Hlavní navigace

Názor k aktualitě Podnikatelé se obávají volebního vítězství levice od Q - Výsledky podobných průzkumů se mi jeví jako jakési...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 4. 2010 8:51

    Q (neregistrovaný)

    Výsledky podobných průzkumů se mi jeví jako jakési zastrašování či vydírání. Podnikatelé vyhrožují, že odejdou podnikat jinam, nebudou-li se mít jak prasata v žitě Jenže ekonomika je plus mínus výkonově stejná a tak zatímco jedni si opasky povolují, druzí si je musí o to více utáhnout. . Je otázkou, zda i po odchodu do rájů budou moci dojit náš státní rozpočet v podobě různých dotací, úlev a předražených zakázek. Daně platit nechtějí, ale ruku mají stále nataženu. Netrdím že všichni, ale řada velkých i malých podnikatelů žije z předražených nejen státních zakázek a za tyto předražené ceny by si jinde ani nevrzli.

    Zrovna tak jako podnikatelé se obávají vítězství levice, tak řadoví občané se zase obávají vítězství pravice. Je to logické. Která strana pro tu svoji „klientelu“ vytvoří lepší podmínky k podnikání, žití … Bohužel si někteří podnikatelé neuvědomují, že zdroje financí jsou omezené, a pokud občan bude platit např. ještě více za zdravotnictví, tím méně může zase utratit u jiných podnikatelů – nekoupí si např. lístek do divadla, takže zase bude křičet ministr kultury, že kultura není byznys a je potřeba ji hojně dotovat – z čeho, když kolegové-podnikatelé z jiných odbětví daně platit nechtějí … je to zkrátka začarovaný kruh, kde omezování spotřeby asi oživení ekonomiky neprospěje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).