Hlavní navigace

Pravidla ankety

  1. Provozovatelem ankety je společnost Internet Info, s.r.o., vydavatel finančního serveru Měšec.cz.
  2. Cílem ankety je zvolit nejlepší finanční instituci v následujících kategoriích: Banky a družstevní záložny, Pojišťovny, Úvěrové společnosti, Penzijní fondy, Obchodníci s cennými papíry
  3. Výběr provádějí čtenáři pomocí hlasovacího formuláře na těchto stránkách.
  4.  Finanční instituce se do ankety nominují následujícím způsobem:

Všechny působící banky, družstevní záložny a stavební spořitelny s platným bankovním kódem přiděleným Českou národní bankou a se zaměřením na běžné občany nebo malé podnikatele a živnostníky. Podmínkou nominace je přidělený platný bankovní kód pro platební styk k datu 1. 11. 2011 a aktivní činnost k tomuto datu.

Úvěrové společnosti – společnosti poskytující výhradně úvěrové služby (i kreditní karty) se zaměřením na běžné občany, malé podnikatele a živnostníky. Podmínkou nominace je členství ve sdružení SOLUS, nebo v bankovním nebo nebankovním úvěrovém registru společnosti CCB – Czech Credit Bureau, nebo v České leasingové a finanční asociaci.

Penzijní fondy – všechny penzijní fondy působící podle platné legislativy.

Pojišťovny – komerčně zaměřené pojišťovny nabízející pojistné produkty pro občany, malé podnikatele a živnostníky, které jsou regulovány Českou národní bankou. Podmínkou je skutečné působení na území České republiky, tj. vlastní pobočky, telefonická centra, síť poradců, partnerů apod.

Obchodníci s cennými papíry – obchodníci s komoditami, cennými papíry a na finančních trzích, kteří mají platnou licenci od ČNB, působí na území České republiky a nejsou zaměřeni pouze na korporátní klienty.

Hlasující mohou hlasovat v každé kategorii pouze pro jednu finanční instituci vyjma kategorií Banky a družstevní záložny a Pojišťovny, kde si mohou hlasující zvolit dvě. V průběhu ankety je možné prostřednictvím internetu hlasovat jen jednou, přičemž není nutné vyplnit všechny kolonky, stačí hlasovat alespoň v jedné kategorii. Ve chvíli, kdy je hlasování definitivně potvrzeno, není možné již volbu změnit.

Hlasování trvá od 21. listopadu 2011 do 24. ledna 2012.

Po ukončení hlasování dojde k součtu bodů a vyhlášení výsledků. V každé kategorii bude vyhlášen její celkový vítěz a zároveň budou zveřejněny průměrné výsledné známky prvních pěti institucí v každé kategorii. Vyhraje ta společnost, která získá nejlepší známku v příslušné kategorii. Známka se uvádí jako vážený průměr hodnocených dílčích parametrů se zaokrouhlením na dvě desetinná místa. V první pětici společností v každé kategorii budou uvedeny pouze ty, které získají minimálně 3 % z celkového počtu hlasů dané kategorie. Výsledky ankety budou slavnostně vyhlášeny 21. února 2012 a den poté zveřejněny na těchto stránkách a stránkách serveru Měšec.cz.

Vítězné finanční instituce obdrží od provozovatele diplom s potvrzeným umístěním.

Z hlasování jsou vyloučeni všichni zaměstnanci společnosti Internet Info, s.r.o., která je pořadatelem ankety, stejně jako jejich příbuzní.


Zpět na úvodní stránku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).