Jak se změnily zaměstnanecké benefity?

Priority zaměstnanců v oblasti firemních benefitů se mění. Personalisté se shodují, že nejvíce se dotýkají stravování, vzdělávání a volnočasových benefitů. Zatímco dříve bylo běžné stravovat se po kantýnách, dnes je kladen důraz na kvalitní a pravidelné stravování. Běžně jsou tak dostupné různé druhy jídla, včetně vegetariánských, případně některé firmy poskytují svým pracovníkům tzv. zeleninové a ovocné dny. Někteří zaměstnavatelé se navíc rozhodli přispívat svým pracovníkům na oběd plnou cenu. Za posledních šest let vzrostl podíl našich klientů, kteří dávají svým zaměstnancům stravenky s vyšší nominální hodnotou (81 korun a více) z 15 % na téměř 30 %, říká Pavel Kusý, marketingový ředitel společnosti Edenred.

Změny ale nastávají i v oblasti vzdělávání zaměstnanců. Dříve firmy poskytovaly školení zejména pro technicky zaměřené odborníky. Dnes jsou trendem jazykové kurzy. Ovládat aspoň jeden cizí jazyk je dnes pro téměř všechny pracovníky naprostou nutností. Nejedná se přitom jen o manažery či vedení firem, aspoň základní znalosti musí mít často i lidé ve specializovanějších dělnických profesích, popisuje situaci Lada Heydová, personální ředitelka společnosti ZKL.

Kurzy jsou dnes pořádány spíše formou e-learningu a na firemních sociálních sítích. Případně jsou postaveny na vzájemném učení se mezi zaměstnanci.

Jak lidé zneužívají tankovací karty? Uzavřeli jste nevýhodnou smlouvu o dodávce energií? Při změně obchodních podmínek můžete odstoupit