Hlavní navigace

Názory k článku České dráhy zlevní!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 4. 2003 9:38

    Petr (neregistrovaný)

    Ty firmy, které si myslely, že si ze zákazníka udělají dojnou krávu bez patřičných služeb, holt dojedou. Není to jen otázka ČD, úplně stejný vývoj je s ČTc. Prostě přes 10 let kašlat na zákazníky, zdražovat, snažit se přejít na "paušál", arogantní chování. Tak jsem se odnaučil jak telefonovat s pevnou, tak jezdit vlakem. Tenhle trend ale ti samí lidé nezmění, jedinou šancí je privatizace a pak mají teoretickou šanci. Že to jde je vidět na železnici nad Šumperkem.

  • 10. 4. 2003 11:50

    LK (neregistrovaný)

    ... za statni penize. Take by se mi libilo vest firmu, brat za to statisicove pozitky a pritom kdybych neco podelal, jen natahnu ruku, ze chci vetsi dotace a sup, je to tady. V nejhorsim pripade zase dostanu statisicove odstupne a jdu od valu. Moje zodpovednost by byla prakticky nulova. Jo, to by byl zivot... :-/

  • 10. 4. 2003 14:40

    All-in-one (neregistrovaný)

    Docela mi tohle téma přišlo vhod. Po dlouhé době jsem byl nucen použít jejich služeb. Cestoval jsem z Prahy do Ústí nad Labem EC Hungaria. Jelikož nejsem pravidelný trpitel zmiňované organizace, neměl jsem nárok na žádnou slevu. (teda asi neměl)Jízdné mě stálo Kč 190,--!!!! To je teda síla! Trať na které to trvalo klasickému rychlíku kolem hodiny před rekonstrukcí (koridor) se jezdí nyní za cca hodinu a 25 minut :-)). Kdyby to nebylo smutné člověk by se upřímně nasmál. Pravda - drncalo to míň. Po vlaku nepřetržitě korzovala uklizečka, musel jsem i uhnout, aby mohla zkontrolovat koš pod oknem u mého kolena - otravné a nepříjemné. V celém vagónu - mimochodem opravdu čistém - jsme seděli 4. Čech jsem byl jen já. V ostatních vagónech to bylo obdobné. Připadal jsem si jako cizinec ve vlastním státě. Tento dojem ještě umocnil číšník, který rachotil po vlaku s pojízdným "bufíkem" (takové ty pojízdné stolky jako v letadle) a vyvolával v angličtině káva, minerálka džus. Nejsem žádný xenofobista, ale štve mě, jestli na mě na našem území někdo mluví cizí řečí. Kafe jsem si raději nedal, jelikož jsem neměl žádná eura - možná bych je potřeboval. Cenu jsem se neodvažoval ani hádat. Prostě je to velmi drahé, pomalé a frustrující.

    Zdá se mi velmi směšné, pokud si dráhy myslí, že se jim cestující vrátí. Oni do nich už jednou kopli a lidi nejsou takové ovce, aby na to zapomenuli. Osobně pojedu příště autobusem nebo stopem. Nejde o těch 190 korun, ale nesnáším, když mě někdo odírá a má pocit, že s tím nemůžu nic udělat. Omyl České dráhy - můžu - příště s Váma určitě nepojedu. Nejsem si jistý, že by privatizace všechno vyřešila. Spíš by to chtělo jasnou koncepci, stanovit si cíle a prostředky, s kterýma jich dosáhnu. Hlavní však musí být spokojenost cestujícího a ta se odvíjí od kvality a přiměřené ceny. Jestli to bude někdo řídit dobře, tak ať bere statisíce - naprosto nezávidím, ale měl by mít výsledky!

  • 10. 4. 2003 15:52

    LK (neregistrovaný)

    Presne tak, pokud jsou vysledky, at si maji klidne milionove prijmy. Problem je to, ze oni berou statisice za nulove vysledky a nulovou odpovednost. To je spatne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).