Hlavní navigace

Názor k aktualitě Firmy těžko shánějí schopné manažery. Lidí se hlásí dost, ale schopnosti neodpovídají od MaKr. - To je velice jednostranný pohled na věc. Manažer přeci...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 2. 2017 11:32

    MaKr. (neregistrovaný)

    To je velice jednostranný pohled na věc.

    Manažer přeci nemá za úkol honit lidi (od toho je spousta jiných kontrolních mechanizmů - vedoucí, stanovené postupy, pracovní činnost a pod…).

    Věřím, že není úkolem nikoho někoho honit, když pracuje jak má.

    Prostředků jak se dá motivovat k lepší výkonnosti je spousta a záleží jen na nastavení v dané společnosti a vedení který použije, aby to co nejlépe fungovalo (bonusy ke mzdě jsou asi nejběžnější, ale mohou být např. školení, kurzy, úprava pracovní doby, pravidelné akce spolupracujícího kolektivu a spoustu jiných benefitů)

    Krom klepání na hodinky (jak uvádíte) má manažer spoustu jiných povinností v záležitosti na jeho pozici (od dodržování postupů, ISO, hledání rezerv, úspor, alternativ a to v komplexnějším měřítku než pohled od jednotlivého pracovního místa).

    Souhlasit bych mohl s tím, že pokud si manažer kolem sebe vytvoří schopný kolektiv (pracující odborníci, který táhnou za jeden provaz), tak má poloviční práci.

    MaKr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).