Hlavní navigace

Pravidla ankety

  1. Provozovatelem ankety je společnost Internet Info, s. r. o., vydavatel finančního serveru Měšec.cz.

  2. Cílem ankety je zvolit nejlepší finanční instituci v následujících kategoriích: Banky a družstevní záložny, Pojišťovny, Úvěrové společnosti, Penzijní fondy, Obchodníci s cennými papíry.

  3. Výběr provádějí čtenáři pomocí hlasovacího formuláře na těchto stránkách. Čtenáři souhlasí se zpracováním osobních údajů společností Internet Info, s. r. o., a to pro účely zasílání informací a obchodních sdělení.

  4.  Finanční instituce se do ankety nominují následujícím způsobem:

Banky a družstevní záložny – nominace bank a družstevních záložen. Podmínkou nominace je platný bankovní kód přidělený Českou národní bankou a zaměření na běžné občany, resp. malé podnikatele a živnostníky.

Úvěrové společnosti – nominace společností poskytujících výhradně úvěrové služby se zaměřením na běžné občany, malé podnikatele a živnostníky. Podmínkou nominace je členství ve sdružení SOLUS, nebo v bankovním nebo v nebankovním úvěrovém registru společnosti CCB – Czech Credit Bureau nebo v České leasingové a finanční asociaci.

Penzijní fondy – všechny penzijní fondy působící podle platné legislativy.

Pojišťovny – komerčně zaměřené pojišťovny nabízející pojistné produkty pro občany, malé podnikatele a živnostníky, které jsou regulovány Českou národní bankou. Podmínkou je skutečné působení na území České republiky, tj. vlastní pobočky, telefonická centra, síť poradců, partnerů apod.

Obchodníci s cennými papíry – obchodníci s komoditami, cennými papíry a na finančních trzích, kteří mají platnou licenci od ČNB, působí na území České republiky a nejsou zaměřeni pouze na korporátní klienty.

Hlasují výhradně čtenáři, nominuje redakce podle parametrů nominace a svého nejlepšího svědomí. Pro nominaci společností jsou výchozím zdrojem webové stránky České národní banky se seznamy finančních společností, webové stránky společnost CCB-Credit Czech Bureau, společnosti SOLUS a České leasingové a finanční asociace ke dni 31. 10. 2012.

Hlasování probíhalo od 21. listopadu 2012 do 21. ledna 2013.

Po ukončení hlasování dojde k součtu bodů a vyhlášení výsledků. V každé kategorii bude vyhlášen její celkový vítěz a zároveň budou zveřejněny průměrné výsledné známky prvních pěti institucí v každé kategorii. Vyhraje společnost, která získá nejlepší známku v dané kategorii. Známka se uvádí jako průměr hodnocených dílčích parametrů se zaokrouhlením na dvě desetinná místa.  Do první pětice společností budou uvedeny pouze ty, které získají minimálně 3 % z celkového počtu známek dané kategorie.

Vítězné finanční instituce obdrží od provozovatele diplom s potvrzeným umístěním.


Zpět na úvodní stránku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).