Hlavní navigace

Názor k aktualitě ČMKOS varuje před daňovými sliby ODS od ODeSeS - Nejsme sklerotici, pamatujeme si, co ODS naslibovala obyčejným...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 3. 2006 9:04

    ODeSeS (neregistrovaný)
    Nejsme sklerotici, pamatujeme si, co ODS naslibovala obyčejným lidem a jaká pak byla skutečnost. Ať se na mne podnikatelé nezlobí, ale pouze jim jde různými výhodami na ruku jak současná vláda, tak hlavně ODS. Je jim dovoleno si dávat do podnikání soukromou spotřebu, proto je u nás vše tak drahé. Nikdo nemá zájem vyrábet co nejlevnějši, ale naopak co nejdráže. Na druhou stranu zaměstnanci brzdí svým způsobem rozmach ekonomiky v této zemi, protože musí počkat, až co jim zbyde na pásce po zdanění a pak teprve mohou utrácet, tudíž si nemohou koupit vše, co by chtěli a co by potřebovali.
    Na reklamních plakátech ODS je sice uvedeno: např. zdravotní sestra výdělek 20 tisíc, ale chybí tam, kolik bude stát megawatthodina elektrické energie nebo plynu, kubík vody, byt nebo dům nebo nájemné v nich, litr benzínu, platby ve zdravotnictví, dálniční známka, povinné pojištění vozidla, školné atd. atd. Co je mi platné, že mi mzda poposkočí měsíčně o tisícpětset, když životní náklady zaměstance stoupnou třeba o tři tisíce nebo i více!!! Ekonomika není perpetum mobile a pokud se jedněm ještě více přidá (=podnikavcům), druhým (=zaměstnancům) se musí zákonitě ubrat. Jednoduchá matematika učící se na základní škole.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).