Hlavní navigace

Vlákno názorů k aktualitě Prezident vetoval zákon o neziskových nemocnicích od M.R. - Pan prezident, ač by měl být nestranný, jasně...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2006 9:29

    M.R. (neregistrovaný)
    Pan prezident, ač by měl být nestranný, jasně nadržuje pravicové politice. Pokud tady nechce neziskovky a vše chce jen na zisk, dočkáme se zkázy. Zdraví nelze přepočítávat jen na peníze... Již nyní někteří privátní lékaři určité výkony nechtějí dělat a raději vás pošlou kamsi (zatím člověk ještě může do státního špitálu). Ale kdyby po volbách vyhrála ODS a zrušila vše neziskové, dočkali bychom se toho, že v každé okresní nemocnici by vám rádi udělali operaci srdce, ale se zlomenou rukou byste museli jet do Prahy = zjednodušeně řečeno.
  • 9. 5. 2006 10:32

    Radek (neregistrovaný)
    Ach, kolik lidí se tak ukrutně mýlí! :-)
    Copak všichni v obchodech prodávají jenom luxusní zboží, na kterém je největší marže? Ne. A proč by tedy nemocnice, chtějící hospodařit se ziskem, měly chtít dělat jen drahé (rozumějte s vysokými maržemi) zákroky? Kolik je v Česku kardiochirurgů? Moc ne. Ona to není žádná sranda. A běžná okresní nemocnice se může lépe uživit právě na těch zlomeninách.

    Byli jste někdy např. v Neratovicích v nemocnici? To je jedna báseň. Ošetření i přístup lepší skoro nikde nenajdete. A resultat dr.Ratha? Zavřít! Je totiž soukromá.
  • 10. 5. 2006 13:24

    M.R. (neregistrovaný)
    Do Neratovic bohužel nejezdím, ale praxi s výběrem úkonů u soukromých subjektů v rodině máme. Nechtějí nám předepsat ani léky, musíme do FN. A to nejsme u pojišť. Min. vnitra ani u VZP. Soused dokonce byl 3 x v nemocnici s. r. o., za kterou se bije hejtman, aby nebyla zrušena. Na zlomeniny by možná stačila. Soused měl bohužel rakovinu žaludku a tu mu tam neobjevili. Až na počtvrté v krajské (zatím ne a. s.) mu ji diagnostikovali. Bohužel se již odtud nevrátil...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).