal jste se z ní, jako z té dnešní prodávané v hypermarketech za 89,-- plné éček.
    K úplatkářství v nemocnici: dosud jsem nemocnici nepotřeboval ale od známých vím, že opravdu v minulosti nebylo třeba úplatků a že vás odoperovali napoprvé, i když byla někde havárka. Za to nyní musíte dávat všude "sponzorské" příspěvky, ale už to nejsou úplatky. Viz tento nebo minulý měsíc TV Nova, Na vlastní oči, skrytá kamera a paní, co měla bolesti a neustále odkládaný termín operace. Dala klasický úplatek (doktor se snažil vysvětlit, že opět šlo o sponzorský dar nikde v účtu nezachycený) a najednou by to šlo. Kdyby se neprovalilo, že jde o skrytou nahrávku, paní by byla odooperována. S tím zveřejněním měli přijít až po té opraci. Ale bude následovat složité právní dokazování, kde nakonec díky mocným právníkům bude vše překrouceno a bude vinna ta paní, co úplatek poskytla, ne ten doktor, co jej přijmul. A jak se vyjádřil jiný doktor, ve smyslu, že štěstí, že nešli natáčet k němu... Za socialismu, pokud někoho chytli za úplatek, tak s ním pěkně zatočili. Třeba šel i do té kotelny, když chtěl vydělávat na lidském neštěstí. Pokud se ovšem dal chytit...
    K obvoďákovi jsem chodil a nikdy jsem nic platit nemusel. Ani za prohlídku na řidičský průkaz nebo pro vstup k novému zaměstnavateli ...
    Jelikož dojíždím, tak vím, že nad 21 km vlakem čtvrtletně stojí přes 1700. Autem, i ve dvou, se do této sumy v žádném případě nevejdu! Tak se divte, ale VY! A pokud se podíváte, většinou vidíte, že v autě jede pouze 1 osoba - řidič. Proto tak přecpané silnice ...
  • 10. 4. 2006 11:41

    LK (neregistrovaný)
    Jinak vám prodají maximálně 1 chleba nebo 5 rohlíků.
    Tak přesně toto si pamatuju, že bývalo za komančů. Šel jsem v sobotu ráno na chalupě koupit chleba a "vy ho nemáte objednanej? Tak to máte smůlu, zkuste přijít v půl dvanáctý, to zavíráme a třeba zbude". Dnes tam krám není žádnej. Za posledních 15 let tam byly dva a oba dojely na to, že všichni si radši udělali nákup v tom 10km vzdáleným velkým supermarketu a do v obci chodili jen pro drobnosti.

    Nevím, v jaké díře to bydlíte, ale aby nejbližší větší obchod byl 20km, to jsem nezažil nikde na českém venkově.

    Dále - já jsem se z Vysočiny za 89Kč nepodělal, narozdíl od Vás, nicméně osobně kupuju Vysočinu 1967, která sice stojí asi 140Kč za kilo, ale je dělaná dle původní receptury z doby, kterou tak obdivujete. A navíc v přepočtu na příjmy je podstatně, podstatně levnější.

    Ohledně zdravotnictví je to bída stále. Bez kontaktů, obálek, flašek apod. jste slušnou péči nedostal ani za komančů a nedostanete ji ani teď. S tím rozdílem, že dřív jste dával obálku pod stolem, dneska vám dá doktor na výběr, že buď se stanete členek "Klubu přátel nemocnice" a zaplatíte poplatky do klubu 10.000Kč a nebo že vás operovat nebude

    Rozhodně netvrdím, že dnes je úplně vše lepší, rozhodně Vás nepřesvědčuju, že zrovna Vy jste se za komančů neměl třeba lépe, ale ve vašem příspěvku je řada zkreslených a nepravdivých faktů, na které jsem cítil potřebu reagovat.
  • 10. 4. 2006 12:47

    jezevec (neregistrovaný)
    Diskuse od tele.comu poněkud odbočila, že.
    Nicméně, pánové - režim, který by dokázal zajistit, aby se měli všichni STEJĚ DOBŘE - neexistuje.
    Socialismus dovede zajistit, aby se měli všichni STEJNĚ ŠPATNĚ.
    Ve svobodné společnosti se mají schopní a pracovití dobře - a neschopní a nepracovití méně dobře. Hůř než za socialismu se má jen ten, komu tenkrát režim poskytoval nadstandardní výhody. Někomu náhodou jakoby mimochodem - někdo by se za to měl dodnes hanbit. Dnes ale máte na výběr - a jestli toužíte po socialistickém ráji, cesta na Kubu je pro všechny zájemce otevřená, a nikdo vás kvuli tomu na hranicích nezastřelí. I v tom máte na výběr.
  • 10. 4. 2006 14:50

    LK (neregistrovaný)
    Hůř než za socialismu se má jen ten, komu tenkrát režim poskytoval nadstandardní výhody.

    S tím vůbec nesouhlasím. Jako typický příklad bych uvedl naše známé z chalupy. Dělali si více méně to, co chtěli a protože "to, co chtěli" bylo shodou okolností podmnožinou "toho, co se mohlo", neměli s bývalým režimem problémy. Že ten režim vraždil lidi pro jejich názor apod. stejně jako většina ostatních neřešili. Protože mají zvířata (slepice, králíky, prase apod., typičtí venkované), nikdy do ciziny nejezdili a možnosti otevřených hranic neocení. V hospodě si na vládu zanadávali vždy, tudíž dnešní svobodu slova taky neocení. U voleb pluralitní systém neocení, protože stejně volí komunisty jako vždy. Svobodu tisku neocení, stejně kupují (Rudé) Právo jako vždy.

    Jenže zatímco tenkrát měli jistou práci v JZD, dnes tomu tak není a neustále mají strach, aby družstvo nezavřelo neprosperující prasečák/kravín/nepropustilo kombajnéry apod. Zatímco tenkrát měli Jednotu v obci (a jako místní neměli narozdíl od nás problémy sehnat chleba), dnes musí za nákupy 10km. Zatímco dřív jim děti do školy svážel autobus, dnes musí děti (už ne tedy jejich, ty mezitím odrostly) jezdit ČSAD za peníze. Zatímco dřív autobus stavěl v obci a jezdil často, teď jezdí jednou ráno a jednou večer a to pouze z vedlejší obce. Zatímco dřív měli od družstva řadu komodit prakticky zadarmo, dnes za to musí platit. Sice o dost méně, než je tržní cena, ale dřív to bylo vyloženě za symbolickou cenu. Zatímco dřív byl v obci doktor, dneska by ho to neuživilo a není tam.

    Konkrétní výtky konkrétních naprosto průměrných venkovanů, kteří za komančů nikomu nevadili a tudíž s režimem žádné problémy neměli, ale zároveň neměli žádné známé ve straně apod., díky kterým by měli ty "nadstandardní výhody od režimu".
  • 10. 4. 2006 21:04

    jezevec (neregistrovaný)
    S tím přece nejsme ve sporu. Pravím - někomu tenkrát režim poskytoval nadstandardní výhody - NĚKOMU náhodou jakoby mimochodem. Zajisté vaši známí mezi ně patřili.
    Spokojeně si pracovali v JZD - a nestarali se o to, že hospodaří na komunisty nakradením cizím majetku, často nakradeném brutální silou, ba násilím a krví, a perzekucí majitelů až do druhého kolene - dneska by možná chtěli, aby se jim majitelé starali o práci i nadále na svůj úkor.
    Neřešili že režim vraždí odpůrce na hranicích - a dneska jakoby snad chtěli, aby někdo jiný řešil jejich problémy s dopravní obslužností, s nakupováním, a s doktorem - možná jim na ně i něco přispěl.
    K pocitu svobody slova jim stačilo "zanadávat si" v hospodě - a neřešili že jejich dětem ve školách przní hlavy a duše nedovzdělaní ideologové kreslením továren, tanků SSSR, a matematických úloh na téma výpočtů slastí socialismu.
    Nikomu nevadili, chtěli jen dostat nažrat a mít klid - ale ani se nezajímali o cenu, kterou za to někdo musí zaplatit - o bohaprázdné plýtvání, o neekonomické ztrátové provozy, o astronomické ekologické škody - dneska by možná chtěli, aby mohli i nadále pracovat zcela zbytečně, a někdo jim za to přesto dal peníze.
    Inu - jak pravím.
    To že někdo nikomu aktivně neškodil, neznamená že nežil na cizí úkor. I to je svým způsobem velmi nadstandardní výhoda.
  • 11. 4. 2006 7:17

    Petr (neregistrovaný)
    Dělali si více méně to, co chtěli a protože "to, co chtěli" bylo shodou okolností podmnožinou "toho, co se mohlo", neměli s bývalým režimem problémy. Jiste - delali si, co chteli prave proto, ze to, co chteli bylo podmnozinou toho, co mohli. V okamziku, kdy by chteli udelat neco, co by z toho, co mohli, jakkoliv vybocovalo, narazili by...
  • 11. 4. 2006 8:12

    LK (neregistrovaný)
    Abychom se mohli dobrat shody, je třeba definovat, co režimu vadilo:
    protisocialistická činnost - nic z toho nedělali ani dělat nechtěli. Ani nehorovali pro socík, ale ani neměli potřebu bojovat proti němu
    příživnictví - oba pracovali a neměli důvod nedělat, stejně jako dělají dnes, kdy už § na příživnictví nemáme
    kontakty s příbuznými na západě - nikoho tam nemají, takže v tomto ohledu opravdu ani nic dělat nemohli
    ilegální literatura apod. - kdo se o to zajímal, sehnal si to, kdo nikoliv, šlo to mimo něj. Tohle šlo zcela mimo známé.
    vycestování do ciziny - psal jsem, že "protože zvířata" prakticky nikdy v zahraničí nebyli (napsal bych "vůbec nikdy", ale 100% si jist nejsem), takže těžko mohli dělat něco, co by komančům vadilo

    Jediné, co bych mohl uznat, je to, že kdyby se za to nešlo sedět, možná by víckrát řekli někde "Husák je vůl", protože jakýkoliv politik vždy udělá něco, co bude vadit i jeho největšímu příznivci. Ale rozhodně nelze souhlasit s tím, že příčina - "případné problémy s komunisty", měla za důsledek jejich "bezproblémové chování", ale bylo tomu přesně naopak. Jejich přirozeně bezproblémové chování mělo za důsledek, že s komunisty neměli vůbec žádné problémy a protože morálku neřeší a na svět koukají pouze z perspektivy jejich života, jejich vesnice a jejich domečku, tak na ně s nostalgií vzpomínají.
  • 11. 4. 2006 5:47

    MM (neregistrovaný)
    K tomu telefonu: dneska nadáváme na ČTc. Já taky. Za socáče získat telefonní linku byl velký problém. Zda-li si někdo vzpomene, že se na telefon čekalo skoro jako v NDR na trabanta? Člověk byl hodně otravný prosebník. Jenže jak se ukazuje, tak některé manýry zůstaly. Na to bohužel je jen málo léků, ale ve větším měřítku účinných - pokud to jen trochu jde, tak se jim na pevnou vy***t. Toto zdražení paušálů u pevných linek je vynikající marketingový tah, jak se zbavit otravných zákazníků. Takovéhle molochy slyší jen na peníze - třeba pokles zákazníků o X%, pokles příjmů X %, na nic jiného.
    K socáči : buď jak buď, tak bych osobně neměnil. Jako nemanuálně pracující středoškolák, k tomu ještě nečlen KSČ jsem na tom taky nebyl nic moc. Plat po škole mizernej (jako většina), takže i ten benzín za 8,50 Kčs byl pro mě v přepočtu na dnešní příjem podstatně dražší než dnes za 26 - 28,50 Kč.O tom, že bez rudé knížky devizový příslib byl vyloučen, o tom neradno rozvádět.
  • 6. 4. 2006 7:56

    který nemá Telekom rád (neregistrovaný)
    Zrušit pevnou linku je jediná odpověď na zločinné jednání Telekomu!
  • 6. 4. 2006 8:22

    sajgon (neregistrovaný)
    Dostal se ke me novy cenik Telecomu platny od 11.5.2006 - http://rapidshare.de/files/17313193/CT_cenik.pdf.html Na druhe straje je uzasna hvezdickova poznamka pro tarif telefon mini za 236,- mesicne **Pro všechny hovory uskutečněné s tarifem Telefon Mini platí příplatek k hovoru 5 Kč bez DPH (5,95 Kč s DPH). Dobry ne?
  • 6. 4. 2006 15:54

    Petr (neregistrovaný)
    Můj názor na Telecom je už nějakou dobu neměnný. Je zcela zjevné že mobily vytlačily z trhu poptávku po telefonních hovorech z pevných linek. Ne zcela, ale dramaticky. Tudíž selský rozum říká, že tudy budoucnost Telecomu nevede. Lidé budou spolu mluvit hlavně pře mobily. Navíc se začíná prosazovat levná IP telefonie. To, že Telecom dlouhodobě zdražuje paušál jen odradí poslední nadšence.

    Na druhé straně má Telecom dráty do většiny domácností. Měl (a snad stále má) obrovskou možnost se stát dominantním dodavatelem internetu. Jenže to musí být solidní nabídka. Ne taková, při které platím daň za dráty (paušál), i když nechci volat, jen mít internet. Věřím, že kdyby nabídl ADSL internet za 400 Kč vč. DPH (řekněme 256 kbs) BEZ paušálu, tak by spoustu zákazníků přilákal. Jenže on raději zdražuje paušály a lidé řeší internet, jak se dá: WiFi, kabelovka, komunitní sítě. Pro mě je tento přístup ukázkou neschopného kolosu, který sám sebe táhne do záhuby.
  • 3. 5. 2006 16:33

    bod (neregistrovaný)
    Před několika lety jsem odnesl šňůrový přístroj na Telepoint do Prahy-Vršovic a mám pokoj. Na mobilu platím 420,- s daní a mám za to 90 minut kdykoliv kamkoliv (v rámci ČR pevné i mobily) + 30 sms. Jsem naprosto spokojený na tarify Telecomu se dívám jen proto, abych zjistil, jak velký koeficient blbosti ještě vládne mezi obyvateli ČR, když visí na šňůře.
    Nadávejte leda sami na sebe!
  • 3. 5. 2006 17:51

    serotin (neregistrovaný)
    kdyby dal telecom jen internet bez paušálu.Myslím že by zvíšil svůj obrat i zisk.A kdyby k tomu nedával poplatky a bral jen za hovory a tím myslím u levnějších tarifů,taky by to nebylo na škodu.!!Lidi utíkaj s telecomu i jen proto že nechtějí platit za nic , chtělí platit jen když volají a ne když nevolajííí!!Českému telekomu bude dlouho trvat než managerům dojde tento fakt!!Všichni nejsou z Prahy!!Hlavně na tom Internetu bez paušálu by mohli vydělat majlant a to do slova....Ale oni spííí!!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).