Zaměstnanci více pracují, nemají někdy ani čas na jídlo

Zaměstnanci jsou kvůli obavám ze ztráty práce loajálnější a pracovitější, zvýšila se ale především jejich pracovní morálka: Ve srovnání s minulostí se zvýšilo využití firemních počítačů po dvanácté hodině. Zaměstnanci mají tendenci i v době oběda trávit čas na počítači, i když spíše relaxací než prací, nejčastěji vyřizováním soukromé korespondence, návštěvou sociálních sítí či online nakupováním. Naopak nejvíce práce zaměstnanci udělají mezi devátou a dvanáctou hodinou, říká Martin Hnízdil ze společnosti truconneXion.

Server Profesia.cz také zjistil, že až polovina Čechů šetří tak, že si nese obědy z domova, pětina se nestravuje vůbec a jen každý pátý se obědvá v podnikových jídelnách: Za vysokými čísly nosení si obědů z domova stojí několik důvodů, ten hlavní lze spatřovat ve vysokých úsporách v rozpočtech domácností. Často si také zaměstnanci nestíhají zajít na oběd, a proto je pro ně domácí strava výhodná, uvádí Kateřina Jaroňová, marketingová ředitelka Profesia.cz.

Snaha být dostatečně produktivní a sníst oběd u počítače může ale být naopak kontraproduktivní: „Kombinace jídla a internetu není úplně optimální, ale zřejmě se jedná o úsporu času,“ podotýká psycholog Michal Walter, odborník na problematiku pracovního prostředí.

České dráhy mění jízdní řád i ceník. Bude se zdražovat WPB výrazně klesl zisk, důvodem je omezený režim        
uplnej vypatlanec
uplnej vypatlanec (neregistrovaný) ---.162.broadband16.iol.cz
22. 11. 2013 14:53 Nový

no tak vyborne

lidi si prestanou stezovat na drahy jidlo ... nemaj ani cas se najist

Tomáš Smolík aura:10
24. 11. 2013 7:02 Nový

....

otroci dnešní doby nemají čas na život při 20 dny volna ročně ...

.
. (neregistrovaný) 65.49.14.---
24. 11. 2013 20:45 Nový

podpora ekonomiky rušením stravenek

zaměstnání: státní zaměstnanec pod s. Kradouskem

Ten v rámci úspor zrušil stravenky. Zaměstnanci si nosili obědy z domova, protože v okolních restauracích drahota a za půl hoďky nestíhatelné. Místní závodka, kde se celkem obstojně vařilo a chodilo tam i dost lidí z venku, samozřejmě bez náhrady brzy zavřela a pracák měl o pár klientů v evidenci více.

Ano, i takto se dá "úspěšně" rozvíjet ekonomika.

Dost lidí se bouří, že někteří zaměstnanci ještě berou stravenky, ale i řada soukromých firem ještě provozuje (nebo pronajímá a dotuje) závodky, kde cena jídla je velice atraktivní. Tam již to nevadí.

Je ale i spousta dalších podnikavců, kteří nezajistí ani teplé stravování, ani stravenky. Tam je to vůbec v prd*li.

Stravenky či teplé jídlo by tudíž neměly být benefitem, ale naprosto samozřejmou, standardní věcí pro všechny pracující, asi tak jako WC a teplá H2O na pracovišti, i když věřím, že ani to už nebude v této "demokratické" době všude běžné.