Hlavní navigace

Ceny potravin pořád stoupají, časem si na ně budeme půjčovat (FOTOGALERIE)

6. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podívejte se, jak ceny potravin soustavně stoupají. Výhodu mají lidé žijící v pohraničí, mohou levnější a kvalitnější potraviny kupovat mimo Českou republiku.

Z porovnání průměrných cen v ČR v jednom lednovém týdnu mezi roky 2010 a 2014 je zřejmé, že výrazně nejvíce podražily brambory, o plných 70 %. O 67 % se zvedla cena hladké mouky. Vzhledem k její ceně kolem třinácti korun za kilo se tento nárůst možná při nákupu nezdá tak výrazný jako u další položky v žebříčku – cena másla od ledna 2010 vzrostla skoro o polovinu (o 47 %). Jen o trochu lépe jsou na tom další mléčné výrobky: eidam je dražší o 39 %, bílé jogurty o 37 % a samotné mléko o čtvrtinu.

Z masa a uzenin nejvíce podražilo hovězí (17,8 %), u vepřové pečeně stoupla cena o 13,3 %, šunkový salám koupíte dráž o 9,2 %, píše server Vitalia.cz, na kterém najdete podrobný článek na problematiku cen potravin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kolektiv redaktorů serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).