Hlavní navigace

Názor k aktualitě Domácnosti se zajímají o české dluhopisy více, než se čekalo od Podle Zandla Debil a spammer - zabanovaný na lupě - Počítám něco špatně, že jeden obchod je v...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2011 14:01

    Podle Zandla Debil a spammer - zabanovaný na lupě (neregistrovaný)

    Počítám něco špatně, že jeden obchod je v průměru za více než 6 mega ? Ehm, kolik domácností mezi nákupujícími asi bude ?? Spíše to vypadá, že domácnosti nemají skoro vůbec žádný zájem, ale to také nic neříká, když jde jen o první den.

    Osobně mě ale zájem velkých hráčů o tak nejistý instrument překvapuje. Nejistý mi přijde v tom, že není jisté kde bude koruna v čase a v podstatě jako občan nemám ani možnost to ovlivnit. Což je pro mě příliš velké riziko, když obchod je na dlouhou dobu a "výdělek" mi bude vrácen v korunách. Je možné i že se bude koruna nakonec propadat vůči euru - pokud bude tempo rozkrádání ČR vládou větší než tempo růstu ekonomiky nebo pokud bude nad ČR či světem běsnit nějaká další psychologická operace typu řecké krize. Na druhou stranu je zde i mnoho pozitiv pro naše hospodářství plynoucích z členství v EU - takže opravdu nevím. Přesto bych byl velmi opatrný a jako velkoinvestor bych rozhodně dal přednost jistějším sázkám než je tahle.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).