40 % Čechů se obává, že si kvůli EET připlatí v restauraci

Češi se obávají, že zavedení EET bude mít vliv na ceny jídel v restauracích a dojde tak ke zdražení. Myslí si to 40 % Čechů. Pouhá 3 % věří, že by se případné zavedení vyšších cen promítlo v lepší kvalitě jídel. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Septim.cz.

Někteří provozovatelé restaurací zdražování zvažují. Ze zkušeností a komunikace s našimi klienty odhadujeme, že po zavedení EET zdraží až polovina z nich, a to v průměru o 20 – 30 %. Celá řada se zdražováním už dokonce pomalu začala, říká Zbyněk Švec, zakladatel pokladního systému Septim.cz.

40 % respondentů si myslí, že kvalita jídla i přes případné zvýšení cen zůstane beze změny. Se zhoršením kvality počítá 8 % Čechů.

Více informací o Elektronické evidenci tržeb naleznete v seriálu článků na webu Podnikatel.cz

Čas na změnu zdravotní pojišťovny máte jen do konce září Air Bank spustila nový způsob potvrzování příkazů v mobilní aplikaci        
Pavel
Pavel (neregistrovaný) ---.ipv6.broadband.iol.cz
27. 8. 2016 11:22 Nový

Aha...

celé vlákno

Takže tedy jinými slovy 40% Čechů je srozuměno s tím, že se teď v restauracích krade ne?
Výplaty číšníků na černo bokem jenom zbytečně kazí trh a hlavně těm lidem pak neumožní pobírat řádný důchod. Jedna z největších šmelin a okrádaček byla právě v restauracích a pohostinství. Taky odsud vzešlo hodně politiků
Myslím, že poctivost nikomu neuškodí. A že si připlatím? Když to půjde na budoucí důchody obsluhy a do daní, tak mi to nevadí. mě taky stát zdaní každou korunu. A ani nepípnu. Aha, no jo, ale já jsem zaměstnanec.

kk
kk (neregistrovaný) ---.stz.rev-fortech.cz
27. 8. 2016 13:51 Nový

Re: Aha...

celé vlákno

Jsem OSVČ a mám stejný názor.

Honzas
Honzas (neregistrovaný) ---.opera-mini.net
29. 8. 2016 8:05 Nový

Re: Aha...

celé vlákno

Já jsem přesvědčen, že největší šmeliny se dělají kolem státních zakázek. I kdyby podváděly všechny hospody v republice celý rok, neudělají takovou škodu jako jedna státní zakázka.

Co jsem byl náhledl do fungování hospody, není to zdaleka takový med, jak to vypadá. Zejména ty podniky, které vaří nemají na růžích ustláno. Kontroly z hygieny, problémy s personálem, problémy s dodavateli...

V Tescu se dá "lahváč" koupit za 7,- Kč. Pivovar vám ten samý za 9,- a navíc bude mít zkrácenou záruční lhůtu, protože to jsou ty, co se neprodaly v Tescu.

Aby bylo jasno. Neobhajuji krácení daní. Spíše mám obavu, že se řada hospod prostě zavře. Peníze za pokladnu, program, zvýšená časová náročnost na zpracování. To všechno musí host zaplatit. Personál, který nedostane peníze z spropitného, bude chtít vyšší plat...

Těch 40% to ještě vidí hodně optimisticky :-)

Tomáš Marný aura:10
29. 8. 2016 8:51 Nový

Re: Aha...

celé vlákno

40% Čechů nevěří slovenskému estébákovi, že s EET nebudou mít podnikatelé žádné náklady.