Hlavní navigace

Názor k článku 5 způsobů, jak ušetřit při nákupu v Alza.cz od arsen.lazarevic - Dobrý večer, tak jsem se podíval do VOP společnosti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2013 1:53

    arsen.lazarevic

    Dobrý večer,

    tak jsem se podíval do VOP společnosti Alza, kde v případě vrácení zboží podnikatelem se uvádí: "V případě, že kupující je podnikatel, uplatní se ustanovení § 436 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů. Prodávající uvádí, že kupujícímu může být nabídnuta dohoda o ukončení kupní smlouvy v závislosti na stavu vráceného zboží, ušlé záruce a aktuální ceně vráceného zboží. Stav zboží je zhodnocen prodávajícím. V případě nedohodnutí podmínek akceptovatelných pro obě strany bude zboží vráceno na náklady prodávajícího zpět. Prodávající je oprávněn účtovat kupujícímu případné další vzniklé náklady. "

    Lze předpokládat, že pokud zboží bude navráceno například po 1 dnu (nedošlo k výraznému snížení záruky), a je neotevřené, pak bude vyplacena podstatná část z kupní ceny. Krácení tedy bude nejspíše výrazně nižší než 21 %, vychytralým podvodníkům se to tak může vyplatit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).