Hlavní navigace

Názor k aktualitě Za posledních deset let ubylo marodů o 18 % od anonym - Ono se to vymstí. Marodnost poklesla, protože se lidé...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2007 13:21

    anonymní
    Ono se to vymstí.
    Marodnost poklesla, protože se lidé bojí chodit k lékaři. Zaměstnavatelé je nechtějí v pracovní době uvolňovat, marodění je zvláště u lidí pobírající "běžnou mzdu" a tudíž neschopných si vytvářet rezervy na doby nouze, finančně nevýhodné a zdravotnická zařízení nejsou schopna či ochotna fungovat "po pracovní době". Ale pokles marodnosti bude jen přechodný. Přecházení různých "maličkostí" časem vyvstane do horších problémů, vyžadujících delší pracovní neschopnost a dražší léčbu. Takže zatímco kapitalistům nahráváme k ještě větším ziskům, společnost pak bude do marodění polomrtvých občanů cpát daleko více peněz. A nevhodný způsob pracovního procesu v dnešní době (jednostranná práce, vysoké tempo, nemožnost zákonem daných přestávek, jednou není práce a pak dřít 25 hodin denně bez oběda atd. atd.) tomu také nepřipá.

    Ve svém okolí neznám žádné simulanty, kteří by se házeli marod, že potřebují doma vymalovat nebo udělat na jaře zahrádku. Ale znám přeplněné čekárny lékařů, mnohdy se ani na pacienta nedostane s tím, že polovinu jich "odordinuje" sestra ve dveřích ambulance s tím, že se o vašich neduzích dozví půlka města.
    A to by ODS (v předvolebním vábení se "sociálním cítěním")chtěla ještě více zhoršovat dostupnost lékařské péče ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).